اهواز - ايرنا - معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خوزستان گفت:حدود 550 كودك كار در اين استان شناسايي شده اند كه بيش از 300 نفر آنها ساكن و شاغل در اهواز هستند.

محمدرضا عباسي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با تلاش‌ صورت گرفته توانستيم 110 كودك كار را ساماندهي و از جامعه كودكان كار خارج كنيم ولي اين به معناي كاهش تعداد كودكان كار نيست، زيرا تا زماني كه دليل اين امر ريشه يابي نشود، به همين اندازه بر تعداد كودكان كار اضافه خواهد شد.
وي گفت: بيشتر كودكان كار از مناطق حاشيه‌ نشين شهرها و پسر هستند.
معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خوزستان بيان كرد: در قالب طرح ساماندهي كودكان كار، براي هركودك شناسايي شده،پرونده تشكيل و تمام اطلاعات اين كودكان از جمله وضعيت تحصيلي و جسمي و همچنين وضعيت مالي و وجود آسيب‌هاي اجتماعي در خانواده كودك ثبت شد.
وي افزود: بر اساس اطلاعات ثبت شده در پرونده كودكان كار، حمايت‌ آموزشي، تحصيلي و مالي بهزيستي، مهارت آموزي و آموزش مهارت هاي زندگي به اين كودكان و خانواده آنها انجام مي شود.
عباسي با اشاره به راه اندازي مركز نگهداري شبانه روزي موقت كودكان كار در اهواز در سال هاي گذشته بيان كرد: اين مركز كودكاني را كه جايي براي زندگي ندارند، به طور موقت نگهداري و سپس با شناسايي خانواده يا اقوام تحويل آنها داده، و در غير اين صورت به مراكز نگهداري بلندمدت فرستاده مي شوند.
وي ادامه داد: اين مركز هم اكنون حدود 15 كودك را نگهداري مي كند.

** برخي كودكان كار براي استقلال و از روي علاقه كار مي كنند
معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خوزستان با بيان اينكه همه كودكان كار به دليل فقر مادي در خيابان نيستند، گفت: برخي از اين كودكان نه به خاطر فقر، بلكه از روي علاقه و به دليل درآمد بالايي كه از اين راه كسب مي كنند، به كار روي مي آورند.
وي ادامه داد: اين كودكان اوقات فراغت خود را به كار و اوقات مدرسه را به تحصيل مشغولند و خانواده آنها از اين موضوع اطلاع دارند.
عباسي با اشاره به اين كه 90 درصد كودكان كار شناسايي شده خوزستان دانش آموز هستند، يادآور شد: تا زماني كه اهرم تشويقي(كمك مردم) در سطح خيابان ها وجود داشته باشد، كار كودكان نيز ادامه خواهد داشت بنابراين مردم بايد بدانند در نهايت كمك به كودكان به ضرر خود آنها بوده و به جاي اين كار، اين كمك را به دستگاه ها و انجمن هاي حامي اين كودكان اختصاص دهند.
معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خوزستان بيان كرد: 2 مركز حمايت و آموزش كودك و خانواده در اهواز و چند مركز در نقاط مختلف خوزستان راه اندازي شده است.
وي با اشاره به تاثير كنترل حاشيه نشيني و ارايه خدمات در اين مناطق بر كاهش تعداد كودكان كار گفت: بيشتر كودكان كار از مناطق حاشيه اي هستند كه اين امر نشان از وظيفه بزرگ 2 دستگاه شهرداري و مسكن و شهرسازي در بحث حل معضل حاشيه نشيني، افزايش امكانات رفاهي از جمله پارك، فرهنگسرا، مركز توانمندي زنان و دختران، مكان هاي ورزشي و كتابخانه در اين مناطق است.
وي افزود: حل معضل كودكان كار نيازمند همكاري همه 11 دستگاه متولي اين امر از جمله مسكن و شهرسازي، فني و حرفه اي، آموزش و پرورش، علوم پزشكي، شهرداري، دادگستري و نيروي انتظامي است.
معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خوزستان يادآور شد: تا زماني كه دستگاه‌هاي مسئول و متولي به وظايف خود عمل نكنند، هيچ يك از تلاش هاي بهزيستي در بحث ساماندهي كودكان كار به نتيجه نمي رسد و تعداد اين كودكان روز به روز بيشتر مي شود.
9770/ 6037