كرمان- ايرنا- سرپرست معاونت سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري كرمان گفت: در سال هاي اخير جمهوري اسلاي ايران به بهترين نحو از حضور پناهندگان استقبال كرده و كمك هاي خوبي را نيز در حوزه هاي معيشت، بهداشت ، سلامت و آموزش براي اين افراد داشته است.

به گزارش ايرنا، حميد ملانوري روز سه شنبه در ديدار با سرپرست دفتر كميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در ايران افزود: يكي از اهداف شكل گيري انقلاب در ايران، حمايت از ملت هاي مظلوم و كساني است كه به دليل ظلم برخي كشورها به كشور ما پناه مي آورند.
وي اظهارداشت: با وجود اينكه برخي كشورهاي دنيا موج ايران هراسي را به راه انداخته اند، اقدامات بشردوستانه ايران اسلامي سندي است كه نشان مي دهد در حوزه رعايت حقوق شهروندي در ايران گام هاي اساسي برداشته شده است.
وي گفت: ورود تعداد قابل توجهي اتباع در قالب پناهنده تاثير بسيار زيادي روي اقتصاد، اشتغال، امنيت،و مباحث فرهنگي و اجتماعي هر جامعه مي گذارد و ايران اسلامي نيز از اين موضوع مستثني نبوده است.
سرپرست معاونت سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري كرمان با تاكيد بر اينكه كشور جمهوري اسلامي ايران با اقدامات خود در سال هاي اخير كمك بزرگي به امنيت منطقه كرده است، گفت: استان كرمان يك سوم پناهندگان كشور افغانستان را در خود جاي داده است و حدود 350 هزار اتباع افغان در اين استان حضور دارند.
وي ادامه داد: در حال حاضر 30 هزار دانش آموز و 550 دانشجوي افغان در مدارس و دانشگاه هاي استان كرمان مشغول به تحصيل هستند.
وي تاكيد كرد: در حالي كه امروز يكي از دغدغه هاي همه كشورها از جمله كشور ما افزايش اشتغال و كاهش نرخ بيكاري است، تعداد قابل توجهي از مشاغل ما در حوزه كشاورزي، كارگاهي و ساختماني در اختيار اتباع افغانستان قرار گرفته است.
ملانوري بيان كرد: در موضوع سلامت نيز در شهرهايي كه تعداد قابل توجهي اتباع بيگانه دارند، مراكز درماني ويژه ايجاد شده است و كميسارياي عالي پناهندگان نيز در اين حوزه همكاري خوبي داشته است.
وي خاطرنشان كرد: دولت جمهوري اسلامي ايران و مردم كشور رفتار مهربانانه و دوستانه اي با پناهندگان كشورهاي مختلف از جمله اتباع افغان داشته اند و بخشي از اين بر مي گرددبه اينكه به لحاظ فرهنگ ديني و ملي اشتراكات زيادي بين ايران و كشور افغانستان وجود دارد.
وي گفت: جمهوري اسلامي براي مديريت موضوعات مرتبط با پناهندگان هزينه هاي بالايي داده است و به تنهايي موظف به مديريت اين همه برنامه نيست و زماني كه اتفاقي در دنيا مي افتد همه جوامع جهاني موظف هستند كه موارد ايجادشده را مديريت كنند.
ملانوري افزود: لازم است كشورهايي كه ادعاي دفاع از حقوق بشر دارند و خود را داعيه دار حمايت از جوامع بشري مي دانند در اين روزها با وجود وقوع جنگ ها در برخي كشورها به كمك پناهندگان بيايند.
وي با تاكيد بر اينكه بر اساس وظيفه اخلاقي، انساني و ديني خود هيچ وقت دست رد به سينه هيچ پناهنده اي نمي زنيم، اظهار داشت: معتقديم كه همه انسان ها حق زندگي مرفه، امن و بانشاط را دارند.
وي تصريح كرد: سفر هيات ديپلماتيك سفرا و ديپلمات هاي 11 كشور به استان كرمان فرصتي براي برنامه ريزي و ايجاد زمينه هاي بهتر در راستاي كمك به پناهندگان است و توقع داريم در اين سفر به طور ويژه براي ايجاد مراكز آموزشي و درماني براي پناهندگان اقدامات اساسي براي پناهندگان انجام شود.
7440/ 5054