تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴

فریدن، اصفهان - ایرنا - هنر نمایش در فریدن در چند سال اخیر تحرك و پیشرفت قابل توجهی داشته است به طوری كه هم اكنون از آن به عنوان یك ظرفیت ارزشمند فرهنگی یاد می شود.

به گزارش ایرنا، تئاتر از گذشته های دور كه نخستین مكان مستقل نمایش در ایران به نام « تئاتر ملی » دایر شد تاكنون مسیر پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است.
هنر تئاتر در ایران پیشینه ‌ای دراز دارد و سبكی از آن در نمایش‌ های تعزیه نمود یافته‌است.
در كتاب تاریخ بخارا آمده‌ است كه نمایش در ایران از آیین اسطوره و شعائر برخاسته ‌است.
از آغاز آشنایی ایران با تئاتر غربی تا نهادینه شدن تئاتر در حدود یك قرن طول كشید و هنوز نیم قرن دیگر لازم بود تا جامعه سنتی ایران تئاتر را بشناسد، بپذیرد و خود زبانی مستقل و ایرانی در تئاتر بیفكند.
از زمانی كه ایرانیان با تئاتر امروزی آشنا شدند تا آنكه تئاتر بطور كلی وارد ایران شد گروه‌ ها و عوامل زیادی به این روند كمك كردند. مدرسه دارالفنون مهمترین عواملی بود كه باب ترجمه را در ایران به صورت آكادمیك گشود و نمایش نامه‌هایی را ترجمه كرد و در خدمت ایرانیان قرار داد.
سفرهای هیات ‌های سیاسی ایرانی و عربی، اعزام محصل ایرانی به خارج كشور، سفرهای ناصر الدین شاه به غرب و روسیه، انقلاب مشروطیت و ایجاد فضای روشن فكری در ایران نیز بر گسترش تئاتر تاثیر فراوانی گذاشت.
تئاتر، امروزه به عنوان یكی از جذاب ترین هنرهای هفتگانه مخاطبان زیادی را به سمت خود جذب كرده است و فعالان این عرصه با بهره مندی از زبان گویای هنر دنیایی عظیم از واقعیت ها و حقایق جامعه را در قالب های مختلف در برابر دیدگان علاقه مندان به نمایش می گذارند.
در شهرستان فریدن نیز تئاتر طی چند سال اخیر جای خود را در تماشاخانه های این خطه باز كرده و زمینه برای درخشش استعدادهای شگرف فراهم آمده است به طوری كه بیش از 20 هنرمند در عرصه تئاتر و نمایش به صورت دائمی و مقطعی در فریدن فعالیت می كنند و طی دو سال اخیر 15 تئاتر با بیش از 40 سانس برای علاقه مندان به نمایش در آمده است.
تحرك قابل توجه در میان هنرمندان تئاتر فریدن بیانگر آن است كه این هنر در صورت حمایت و برنامه ریزی هوشمندانه دارای چشم انداز روشنی در این شهرستان خواهد بود.
تئاتر؛ نزدیك ترین هنر به تخیل انسان است بنابر این چنانچه با مدیریت، درایت و خلاقیت همراه شود می توان از آن به طور هدفمند در راستای اشاعه ارزش ها، فرهنگ سازی و انتقال پیام های تربیتی بهره برد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فریدن نیز در این خصوص به ایرنا گفت: تئاتر و نمایش یك كار تولیدی و هنرخودجوش است كه پس از تایید متن و بازبینی تمرین؛ مجوز اجرای عمومی برای آن صادر می شود.
كورس بدیعی با بیان اینكه در حال حاضر تنها مجموعه فرهنگی هنری كوثر شهر داران از قابلیت اجرای صحنه ای تئاتر برخوردار است، افزود: این مكان در راستای حمایت از فعالان حوزه تئاتر به صورت رایگان در اختیار هنرمندان قرار می گیرد و تمام درآمد حاصل از فروش بلیط مختص تولید كنندگان تئاتر است.
رئیس اداره ارشاد فرهنگ و ارشاد اسلامی فریدن با بیان اینكه هم اینك تنها یك نفر از اهالی تئاتر و نمایش شهرستان از بیمه هنرمندان استفاده می كند، افزود: هنرمندانی كه دارای سابقه فعالیت مستمر هنری 10 ساله باشند می توانند از خدمات صندوق هنرمندان بهره مند شوند.
