هر چند جبهه غربی - عربی - عبری به سركردگی آمریكا گروه تروریستی داعش را در سال 2012 برای نابودی جبهه مقاومت اسلامی در سوریه ایجاد، اما فكر آن را نمی كرد كه این گروهك روزی در سوریه به خفت و خواری افتاده و سران آمریكایی آن به دنبال جا برای عناصر و سركردگان آن بیفتند.
نام 'ابوبكر البغدادی' در سال 2010 ابتدا در عراق بر سر زبان ها افتاد و پس از آن در سال 2012 بود كه وی و عناصرش به دستور آمریكا و كشورهای عربستان، تركیه و قطر راهی سوریه شدند و از همان زمان گروه تروریستی - تكفیری داعش پا به عرصه منطقه گذاشت و نام ابوبكر البغدادی به كمك غربی ها و كشورهای مرتجع عرب به عنوان سركرده این گروه تروریستی بین المللی شد.
هدف اصلی آمریكا و همپیمانان غربی - عربی آن از ایجاد، تجهیز و حمایت گروه تروریستی داعش به منظور تامین امنیت رژیم صهیونیستی بود.
شعله وركردن بحران سوریه كه از 27 اسفند 1389 (2011) آغاز شد، برنامه آمریكا برای هدف قرار دادن مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی بود؛ برنامه ای كه تاكنون به قیمت جان بیش از پانصد هزار نفر از مردم بی دفاع سوریه تمام شده و بسیاری از زیرساخت های این كشور ضدصهیونیستی ویران شده است.
تا سال 1394 اداره تقریبا 80 درصد خاك سوریه از دست حكومت مركزی آن خارج و به غیر از 13 درصدی كه در اختیار كردها قرار داشت مابقی به تصرف گروه های تروریستی درآمد؛ سهم تصرفات گروه تروریستی داعش از خاك سوریه در تاریخ یاد شده به بیش از 50 درصد می رسید.
تابستان 1396 بود كه جبهه مقاومت اسلامی و ارتش سوریه با تدبیری كه اندیشیده شد، حمله همه جانبه ای را از شرق و جنوب استان های الرقه و دیرالزور به مواضع داعش و پایتخت آن یعنی الرقه ترتیب دادند؛ كردهای سوری نیز در همین زمان از شمال عملیات خود را علیه این گروه تروریستی آغاز كرده بودند.
داعش در منگنه نیروهای مقاومت اسلامی، ارتش سوریه و كردها قرار گرفت؛ آمریكایی ها بارها برای نجات عناصر و سركردگان آن مواضع ارتش سوریه را بمباران كردند كه هر بار اعلام می كردند كه اشتباهی صورت گرفته است؛ هر چقدر عملیات آزادسازی دیرالزور و الرقه پیش می رفت در مقابل حملات بمب افكن های آمریكایی به مواضع ارتش سوریه و بعضا مقاومت اسلامی نیز افزایش می یافت.
آبان ماه سال 1396 بود كه سرلشكر حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه خبر آزادسازی دو استان الرقه و دیرالزور از دست گروه تروریستی داعش را اعلام كرد و موجب خوشحالی مردم سوریه، منطقه و خانواده معظم شهدای مدافع حرم شد.
شكست داعش در دو استان یاد شده یعنی پایان خلافت چندساله این گروه تروریستی در سوریه كه چند روز قبل از آن نیز این مساله در عراق اتفاق افتاده بود.
شكست داعش در سوریه یعنی شكست برنامه ها و تلاش های آمریكا، انگلیس، فرانسه، عربستان، قطر، تركیه و به ویژه رژیم صهیونیستی در منطقه كه با زحمات و دستان پرتوان جبهه مقاومت اسلامی به همراه ارتش روسیه صورت گرفت.
رئیس مركز مطالعات راهبردی سوریه درباره ابزاری بودن داعش در دستان آمریكا می گوید، گروه تروریستی داعش ابزار دست آمریكا برای تحقق بخشیدن به اهداف شوم خود از جمله طرح خاورمیانه بزرگ در منطقه است.
' بسام ابوعبدالله ' در گفت وگو با ایرنا در ارتباط با حوزه فعالیت های داعش در سوریه افزود : اطلاعات موجود حكایت از آن دارد كه تمامی مناطق فعالیت و حضور گروه تروریستی داعش در سوریه تحت اشراف نیروهای آمریكایی قرار دارد.
