به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، اين مطالعه نشان مي دهد به ازاي هر واحد افزايش شاخص توده بدني (BMI) بزرگسالي، آرتروز زانو و لگن به ترتيب 1.3 و 0.4 درصد افزايش مي يابد.اين افزايش در مورد شاخص توده بدني كودكي به ميزان 0.6 و 0.6 درصد است.
بر اساس اين مطالعه تاثير چاقي بر آرتروز زانو بيشتر از لگن است اما بر آرتروز دست تاثيري ندارد.
چاقي و آرتروز به عنوان مهمترين معضلات پزشكي در سراسر جهان مورد توجه متخصصان بهداشت است و همواره توصيه مي شود با كاهش وزن مي توان بسياري از معضلات سلامتي از جمله آرتروز را كاهش داد.
آرتريت (التهاب مفاصل) به التهاب دردناك در ناحيه مفاصل گفته مي شود كه يكي از بزرگترين معضلاتي است كه افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه مي شوند. شايع ترين دردهاي ناشي از آرتروز در نواحي زانو، لگن، ستون فقرات و دست ديده مي شود.
استئوآرتريت (آرتروز)، آرتريت روماتوييد، آرتريت عفوني، ورم مفاصل پسورياتيك و نقرس، پنج گروه عمده آرتريت محسوب مي شوند. آرتروز شايع ترين نوع آرتريت است. اين التهاب دردناك سبب تورم و اختلال حركت مفاصل مي شود و معمولا در ناحيه دست، زانو، لگن و ستون مهره ها بيشتر است. سه عامل اضافه وزن، سن و آسيب ديدگي مفاصل، مهمترين دليل بروز آرتروز هستند. استفاده از دارو، ورزش و در موارد حاد، عمل جراحي توصيه مي شود.
نتايج اين مطالعه در كنگره سراسري روماتولوژي 2018 ارايه شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۸
تهران – ايرنا – مطالعات محققان مركز مبارزه با رماتيسم اروپا (EULAR) نشان مي دهد چاقي و اضافه وزن در كودكي و بزرگسالي خطر ابتلا به آرتروز زانو و لگن را افزايش مي دهد؛ ولي اثري بر آرتروز دست ندارد.