ساري – ايرنا – مدير عامل شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه 2 كشور از ايجاد رشته نانوايي در يكي از مراكز علمي و كاربرد ي مازندران خبرداد و گفت : نانواهاي فعلي و نيز افراد علاقمندي كه قرار است به اين حرفه بيايند در اين رشته تحصيل خواهند كرد .

سيد محمد جعفري روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : آموزش اصولي و حرفه اي از چالش هاي پيش روي فعاليت نانوايي هاي مازندران بود كه اين مساله نقش مهمي را در كيفيت و پخت نان داشته است .
وي ادامه داد : براي رفع اين مشكل با اعلام نياز به ايجاد رشته اي براي آموزش نانواهاي استان ، مركز آموزشي علمي - كاربردي شركت صنايع چوب و كاغذ مازندران براي راه اندازي رشته نانوايي در مركز خود اعلام آمادگي كرد .
مدير عامل شركت غله منطقه 2 اعلام كرد : با ايجاد رشته دانشگاهي نانوايي به دنبال اين هستيم تا در محيط هاي آموزشي زير نظر افراد متخصص و باتجربه آشنا به نانوايي ، اصول حرفه اي اين شغل به افراد آموزش داده شود .
وي آموزش و مهارت حرفه اي را بخش مهمي از امتياز درجه بندي خبازي هاي مازندران ذكر كرد و گفت : از 100 درصد اين درجه بندي 12 درصد آن مربوط به آموزش و داشتن مهارت است .
به گفته جعفري با توجه به اينكه نانواهاي مازندران به صورت خودآموخته و تجربي به اين حرفه مشغول هستند فعاليت غالب اين قشر به آموزش اصول حرفه اي نياز دارد .
وي گفت : هرچند طي پنج سال گذشته آموزش نانوايي از سوي اداره كل فني و حرفه اي مازندران انجام شد اما نبود مربي با تجربه در اين عرصه باعث شده تا آموزش ها به نتيجه مورد نظر ختم نشود .
مدير عامل شركت غله منطقه 2 اضافه كرد : با ايجاد رشته نانوايي در دانشگاه و تحصيل نانواها زير نظر اساتيد و اهل فن باعث مي شود تا آموزش هاي حرفه اي صورت بگيرد .
رتبه بندي نانوايي هاي مازندران در قالب طرح نظام واحدهاي خبازي ها از حدود 2 سال قبل در اين استان انجام شد و كارشناسان و بازرسان علوم پزشكي ، شركت غله ، صنعت ، استاندارد ، فرمانداري و اتحاديه خبازي ها از تمامي اين مجموعه ها بازديد و درجه بندي كردند .
مازندران چهار هزار و 200 نانوايي دارد كه در اين ارزيابي تنها 2 درصد اين نانوايي ها درجه يك هستند و 22 درصد درجه 2 و 76 درصد نانوايي ها درجه سه هستند .
وضعيت بهداشت ، تجهيزات ، مهارت كاركنان ، مساحت و امكانات نگهداري آرد از جمله آيتم هاي ارزيابي نانوايي ها است كه آموزش 12 درصد از اين امتيازها را دارد .
بنا به گفته مدير عامل شركت غله منطقه 2 اكثر خبازي هاي مازندران نتوانستند امتياز مربوط به آموزش و مهارت نيروي انساني را كسب بكنند كه اين موضوع ضرورت آموزش در اين افراد را نشان مي دهد .
2096/1654