سيد محمد جعفري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : در حاليكه سرانه كشوري تعداد نانوايي به ازاي هر يك هزار و 300 نفر يك نانوايي است كه اين رقم در مازندران بازاي هر 750 نفر يك واحد است .
وي ادامه داد : همچنين سرانه كشوري مصرف روزانه آرد در هر نانوايي هشت تا 10 كيسه كه اين رقم در مازندران پنج كيسه است .
مدير عامل شركت غله منطقه 2 گفت : راه اندازي و فعاليت با فاصله اندك نانوايي ها در مازندران كه تعدد اين صنوف را ايجاد كرده موجب ضرر و خسران براي فعاليت فعالان واقعي در اين زمينه شده است .
وي با اشاره به اينكه در دادن مجوز به نانوايي ها بايد اهليت سنجي و راستي آزمايي صورت بگيرد ، گفت : صدور مجوز فعاليت بدون در نظر گرفتن فعالان واقعي در اين عرصه باعث شده تا اين مساله رقم بخورد .
مجوز فعاليت نانوايي را كارگروه آرد و نان با محوريت صنف خبازي ها زير نظر سازمان صنعت ، معدن و تجارت صادر مي كند .
وي همچنين حذف رعايت حدود صنفي در ايجاد نانوايي را از ديگر مواردي ذكر كرد كه باعث انباشت نانوايي ها در مازندران شده است .
به گفته جعفري در سال هاي اخير با دستور وزارت صنعت ، رعايت حدود صنفي براي ايجاد نانوايي حذف شد كه تبعات آن را با گذشت چند سال ، اكنون با نزديك بودن فواصل واحدهاي نانوايي شاهد هستيم .
وي به تاكيد استاندار مازندران براي رفع مشكلات نانوايي و كيفيت نان در استان اشاره كرد و گفت : در آخرين جلسه كارگروه نان مازندران تهيه بسته مشكلات اين بخش و ارائه راهكارها براي حل آنها پيشنهاد شد .
مدير عامل شركت غله منطقه 2 گفت : اعمال حدود صنفي براي نانوايي ها و اهليت سنجي نانواها از جمله پيشنهادهايي است كه در اين بسته قرار داده شد .
بيش از چهار هزار نانوايي در مازندران فعاليت مي كنند كه در طرح نظام واحدهاي خبازي هاي استان ، نانوايي ها به چهار درجه تقسيم شدند كه تنها 2 درصد نانوايي هاي مازندران درجه يك هستند 22 درصد درجه 2 ، 50 درصد درجه سه و 26 درصد نيز درپايين ترين درجه و در درجه چهار قرار دارند .
2096/1899
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۹
ساري – ايرنا – مدير عامل شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه 2 گفت : مازاد بودن نيمي از نانوايي هاي استان باعث شده تا فعاليت براي اين تعداد خبازي صرفه اقتصادي نداشته باشد .