بدیعی در خصوص میزان استقبال مردم شهرستان فریدن از تئاتر گفت: رونق تئاتر به اقبال مردم و مهارت هنرمندان آن بستگی دارد؛ هم چنانكه موضوع تئاتر و زمینه فعالیت آن نیز در جذب مخاطب موثر است.
وی افزود: تاكنون تئاترهای مختلفی با موضوع های مذهبی، كمدی و كودك در شهرستان اجرا شده است كه هر كدام مخاطبان خاص خود را داشته است.
بدیعی با اشاره به استعداد و ظرفیت قابل اتكای شهرستان در هنر تئاتر كودك، افزود: تئاتر كودك به دلیل آن كه به طور مستقیم با خانواده، آموزش و تربیت فرزندان در ارتباط است می تواند نقطه عطف مناسبی در حوزه هنر شهرستان باشد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فریدن با تاكید بر ضرورت برگزاری دوره های آموزش تخصصی برای تقویت هنرمندان و نیز علاقه مندان به تئاتر؛ از موسسات هنری درخواست كرد كه با جدیت این موضوع را اجرایی كنند.
وی همچنین از آماده سازی سه تئاتر با موضوع آب، آئین های محرم و سوره نحل برای اجرا در فصل تابستان خبر داد.
عضو و سخنگوی شورای اسلامی شهر داران نیز بیان اینكه پرداختن به فرهنگ و هنر یكی از وظایف مهم شهرداری هاست، به ایرنا گفت: عمده ترین مانع برای توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری شهرستان فریدن كمبود بودجه و حمایت های مالی است.
لیلا زمانی به اكران اخیر تئاتر ' زود باش، تندباش ' در مجتمع فرهنگی هنری ' كوثر ' این شهر اشاره كرد و افزود: پس از آنكه پیشنهاد اجرای این نمایش طنز از سوی هنرمندان به كمسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی رسید؛ كمك به اجرای این نمایش پس از بررسی و دفاع در جلسه كمسیون فرهنگی مصوب و مقرر شد شهرداری با پرداخت هزینه های گروه از هنرمندان فریدنی حمایت نماید.
سخنگوی شورای اسلامی شهر داران با تاكید بر اینكه رویكرد شورا و شهرداری حمایت از فعالان فرهنگی و هنری است، افزود: امیدواریم با راه اندازی خانه ' فرهنگ و هنر ' شهرستان و سازماندهی هنرمندان، زمینه پیشرفت و تعامل سازنده با فعالان این عرصه را بیش از پیش فراهم كنیم.
وی از ' چهار شب نشینی در بوستان شقایق' ، 'جشن امام رضا(ع) در دهه كرامت'، 'نمایش كدوی قلقله زن'، 'جنگ های شادی' و 'ستادهای نوروزی' به عنوان برنامه های مورد حمایت شهرداری و شورای اسلامی شهر داران در راستای توجه به هنر نام بُرد و بر تداوم حمایت مالی و معنوی شورا و شهرداری این شهر از طرح های مصوب كمسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی این شورا تاكید كرد.
تئاتر یكی ازهنرهای هفتگانه است كه در آن تركیبی از سخن، حركات، موسیقی، رقص، صدا و نور برای اجرا بهره گرفته می‌شود.
تئاتر واژه‌ای است یونانی در لغت به معنای چیزی كه به آن نگاه می‌كنند. در فارسی به تئاتر « نمایش » می‌گویند.
پیشینه تئاتر به رقص های اولیه بشر به هنگام جادوی طبیعت و حیوانات باز می‌گردد. بشر با انجام این حركات نمایشی سعی در تسخیر نیروهایی داشت كه هدایتشان در دست او نبود.
اولین تئاتر ایران در شهر رشت شروع به كار كرد. نخستین تئاتر زنان در ایران نمایش آدم و حوا بود كه توسط جمعیت نسوان وطنخواه در تهران اجرا شد.
فریدن با جمعیت بیش از 49 هزار نفر در 140 كیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
گ/9861 / 2093