تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۷

پكن - ایرنا - كشورهای متحد آمریكا، حالا در زمینه تجارت علیه این كشور دست در دست یكدیگر قصد دارند اعمال تعرفه های واشنگتن را در سازمان تجارت جهانی به چالش بكشند اقدامی كه بیانگر زیاده خواهی های ترامپ در عرصه اقتصادی است.

به گزارش ایرنا ژاپن كه دارای روابط بسیار نزدیك نظامی و اقتصادی با‌ آمریكاست و پیشتر تهدید كرده بود به جنگ تعرفه های تحمیلی آمریكا می رود با اروپا قصد اتحاد دارد.
این كشور تاكید كرده است كه با همكاری كشورهای اروپایی كه هدف تعرفه های آمریكا قرار گرفته اند این كشور را در سازمان تجارت جهانی پاسخگو خواهد كرد.
در گروه متحدین آمریكا، كشورهایی اروپایی در كنار ژاپن و شماری از كشورهای دیگر شامل تعرفه های فزاینده بر روی تولیدات آلومینیومی و فراورده های فولادی شده اند و برای همین قصد دارند علیه آمریكا در سازمان تجارت جهانی دست به اقداماتی بزنند.
دولت ژاپن به سازمان تجارت جهانی اعلام كرده است در برابر این اقدام آمریكا سكوت نخواهد كرد و قصد دارد به همراه اروپا در چارچوب سازمان علیه واشنگتن اقدام كند.
افزون بر این كانادا و مكزیك در حال پیشبرد رایزنی هایی در سازمان تجارت جهانی علیه آمریكا هستند و ژاپن هم می گوید قصد دارد در این مشورت ها مشاركت داشته باشد.
از سوی دیگر روسیه و تركیه نیز به آمریكا هشدار داده اند كه تعرفه ها بر روی كالاهای آمریكایی را افزایش خواهند داد.
در این صورت اگر این كشورها بخواهند این كار را انجام دهند میزان تعرفه ها بر روی كالاهای آمریكایی در طول سال به 3 میلیارد و 500 میلیون دلار خواهد رسید.
ژاپن در كنار این دو كشور از یك طرف و چین و 28 عضو اتحادیه اروپا و هند از طرف دیگر همگی اعلام كرده اند با آمریكا رویارویی خواهند كرد.
ترامپ اگرچه تنها یك سال و نیم است قدرت را در كاخ سفید به دست گرفته، اما در طول همین زمان نسبتا كوتاه با اتخاذ سیاست ها و اقدامات یكجانبه گرایانه و عمدتا تحقیرآمیز در برابر بسیاری از كشورها حتی شركا و متحدان اصلی واشنگتن، باعث شده موج وسیعی از اقدام های متقابل و مخالفت های جهانی علیه وی و آمریكا راه بیافتد.
در تازه ترین اقدام های متقابل در برابر حركت یكجانبه آمریكا مبنی بر افزایش تعرفه بر واردات كالا، توكیو به عنوان یكی از اصلی ترین متحدان و شركای اقتصادی و تجاری واشنگتن، اعلام كرده است تعرفه مربوط به صادرات آمریكا به ژاپن را افزایش خواهد و سازمان تجارت جهانی را از این موضوع مطلع كرده است.
رسانه ژاپنی 'ان.اچ.كی' گزارش داده است كه توكیو نمی تواند نسبت به اقدام آمریكا مبنی بر افزایش تعرفه بر صادرات ژاپن به آن كشور بی تفاوت باشد و برای همین تعرفه هایی معادل تعرفه های واشنگتن به ارزش 409 میلیون دلار روی كالاهای وارداتی آمریكایی اعمال خواهد كرد.
ژاپن كه به رغم مذاكرات فراوان با آمریكا، نتوانست این كشور را قانع كند دست از افزایش تعرفه ها بردارد، اكنون به تلافی جویی روی آورده است.
«یوشهیدا سوگا» سخنگوی ارشد دولت ژاپن هم گفته است كه این كشور هر اقدام لازم را براساس مقررات سازمان تجارت جهانی و برای حراست از منافع تجاری خود علیه آمریكا انجام می دهد.
نباید فراموش كرد كه یك جبهه قوی دیگری هم در حال شكل گیری است كه چین را در برابر آمریكا قرار می دهد و با اعلام تعرفه های جدید واشنگتن علیه پكن پیش بینی می شود كه بزودی جنگ بزرگ تجاری میان این دوكشور تقویت یابد.
وزارت خارجه چین و وزارت بازرگانی این كشور بیانیه هایی خشم آلود منتشر كرده اند كه بر اساس آنها اعلام شده است تعرفه های جدید آمریكا باعث می شود تا هر توافقی در گذشته میان طرفین از بین برود.
دولت چین تاكید كرده است كه با آمریكا برای حل و فصل اختلافات و كاهش مازاد تجاری و خرید كالاهای بیشتر توافق كرده بود اما حالا با تعرفه های جدید آن توافقات ملغی شده است.
وزارت خارجه چین تاكید كرده است كه اگر تعرفه های مذكور آمریكا به میزان 25 درصد روی نزدیك به 50 میلیارد دلار از كالاهای وارداتی چین اعمال شود، چین فورا علیه آمریكا دست به اقدام خواهد زد.
با وسعت گرفتن اختلافات چین و آمریكا در قلمروهای ارضی، اقتصادی، تجاری، سیاسی و نظامی، خطر رویارویی دو كشور در مناقشات مختلف و فزاینده بیش از هر زمانی افزایش یافته است موضوعی كه حتی مقام های ارشد دو كشور آن را كتمان نمی كنند.
از زمانی كه 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریكا قدرت را در اختیار گرفته به جرات می توان گفت كه بیشترین فشارهای سال های اخیر این كشور را بر چین تحمیل كرده است.
در واقع از بدو ورود ترامپ به كاخ سفید، رییس جمهوری آمریكا با اعلام پایبند نبودن وی به اصل یك چین، فشارها را بر پكن در عرصه تجاری افزایش داد، مناسبات دو كشور از همان زمان بشدت تیره شد و رهبران دو كشور نیز بیشتر به یكدیگر مظنون شدند.
ترامپ اعلام كرده است «چین دزد فرصت های شغلی آمریكایی ها است» و باید تعرفه بر روی كل كالاهای وارداتی از چین تا 45 درصد افزایش یابد و او لزومی بر پایبندی به اصل چین واحد نمی بیند.
همین موضوع باعث شده است تا وزارتخانه های بازرگانی و خارجه چین با صدور بیانیه هایی نسبت به «راهبردهای سختگیرانه ترامپ و جنگ دیپلماتیك و تجاری میان دو كشور» برای چندمین با هشدار دهند.
اقدامات و اظهارات ترامپ در هفته های گذشته علیه چین، در 38 سال گذشته در مناسبات رسمی دو كشور بی سابقه بوده است به همین سبب مناسبات روز به روز تیره تر می شود و خطر رویارویی چین و آمریكا درباره مسایل فوق از جمله منازعات دریای جنوبی و حتی دریای شرقی فزونی گرفته است.
كارشناسان معتقدند اگر مناسبات دو كشور بحرانی شود بخشی از كل دنیا متضرر خواهد شد.
آساق**231**1904**