تهران-ایرنا- مجلس یادبود دكتر سید محمد امین قانعی راد جامعه شناس و عضو هیات علمی مركز تحقیقات سیاست علمی كشور ظهر امروز سه شنبه با قدردانی از چهار دهه تلاش این جامعه شناس مردم دار برگزار شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر قانعی راد عصر پنجشنبه (24 خرداد) بعد از دو سال مبارزه با بیماری سرطان درگذشت و صبح یكشنبه 27 خرداد در قطعه نام آوران بهشت زهرا به خاك سپرده شد.
مراسم امروز در مسجد جامع شهرك قدس با حضور قائم مقام وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری، رییس مركز تحقیقات سیاست علمی كشور، رییس صندوق نوآوری و شكوفایی ، اساتید دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، اعضای مركز تحقیقات سیاست علمی كشور، شهیندخت مولاوردی دستیار رییس جمهوری در امور حقوق شهروندی، اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران، زهرا نژاد بهرام عضو شورای شهر تهران و شمار دیگری از اساتید، نخبگان دانشگاهی و مسئولان دولتی، ادای احترام كوچكی به بیش از چهار دهه فعالیت های قانعی راد در زمینه جامعه شناسی علم و جامعه شناسی مردم گرا بود.
عضو شورای مركزی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در این مراسم با اشاره به سابقه دوستی 30 ساله با زنده یاد قانعی راد گفت: پرداختن به موضوع قدرت و دانش از اواسط دهه 70خورشیدی در كار این اندیشمند جامعه شناسی پر رنگ تر شد.
حجت اسلام «داود فیرحی» با اشاره به حضور در جلسات شورای آزاد اندیشی با مرحوم قانعی راد گفت: این جلسات كه طی سال های 94 تا 95 ادامه داشت به همت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار می شد.
وی افزود: با آشنایی بیشتر با زنده یاد قانعی راد به اهمیت دانش نزد وی پی بردم ؛ او متفكری به شدت اهل عمل بود و در تحقیق ، طرح سوالات جدید و بیان یافته های خود شجاعت داشت.
استاد مهمان دانشگاه مفید قم ، قانعی راد را دارای نگاهی از درون به جامعه دانست و گفت: وی از مهم ترین بنیان گذاران جامعه شناسی مردم گرا در جامعه ما بود كه به همت خود این نحله از جامعه شناسی را رواج داد.
حجت السلام فیرحی وارستگی از دنیا را از دیگر خصوصیت قانعی راد برشمردو گفت: وی هرگز فرصت های شغلی و دیگر مزایا را به اظهار حقایق ترجیح نمی داد.
وی در باره خصوصیت دیگر قانعی راد گفت: وی همواره می خواست دانش به ویژه علوم انسانی و اجتماعی را وارد جامعه كند و از سنخ جامعه شناسان سیاستگذار بود؛ هر چند صدایش در دولت كمتر شنیده شد اما پژواك آثار او میان محققان و دانشجویان زیاد بود و همین امر باعث شده بود رسانه ها نیز به او توجه كنند و او نیز یكی از وظایف خود را گفت و گو با همه این رسانه ها می دانست.
مرحوم دكتر قانعی ‌راد سال 1334 در شهر ری متولد و دانش آموخته جامعه شناسی از دانشگاه تهران بود در زمینه های مختلف جامعه شناسی فعالیت داشت و از چهره های مبرز در زمینه جامعه شناسی علم به شمار می آمد.
وی كه تا زمان درگذشت بازرس اصلی انجمن جامعه شناسی و پیش از آن رئیس این انجمن بود؛ سال گذشته جایزه دهخدا را برای نگارش كتاب پیمایش علم و جامعه؛ تجربه جهانی و اجرای نسخه ایرانی دریافت كرد، همچنین جایزه فارابی را كسب كرده بود و سال 95 نیز جایزه انجمن ترویج علم را به خود اختصاص داد.
آثار زیادی از مرحوم قانعی راد برجای مانده كه از آن جمله می توان به اجتماع علمی و تولید دانش در ایران، جامعه شناسی رشد و افول علم در ایران، جامعه شناسی كنشگران علمی در ایران و بی شمار كتاب و مقالات دیگر اشاره كرد.
علمی **9157**2038**1440