وی با اشاره به این كه برخی از مناطق استان دیرالزور در شرق سوریه و پایگاه نظامی التنف هم مرز با عراق و اردن محل فعالیت گروه تروریستی داعش و نیروهایی آمریكایی است، گفت: این امر نشان از آن دارد كه آمریكا خواستار ادامه تنش در این مناطق است و نمی خواهد به حضور داعش در آن پایان دهد و به همین دلیل وقتی ارتش سوریه چندی پیش در صدد حمله به مواضع داعش در دیرالزور و پاكسازی عناصر آن از لوث وجود تروریست ها برآمد، آمریكا تهدید كرد كه نیروهای نظامی سوریه را بمباران خواهد كرد.
رئیس مركز مطالعات راهبردی سوریه از رابطه موجود میان آمریكا و داعش به عنوان یك رابطه ' دو جانبه ' یاد كرد و ابراز داشت: در واقع می توان گفت كه داعش موجودیت خود را مدیون حضور نظامی آمریكا در سوریه می داند.
ابوعبدالله افزود: آمریكا از ابتدای تاسیس گروه ترویستی داعش در سوریه به طور مستقیم از این گروه حمایت كرده و در همین رابطه در نقاط و موارد مختلف برای جلوگیری از شكست تروریست های داعش از بمب افكن های خود علیه نیروهای سوری بهره برده است كه حمایت یانكی ها از داعش در شهر تدمر در استان حمص در مركز سوریه نیز شاهدی بر این مدعاست.
وی همچنین با اشاره به گستره حمایتی آمریكا از داعش گفت: پس از شكست داعش از نیروهای مقاومت اسلامی و ارتش سوریه در آبان ماه سال 1396 و از بین رفتن خلافت خودخوانده آن در استان های الرقه و دیرالزور، آمریكا با گردآوری عناصر پراكنده داعش در برخی از مناطق اقدام به سازماندهی دوباره عناصر این گروهك كرد و در واقع حیات جدیدی به آنها بخشیدید تا از آنها علیه ارتش سوریه و نیروهای همپیمان استفاده كند.
این كارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به تاریخچه روابط آمریكا و داعش از آن به عنوان یك 'رابطه بی شرمانه، علنی و برملا شده' نام برد.
ابوعبدالله در مورد علل و عوامل حمایت آمریكا از این گروه تروریستی نیز گفت: در واقع واشنگتن با حمایت از داعش به دنبال تحقق بخشیدن به اهداف متعدد خود در منطقه است و این امر شكل علنی به خود گرفته است.
وی افزود: آمریكا در وهله اول با تشكیل این گروه تكفیری - وهابی در صدد متلاشی كردن كشورهای اسلامی و در وهله بعد به دنبال دستیابی به منابع ثروت در عراق و سوریه است.
ابوعبدالله از 'حفظ امنیت رژیم صهیونیستی' به عنوان سومین عامل حمایت آمریكا از داعش نام برد و گفت: در واقع داعش هم اكنون به نمایندگی از سوی رژیم اسراییل در حال نبرد با مسلمانان و ملت های منطقه است و در حقیقت واشنگتن می خواهد مبارزه جهان اسلام با رژیم اشغالگر قدس را به نبرد در میان مسلمانان تبدیل كند و به آن بعد اسلامی اسلامی ببخشد.
وی ادامه داد: بی هیچ شك و تردیدی این امر سبب آسودگی خاطر صهیونیست ها خواهد شد و این همان چیزی است كه مقامات رژیم صهیونیستی به طور آشكار به آن اذعان كرده اند.
رئیس مركز مطالعات راهبردی سوریه همچنین با اشاره به تامین مالی تروریست های داعش تاكید كرد: هزینه جنگ تروریست ها در عراق و سوریه از سوی برخی از كشورهای عرب حوزه خلیج فارس تامین شد و آمریكا نیز با حمایت های تسلیحاتی خود از تروریست ها در صدد چنگ انداختن بر منابع ثروت منطقه است و به همین دلیل ملاحظه می كنیم كه باراك اوباما رئیس جمهور سابق آمریكا اعلام كرد كه ریشه كن شدن داعش نیازمند گذشت یك دهه است، اما شكست داعش در آبان ماه گذشته كه به بركت خون هزاران شهید در عراق و سوریه صورت گرفت، نشان داد كه نقشه شوم آمریكا برای منطقه نقش بر آب شده است.
