اروميه- ايرنا- سرپرست اداره كل ارتباطات و فناوري اطلاعات آذربايجان غربي گفت: زيرساخت هاي ارتباطي رومينگ تلفن همراه در 451 روستاي اروميه تكميل شده كه مي توان از اين ظرفيت براي توسعه اشتغال روستايي در مركز استان بهره برد.

قاسم جليلي نژاد روز يكشنبه در نشستي كه با هدف آموزش دفاتر فناوري اطلاعات روستايي اروميه در اداره كل پست آذربايجان غربي برگزار شد، افزود: اين زيرساخت ها بستر مناسبي براي ايجاد محتوا و اشتغال در بين جوانان روستايي است.
وي اضافه كرد: زيرساخت هاي ارتباطي با توجه به طرح USO يا خدمات عمومي اجباري ارتباطات و فناوري اطلاعات تا دور افتاده ترين نقاط كشور رسيده و در حال تكميل است ولي بايد آموزش هاي لازم به روستاييان در اين خصوص ارائه شود.
وي ادامه داد: دفاتر ICT به عنوان آخرين حلقه ارتباطي دولت با روستاييان است و بايد از اين بستر به صورت بهينه براي ارائه خدمات دولت به مردم در دورافتاده ترين نقاط استان استفاده شود.
وي بيان كرد: اين دفاتر به عنوان يك بنگاه تجاري بايد به دنبال درآمدزايي و ايجاد اشتغال در روستاها با توجه به پتانسيل موجود هر روستا باشند و در اين ميان وام هاي اشتغال پايدار روستايي فرصت كم نظيري براي اعضاي اين دفاتر است تا در مدت زمان باقي مانده با ارائه طرح هاي مناسب در حوزه فناوري اطلاعات از آن بهرمند شوند.
سرپرست اداره كل ارتباطات و فناوري اطلاعات آذربايجان غربي گفت: طبق برنامه ششم توسعه بايد چهار خدمت آموزش، كشاورزي، بهداشت و خدمات مالي دولت از طريق اين دفاتر ارائه شود كه پيگير جدي اين موضوع هستيم.
جليلي نژاد افزود: زيرساخت هاي اينترنت در 81 درصد روستاهاي بالاي 20 خانوار استان فراهم بوده كه بخش مهمي از اين تعداد در دولت تدبير و اميد به نتيجه رسيده است.
وي اضافه كرد: در حال حاضر بستر اينترنت پهن باند در يك هزار و 700 روستا در استان آماده بوده و توسعه اين بستر در يك هزار و 114 روستاي ديگر در دست اجراست.
وي بيان كرد: 323 روستاي استان داراي اينترنت ADSL و يك هزار و 370 روستا داراي اينترنت پرسرعت است.
وي ادامه داد: 2 هزار و 830 نقطه روستايي تحت پوشش خط تلفن اپراتور همراه اول، يكهزار و 931 روستا تحت پوشش اپراتور ايرانسل و 462 نقطه روستايي نيز فاقد پوشش است.
به گزارش ايرنا، دوره آموزشي دفاتر ICT توسط نماينده شركت هاي وب در استان در قالب ارائه خدمات اين شركت در روستاها از جمله طريقه استفاده از رومينگ تلفن همراه، ثبت نام تلفن ثابت روستايي، نحوه استفاده از مودم هاي شركت هاي وب و روش ثبت نام براي استفاده از اينترنت پهن باند در روستاها در اروميه برگزار شد.
دوره هاي آموزشي دفاتر ICT در شمال و جنوب آذربايجان غربي براي ساير دفاتر روستايي برگزار مي شود.
به گزارش ايرنا در سال 1390 با تصويب مجلس شوراي اسلامي و ابلاغ معاونت توسعه مديريت و منابع انساني رئيس جمهوري ساختار وزارت ارتباطات وفناوري اطلاعات در استان ها تغيير كرد و ادارات كل ارتباطات و فناوري اطلاعات استان ها به عنوان نماينده تام الاختيار وزير و ناظر بر زير مجموعه هاي پست، پست بانك و شركت ارتباطات زير ساخت (بخش دولتي) و شركت هاي خصوصي حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات تاسيس شد.
تمامي وظايف سازمان هاي وابسته به وزارت از قبيل سازمان تنظيم مقررات، سازمان فناوري اطلاعات و غيره از طريق اين ادارات كل در استان ها پيگيري مي شود و در همين راستا وظايف اين ادارات كل جهت تحقق اهداف بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات در چهار بعد نظارت امنيتي و حفاظتي، نظارت مديريتي، نظارت برنامه اي و نظارت مقرراتي تعريف شده است.
ادارات كل ارتباطات و فناوري اطلاعات استان به عنوان نماينده عالي بخش حاكميت با هدف ايجاد هماهنگي در اجراي برنامه ها و سياست هاي بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات بين كليه واحدهاي تابعه در استان تشكيل و مديران كل استاني به عنوان نماينده ارشد وزارت متبوع وظيفه پاسخگويي به مقام محترم وزارت و مقامات ارشد استان را عهده دار است.
2 هزار و 800 روستا در آذربايجان غربي وجود دارد كه از اين تعداد حدود 2 هزار و 100 روستا بالاي 20 خانوار است.
8137/2093