به گزارش روز چهارشنبه ایرنا شیوع ویروس كشنده 'نیپا' كه از خفاش میوه خوار به انسان منتقل می شود تاكنون موجب مرگ 17 تن در هند شده و حدود دو هزار تن را نیز به قرنطینه فرستاده است.
از زمان آغاز شیوع این بیماری ناشناخته كه مغز را درگیر می كند دولت هندوستان در بسیاری از مناطق ایالت كرالا در جنوب غرب هند وضعیت هشدار اعلام كرده و نیروهای بهداشتی در آماده باش كامل به سر می برند.
در بسیاری مناطق كه در معرض این ویروس كشنده قرار دارند مدارس تعطیل و امتحانات به تعویق افتاده است.
در پی شیوع این بیماری در هند، كشورهای عربی واردات میوه و سبزیجات از هند را به دلیل آنچه آلوده بودن این محصولات به ویروس كشنده می نامند، ممنوع اعلام كردند.
كویت و بحرین به دلیل آلوده بودن محصولات صادراتی كشاورزی هند به این ویروس كشنده، واردات این محصولات را از آن كشور قدغن اعلام كردند.
پاكستان نیز با بهره برداری از فرصت پیش آمده اعلام كرد كه صادرات محصولات كشاورزی خود را به كشورهای عربی خلیج فارس افزایش می دهد.
'وحید احمد' معاون رئیس ایوان صنعت و تجارت فدرال پاكستان در این خصوص گفته است: به دنبال كاهش واردات محصولات كشاورزی از جمله سبزیجات و میوه جات از هند به برخی از كشورهای خاورمیانه، پاكستان می تواند برای جبران كمبود احتمالی این محصولات در كشورهای عربی اقدام كند.
وی گفت: پاكستان می تواند صادرات محصولات كشاورزی به كشورهای خاورمیانه را تا دو برابر میزان كنونی افزایش دهد.
روزانه بیش از 150 تن محصولات كشاورزی از جمله انواع میوه و سبزی از ایالت 'كرالا' در جنوب هند به مقصد كشورهای عربی خلیج فارس و خاورمیانه صادر می شوند .
شیوع ویروس كشنده در محصولات كشاورزی ایالت كرالا به واردات هند اسیب فراوانی زده است.
این ویروس نخستین بار در سال 1998 میلادی در منطقه«كامیون سون نیپا» در مالزی مشاهده شد و به نام آن منطقه (نیپا) نامگذاری شده است. شیوع این ویروس سال 2001 و 2007 در ایالت بنگال غربی در شمال غربی هند گزارش شده است. مقامات بهداشتی از مردم خواسته اند از تماس با خوك و حضور در اماكنی كه خفاش وجود دارد خودداری كنند.
به گردشگران خارجی نیز توصیه شده است فعلا از سفر به این ایالت خودداری كنند.
آساق**6125**1663
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۰
اسلام آباد - ایرنا - در پی شیوع ویروس كشنده 'نیپا' در هند كه از خفاش میوه خوار به انسان منتقل می شود، پاكستان برای افزایش صادرات محصولات كشاورزی خود به كشورهای عربی اعلام آمادگی كرد.