*** حمایت آمریكا از نیروهای دمكراتیك، داعش و دیگر گروه های تروریستی
آمریكا هم اكنون در حدود 2 هزار و 500 نیرو در سوریه دارد كه بیش از دو هزار نفر آن در استان حسكه در شمال شرق سوریه حضور دارند و كمتر از 500 نفر آنها نیز در جنوب سوریه در پایگاه التنف (هم مرز سوریه عراق و اردن) اقامت دارند؛ آمریكا در سال های اخیر از پایگاه های خود در كشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و بعضا شمال دریای مدیترانه اقدام به پرواز بمب افكن ها و بمباران مناطق مختلف سوریه كرده است.
آمریكا در سوریه در مجموع از نیروهای دمكراتیك (كردها و عرب ها)، گروه تروریستی داعش و تحریر الشام (و گروه های تابعه) كه درحال جنگ با حكومت سوریه هستند، حمایت همه جانبه می كند (البته كردها با ارتش سوریه جنگ نمی كنند و با داعش درگیر هستند)؛ نكته جالب این كه حمایت از هر سه این گروه ها در عین تضاد میان آنها در راستای تامین امنیت رژیم صهیونیستی می باشد.
عناصر موسوم به نیروهای دمكراتیك سوریه در یكسال گذشته با حمایت آمریكا و همپیمانانش با انجام عملیات نظامی توسعه طلبانه در شمال و شمال شرق سوریه قلمرو مناطق تحت اشغال خود را در دو استان الرقه و دیرالزور گسترش داده اند كه مساحت تحت تصرف آنها در خاك سوریه هم اكنون به حدود 25 درصد رسیده است.
نكته مهمی كه در این میان وجود دارد این است كه آمریكا هیچگاه با داعش در سوریه سرشاخ نشده و حتی در بسیاری از مواقع كه عناصر این گروه تروریستی در محاصره نیروهای مقاومت اسلامی و ارتش سوریه قرار گرفته اند برای نجات تروریست ها مواضع ارتش سوریه و مقاومت اسلامی را بمباران كرده است؛ فقط آن كه هرگاه تضادی میان منافع نیروهای دمكراتیك و داعش به وجود آمده یانكی ها از نیروهای دمكراتیك حمایت كرده اند.
چندی پیش حمایت آمریكا و ائتلاف غربی از نیروهای دمكراتیك در مقابل داعش كه با بمباران موضع داعش در استان دیرالزور(شرق سوریه) همراه بود، منجر به كشته شدن شماری از ساكنان استان های حسكه شد، اقدامی كه با اعتراض مقامات دمشق همراه بود.
وزارت خارجه سوریه طی نامه ای (در 14 خرداد ماه) به دبیركل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل به كشتار مردم بی گناه سوری و تجاوز صورت گرفته به تمامیت ارضی این كشور توسط ائتلاف بین المللی به سركردگی آمریكا شكایت كرد.
وزارت خارجه سوریه در این نامه تاكید كرد كه این ائتلاف نامشروع موسوم به بین المللی به حملات خود علیه غیرنظامیان سوریه ادامه می دهد و در روز 13 خرداد ماه جاری خانه های غیرنظامیان در روستای جزاع در استان حسكه را بمباران كرد و در روز یكشنبه گذشته نیز اهالی روستای ذیب جزاع حسكه و در همان روز روستاهای دحو، الدشیشه، تل الشایر و مجتمع های مسكونی در حومه الشدادی در این استان را آماج حملات خود قرار داد.
وزارت خارجه سوریه در نامه خود آورده است: در این حملات 22 غیرنظامی كشته و خانه ها و تاسیسات زیربنایی در این روستاها ویران شد.
این وزارتخانه متذكر شده، آمریكا با كشتار غیرنظامیان و همكاری با داعش می خواهد بحران سوریه طولانی شود و اقدامات آمریكا علیه سوریه، صلح و امنیت جهانی را در معرض خطر قرار داده است.
چندی پیش نیز نهاد موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه كه وابسته به مخالفان سوری می باشد، اعلام كرد كه از تابستان 2014 (1393) تا 11 خرداد ماه سال جاری بیش از سه هزار و 227 شهروند سوری از جمله 796 كودك در حملات هوایی ائتلاف بین المللی به سركردگی آمریكا به استان های حسكه، الرقه، دیرالزور، حلب و ادلب كشته شدند.
ستاد مشترك نیروهای ائتلاف نیز در گزارش ماهیانه خود اعلام كرد كه از اوت 2014 تا اواخر اوریل 2018 حدود 29 هزار و 358 بار سوریه و عراق را بمباران كرده است.
