به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «نیكی هیلی» سفیر آمریكا در سازمان ملل عصر سه شنبه با اشاره به ناامید كننده بودن روند اصلاحات در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، فقدان حمایت از سوی كشورهای همفكر آمریكا، عدم صلاحیت ادعایی برخی از اعضا و تمركز نامتناسب این شورا بر اسرائیل (رژیم صهیونیستی) و دشمنی علیه آن اعلام كرد كه كشورش از این نهاد خارج می شود.
شورای حقوق بشر سازمان ملل یكی از نهادهای سازمان ملل و از اركان فرعی مجمع عمومی ملل متحد است كه وظیفه آن بررسی موارد نقض حقوق بشر است. این شورا همزمان با انحلال نهاد سلفش یعنی كمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد ایجاد شد.
این شورا 47 عضو دارد و در سال 2006 میلادی (1385) تشكیل شد و مقر آن در ژنو است. شورای حقوق بشر سازمان ملل در تازه ترین نشست خود كه روز دوشنبه برگزار شد، از سیاست مهاجرتی ترامپ كه به منظور جلوگیری از به اصطلاح ورود غیرقانونی به خاك آمریكا و در راستای سیاست اعلام شده «بدون ارفاق» اجرا می شود، انتقاد كرد. رعد الحسین كمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، سیاست جداكردن كودكان از والدین شان را در مرز جنوبی آمریكا «غیرمنطقی» توصیف كرد.
نیكی هیلی در فهرست دلایل كشورش برای خروج از این شورا، اشاره ای به این انتقاد مقامات ارشد سازمان ملل نكرد و از پرداختن به بی میلی آمریكا برای پرداخت سهم عضویت خود در سازمان ملل خودداری كرد.
خروج آمریكا بار دیگر بر بی توجهی واشنگتن در قبال اختیارات و اهداف سازمان ملل متحد تاكید دارد. تمایل دولت آمریكا به تعیین جداول زمانی برای رایزنی های چندجانبه و تهدید به خروج از سازمان های بین المللی، حتی با بی تفاوتی نزد متحدان این كشور مواجه شده است.
عجیب این كه دولت ترامپ در حالی شورای امنیت را به بهانه نقض حقوق بشر ترك می كند كه خود این دولت با رفتارهای خصومت آمیز فزاینده علیه اقلیت های قومی از جمله مسلمانان و مكزیكی ها به حقوق بشر بی توجه بوده و به ویژه از حقوق انسانی این عده غافل است. این امر باعث شده كه بسیاری، آمریكا را به اتخاذ سیاست های دوگانه و تبعیض آمیز در مسائل حقوق بشر متهم كنند.
خروج آمریكا از شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنین نشانه نقش مسائل حقوق بشری از نگاه واشنگتن است. به عبارت دیگر این كشور از مسائل حقوق بشر به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف سیاسی اش بهره می گیرد. اقدامات آمریكا در داخل و خارج از این كشور، بار دیگر ارزش های جهانی و هنجارهای بین المللی را كه وعده دفاع از آن را داده است، تضعیف می كند.
دولت ترامپ از زمان روی كار آمدنش از توافق آب وهوایی پاریس، توافق جهانی سازمان ملل درباره امور مهاجرت، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسكو) و در نهایت توافق هسته ای ایران خارج شده است. این دولت، ابایی از مقابله با كشورها، چه دوست و چه دشمن، درباره مسائل مهمی از جمله وضعیت بیت المقدس و تعرفه های مالیاتی ندارد.
آمریكا در همه این موارد نقش قربانی را ایفا كرده و مدعی است كه منافع این كشور از سوی دیگر كشورها و در چارچوب چنین توافقاتی تضعیف شده است و از این رو این اقدامات را برای نجات خود و اصلاح امور انجام می دهد.
اما سیاست یكجانبه گرایی دولت ترامپ تاكنون نتوانسته منفعتی برای شهروندان آمریكایی داشته باشد. در مقابل، این اقدامات باعث دلسردی متحدان واشنگتن، نارضایتی همسایگان این كشور، دامن زدن به جنگ و خونریزی در خاورمیانه و بروز نشانه های جنگ تجاری در جهان شده است.
«كریس كونز» سناتور دمكرات عضو كمیته روابط خارجی سنای آمریكا درباره تصمیم ترامپ برای خارج كردن كشورش از شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: این اقدام حامل این پیام روشن است كه دولت ترامپ در مسائل حقوق بشری قصد ندارد جهان را رهبری كند.
