تهران- ایرنا- مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: شیوع لاغری در استان سیستان و بلوچستان از 17 به 5.9 درصد (65 درصد) و شیوع كم وزنی در این استان از 25 به 12 درصد (50 درصد) كاهش یافته است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت بهداشت، زهرا عبداللهی در پاسخ به خبر شیوع سوءتغذیه در استان سیستان و بلوچستان منتشرشده در شبكه های مجازی اظهار داشت: اقدامات متعددی برای بهبود وضعیت تغذیه مادران و كودكان زیر 5 سال در این استان اجرا شده كه شامل مكمل یاری رایگان ریزمغذی ها، پایش رشد، آموزش و مشاوره تغذیه و حمایت های تغذیه ای كودكان نیازمند مبتلا به سوءتغذیه با توزیع سبدغذایی رایگان است.
وی با بیان اینكه شیوع كوتاه قدی نیز از حدود 21 درصد به حدود 18 درصد (حدود 15 درصد) كاهش یافته است، افزود: نباید از نظر دور داشت كه به رغم كاهش قابل ملاحظه در شیوع سوءتغذیه كودكان در سطح كشور و حتی در استان های كم برخوردار، لازم است توجه بیشتری به این استان ها شود؛ چراكه وضعیت سوءتغذیه كودكان در استان های كم برخوردار از متوسط كشوری بالاتر است.
عبداللهی خاطرنشان كرد: كودكان و مادران باردار دچار سوءتغذیه توسط بهورزان و مراقبین سلامت در خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت شناسایی می شوند و علاوه بر ارائه خدمات و مراقبت های تغذیه ای رایگان و مشاوره تغذیه توسط كارشناسان تغذیه، برای دریافت سبدغذایی رایگان به سازمان های حمایتی معرفی می شوند.
وی افزود: همچنین همه كودكان زیر 2 سال از مكمل های ویتامین قطره آهن و قطره مولتی ویتامین و A+D به صورت رایگان بهره مند شده می شود و مادران باردار و شیرده نیز ضمن استفاده رایگان از قرص آهن و اسید فولیك و مكمل مولتی ویتامین مینرال حاوی ید، آموزش های لازم را نیز در این زمینه دریافت می كنند.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه اظهار داشت: همچنین در قالب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در همه استان های كشور با محوریت استانداری و در كارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، همه بخش های ذیربط در امنیت غذا و تغذیه ازجمله وزارتخانه های جهاد كشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش و تعاون و كار و رفاه اجتماعی مطابق با وظایفی كه در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی برای آنها تعریف شده، اقدامات خوبی در حال اجرا است.
وی ادامه داد: به ویژه در استان های كم برخوردار از نظر امنیت غذایی طرح های توانمندسازی خانوارها، آموزش زنان روستایی، پروژه های اشتغال زایی، ترویج باغچه های سبزی كاری و پرورش دام و طیور برای بهبود وضع تغذیه و امنیت غذایی خانوارها در مرحله اجرا قرار دارد.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه اظهار داشت: به طور كلی، مطالعات انجام شده در ایران نشان می دهد كه در یك دهه گذشته، شیوع سوءتغذیه كودكان به طور متوسط حدود 50 درصد كاهش یافته است.
وی با بیان اینكه میزان شیوع سوءتغذیه در كودكان زیر 5 سال كه به صورت كم وزنی، كوتاه قدی و لاغری تعریف می شود، یكی از شاخص های بین المللی برای نشان دادن وضعیت امنیت غذایی در كشورها است، افزود: تأمین امنیت غذایی و امنیت تغذیه ای مستلزم اقدامات توسعه ای در همه بخش ها است. همچنین محورهای عمده و اثرگذار بر امنیت غذا و تغذیه شامل تولید مواد غذایی سالم و كافی، درآمد و قیمت غذا، فرهنگ و سواد تغذیه ای و تأمین سلامت برای پیشگیری از بیماری هایی است كه جذب و استفاده بدن از مواد مغذی را مختل می كند.
عبداللهی تصریح كرد: مطالعات انجام شده در ایران نشان می دهد كه در یك دهه گذشته، شیوع سوءتغذیه كودكان به طور متوسط حدود 50 درصد كاهش یافته است؛ نتایج بررسی های ملی نشان می دهد كه در یك دهه اخیر در سال های 1386 تا 1395 شیوع كم وزنی كودكان از 8.3 درصد در سال 1387 به 3.8 درصد در سال 1395 كاهش یافته است.
وی افزود: همچنین شیوع كوتاه قدی تغذیه ای از 8.9 درصد در سال 1387 به 4.6 درصد در سال 1395 سیر نزولی داشته است، شیوع لاغری كه معرف سوءتغذیه زمان حال و گذشته است، از 7.5 درصد در سال 1387 به چهار درصد در سال 1395 كاهش یافته و كاهش شیوع سوءتغذیه كودكان حتی در استان های كم برخوردار كشور نیز قابل توجه بوده است.
اجتمام*1834