** اسد: آمریكا باید خاك سوریه را ترك كند
افزایش تحركات آمریكا در سوریه باعث شده كه بشار اسد رییس جمهور سوریه در ماه جاری دو بار اعلام كند كه آمریكایی ها باید از خاك سوریه خارج شوند.
اسد دهم خرداد ماه در مصاحبه با شبكه تلویزیونی روسی 'روسیا الیوم ' درباره موضع دمشق نسبت به حضور آمریكا در این كشور گفت: ما وجب به وجب سوریه را آزاد خواهیم كرد و آمریكایی ها باید خاك كشورمان را ترك كنند و به هر حال آنها در نهایت به یك شكلی این كشور را ترك خواهند كرد.
وی تاكید كرد: آمریكایی ها بی هیچ پایه و اساس قانونی به عراق رفتند و ببینید كه بر سر آنها چه آمد، آنها باید درس عبرت بگیرند، عراق یك مورد استثنایی نبود و سوریه نیز یك مورد استثنایی نیست، زیرا مردم دیگر حضور بیگانگان را در این منطقه نمی پذیرند.
اسد توضیح داد: آمریكا پس از آزادسازی حلب و دیرالزور توسط ارتش سوریه و قبل از آن حمص و در حال حاضر حومه دمشق برگ برنده هایش را از دست داد، زیرا تحریر الشام برگ برنده اصلی واشنگتن بود، اما وقتی این گروه تروریستی رسوا و معلوم شد كه جزو القاعده است، آنان به دنبال یافتن برگ برنده دیگری برآمدند، این برگ برنده نیروهای دمكراتیك سوریه بود.
رییس جمهور سوریه در گفت وگو با روزنامه «میل آن ساندی» كه روز گذشته (یكشنبه) منتشر شد، همچنین اعلام كرد: حضور مستشاران ایرانی در سوریه بنا به دعوت دمشق و كاملا قانونی است، اما حضور نیروهای آمریكایی و انگلیسی غیرمشروع و غیرقانونی و حتی تجاوز نظامی محسوب می شود.
رییس جمهوری سوریه افزود: حضور نیروهای دو كشور آمریكا و انگلیس در خاك سوریه تجاوز به حاكمیت كشور ما است.
اسد گفت: سازمان كلاه سفیدها كه در مناطق مختلف سوریه حضور دارد، شاخه ای از گروه تروریستی جبهه النصره وابسته به القاعده است و ما این سازمان را ابزار دست انگلیس می دانیم كه از آن در روابط بین الملل خود استفاده می كند.
رئیس جمهوری سوریه در خصوص گروهك تروریستی داعش نیز گفت: ما طرف اصلی نبرد با این گروه تروریستی هستیم و در چند سال گذشته با حمایت روس ها و ایرانی ها با داعش جنگیدیم؛ در واقع ائتلاف نظامی غربی به سركردگی آمریكایی از داعش حمایت می كند، زیرا هر وقت ارتش سوریه به داعش حمله كرد و یا از سوی داعشی ها مورد حمله قرار گرفت، غربی ها ارتش سوریه را مورد تهاجم قرار دادند.
وی توضیح داد: ارتش سوریه ظرف چند روز گذشته به داعش در شرق كشور حمله كرد و آنها را شكست داد، اما در همان هنگام آمریكایی ها نیروهای ما را مورد حمله قرار دادند.
وی افزود: ما با تروریست های دست پرورده انگلیس، فرانسه و آمریكا در سوریه می جنگیم؛ ما در این جنگ پشتوانه مردمی ملت سوریه را در اختیار داریم و به همین دلیل پیشرفت می كنیم.
نكته اساسی این كه با توجه به شكست گروه تروریستی داعش در سوریه، آمریكا هم اكنون به دنبال حفظ عناصر باقیمانده این گروهك در سوریه است و به این سادگی ها دست از حمایت خود از داعش بر نمی دارد.
گزارش از مجید جعفری
خاورم**1275**8005*1436*
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲
دمشق - ایرنا - فعالیت گروه تروریستی داعش با بحران سوریه آغاز شد و گستره اقدامات خود را با كمك آمریكا به كشورهای عراق، افغانستان، مصر، شمال آفریقا و حتی كشورهای اروپایی افزایش داد، اما با شكست این گروه تروریستی در سوریه حوزه فعالیت آن در این كشور محدود شده است.