به گزارش ايرنا ، مسعود مطهري روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از ابتداي سالجاري تاكنون 435 مورد گزش عقرب و 85 مورد گزش مار در حوزه دانشگاه علوم پزشكي جيرفت شاهد بوديم كه خوشبختانه همگي اين موارد درمان و بهبود يافته اند.
وي ادامه داد: مردم اطلاعات كافي از علائم و راههاي پيشگيري و محافظت از گزش عقرب و مار را كسب كنند و در مراقبت هر چه بيشتر خود و كودكانشان موارد ايمني را رعايت كنند.
وي تصريح كرد: با توجه به گرم شدن هوا و افزايش موارد گزش عقرب و مار در سال هاي گذشته و احتمال افزايش اين گزش ها در فصل تابستان و پاييز بايد موارد ايمني بيش از گذشته مد نظر مردم قرار داشته باشد تا شاهد حادثه ناگواري نباشيم.
وي با بيان اينكه دو نوع عقرب خطرناك در جنوب كرمان وجود دارد، بيان كرد: عقرب زرد يا الماس اين عقرب زرد رنگ و داراي سم خطرناك و محل گزش آن درد زيادي ندارد و همين مساله موجب مراجعه ديرتر فرد به مراكز درماني مي شود، عقرب سياه رنگ ديگر عقرب خطرناك اين منطقه است كه زهر آن سمي و باعث درد شديد در محل گزش مي شود.
وي ادامه داد: بي قراري شديد، تشنج، بي حالي، عرق كردن، تنگي نفس، سردرد و بي اختياري ادرار از علائم عقرب گزيدگي است.
وي تصريح كرد: مردم براي پيشگيري از عقرب گزيدگي اقدامات حفاظتي مانند پرهيز از انباشتن و توده كردن، هيزم ،مصالح ساختماني در محل سكونت واطراف آن، مسدود كردن سوراخ هاي ديوارهاي منازل به ويژه در، پنجره ورودي هاي فاضلاب، استفاده از نور كافي در فضاي حياط ،حمام و دستشويي در طول شب بويژه در روستاها، جلوگيري از بازي كودكان با دمپايي و پاي برهنه در شب، پرهيز از نشستن يا خوابيدن روي زمين به ويژه در اوايل شب هنگام رفتن به تفريح يا گردش، پرهيز از توقف در جاده هاي بياباني و نشستن روي خاك هاي انباشته شده، استفاده از كفش هاي ساق دار و دستكش توسط كارگران و كشاورزان در هنگام كار را به صورت جدي رعايت كنند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جيرفت ادامه داد: حفظ آرامش فرد جهت كاهش انتشار سم در بدن، ثابت وبي حركت نگه داشتن عضو گزيده شده و قرار دادن عضو آسيب ديده پايين تر از سطح قلب، بستن بالاي محل گزش با باندي به پهناي كم بطوري كه زياد سفت نباشد و گردش خون قطع نشود، خودداري از شكافتن، تيغ زدن ،مكيدن و خارج كردن نيش عقرب با فشردن محل گزش از اقدامات اوليه عقرب گزيدگي است.
دانشگاه علوم پزشكي جيرفت هفت شهرستان را با جمعيت يك ميليون نفر تحت پوشش دارد.
7450/7429/ 5054
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۰
جيرفت - ايرنا - معاون درماني دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني جيرفت گفت: هر ساله با آغاز فصل گرما مساله عقرب گزيدگي يكي از مسائل مهم بهداشتي اين منطقه است از اين رو مردم اين منطقه در اين فصل مراقب گزش عقرب باشند.