نیكی هیلی در زمان اعلام خبر خروج كشورش از شورای حقوق بشر، مدعی شد كه این شورا لایق داشتن نامی كه به آن داده شده نیست. وی این شورا را به دلیل سیاست هایش علیه رژیم صهیونیستی محكوم كرد و مدعی شد كه كشورهایی در این شورا عضو هستند كه حقوق بشر را نقض می كنند.
با وجود انتقادها از خروج آمریكا از شورای حقوق بشر، این تصمیم از سوی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مورد استقبال قرار گرفت و وی آن را تصمیمی «شجاعانه» خواند. البته چنین واكنشی تعجبی ندارد چرا كه اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض حقوق بشر تقریبا در هر نشست شورای حقوق بشر در قالب دستور كار شماره 7 كه به «اسرائیل و سرزمین های اشغالی» مربوط می شود، مطرح و محكوم شده است. اكنون با خروج آمریكا از این شورا، رژیم صهیونیستی بزرگترین مدافع خود را از دست می دهد.
با وجودی كه خروج واشنگتن از شورای حقوق بشر در راستای سیاست اعلام شده ترامپ در خصوص «آمریكا در اولویت است» می باشد، بسیاری بارها گفته اند كه «آمریكا در اولویت است نباید به این معنا باشد كه آمریكا تنها است».
گروهی متشكل از دوازده سازمان از جمله «كودكان را نجات دهید»، «خانه آزادی و انجمن ملل متحد- یو اس آ، United Nations Association-USA » نگرانی ها درباره كاستی های شورای حقوق بشر را مشروع خواندند اما عنوان كردند كه این امر مجوزی برای خروج آمریكا از این شورا نیست.
این سازمان ها دربیانیه مشتركی عنوان كردند كه چنین تصمیمی به ضرر امنیت ملی و منافع سیاسی آمریكا است و پیشبرد اولویت های حقوق بشر و كمك به قربانیان نقض حقوق بشر در جهان را دشوار می كند.
«كِنِت راس» مدیر اجرایی دیده بان حقوق بشر در این زمینه گفت: «آنچه كه ترامپ می بیند، فقط دفاع از اسرائیل است.»
این اقدام آمریكا موید آن است كه دولت ترامپ به دنبال پیشبرد دستور كار اسرائیل در عرصه جهانی است همان طوری كه با وجود خشم و نفرت فلسطینی ها درباره انتقال سفارت آمریكا به قدس، واشنگتن ظاهرا خود را آماده می كند تا از طرح صلح خود برای فلسطینی ها و صهیونیست ها پرده بردارد. «جرالد كوشنر» داماد و مشاور ارشد ترامپ این هفته همزمان با آماده شدن كاخ سفید برای ایجاد زمینه ای برای رونمایی از طرح های خود، عازم خاورمیانه می شود.
اما به غیر از محكومیت رژیم صهیونیستی در نشست های این شورا، این نهاد مكانی برای انتقاد از سیاست های اقتصادی ترامپ بوده است. «فیلیپ آلستون» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فقر و حقوق بشر قرار است این هفته گزارشی را به شورای حقوق بشر ارائه دهد كه در آن اشاره می شود اصلاحات مالیاتی رئیس جمهوری آمریكا «به طور كامل به نفع اقشار ثروتمند است و باعث بدتر شدن وضعیت بی عدالتی می شود.»
همچنین «آنتونیو گوترش» دبیركل سازمان ملل متحد در بیانیه ای نسبت به خروج آمریكا از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ابراز تاسف كرد.
«بوریس جانسون» وزیر امور خارجه انگلیس ضمن ابراز تاسف از خروج آمریكا از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت این شورا برای حساب كشی از كشورها حیاتی است.
دیدهبان حقوق بشر نیز خروج آمریكا از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را بازتاب غمانگیز سیاستهای یكبعدی واشنگتن در دفاع از سوءاستفادههای رژیم صهیونیستی نامید و اعلام كرد كه از این تصمیم آمریكا متعجب نشده است.
«كنستانتین كاساچف» رئیس كمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) گفت آمریكا با این تصمیم ضعف و ناتوانی در دفاع از مواضع خود را نشان داد.
«لئونید سلوتسكی» رئیس كمیسیون امور بین المللی دومای روسیه نیز با ابراز تاسف از خروج آمریكا از شورای حقوق بشر سازمان ملل، آن را تصمیمی غیرسازنده خواند.
اروپام**9158**1485
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۱
تهران-ایرنا- دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریكا با اعلام خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، یكبار دیگر سیاست یكجانبه گرایی و تعصب ورزی سیاسی به نفع رژیم صهیونیستی را به نمایش گذاشت.