به گزارش ایرنا اگرچه پكن می گوید هرگز علیه كشور دیگری در ابتدا به اسلحه اتمی متوسل نخواهد شد اما تعهدی از سوی این كشور برای گسترش نیافتن زرادخانه هسته ای داده نشده است.
چین می گوید كه نیروی هسته ای اش یك قدرت بازدارنده در برابر كشورهایی است كه قصد هجوم نظامی به این كشور داشته باشند و در سال های گذشته شمار بیشتری از موشك های اتمی را آرایش داده است.
آمارهای جدید درباره دولت هایی كه دارای قدرت اتمی و انبارهای تسلیحاتی اتمی هستند نشان می دهد شمار تسلیحات اتمی چین به 280 كلاهك هسته ای در زمان حاضر رسیده است.
چین همزمان هزینه كرد در مدرن سازی تسلیحات هسته ای را افزایش داده و توانسته است سامانه های اتمی پیشرفته تری تولید كرده و در اختیار ارتش قرار دهد.
مركز تحقیقات صلح استكهلم در گزارشی كه روزنامه مورنینگ پست هنگ كنگ به آن اشاره كرده آورده چین 10 كلاهك هسته ای را در یك سال گذشته به زرادخانه اتمی خود افزوده است.
البته كلاهك های هسته ای هنوز روی موشك های جدید نصب نشده و شكل عملیاتی به آنها داده نشده است و احتمالا جایگزین كلاهك های قدیمی خواهند شد.
گزارش هایی وجود دارد كه چین دومین بودجه مصرفی بزرگ نظامی و دفاعی جهان را دارد و نزدیك به 228 میلیارد دلار در سال گذشته میلادی برای ارتش اختصاص داده كه 5/6 درصد بیش از سال 2016 میلادی بوده است.
البته این كشور از لحاظ اختصاص بودجه نظامی هنوز فاصله زیادی با آمریكا دارد كه در سال 2017 میلادی برای این منظور بودجه 610 میلیاردی در نظر گرفت.
این گزارش می افزاید كه هند و پاكستان هم در سال گذشته میلادی دستكم 10 كلاهك هسته ای به زرادخانه خود اضافه كرده اند و هند 140 كلاهك و پاكستان 150 كلاهك اتمی در انبارهای خود دارند.
آمارهای مركز صلح استكهلم نشان می دهد كه اسراییل و كشورهای آمریكا، چین، روسیه، فرانسه، هند، پاكستان و كره شمالی اكنون دارای 14 هزار و 465 اسلحه اتمی هستند كه از 14 هزار و 933 سلاح هسته ای در سال 2017 میلادی كمتر است و 92 درصد از كل این تسلیحات متعلق به كشورهای آمریكا و روسیه است.
چین اعلام كرده است كه اگرچه زرادخانه هسته ای بزرگی ندارد اما در زمینه ساخت تسلیحات اتمی بسیار پیشرفته است.
چین توان تسلیحاتی اتمی خود را در شرایطی به رخ می كشد كه با آمریكا در دریای جنوبی درگیر مناقشاتی بزرگ است این كشور قبل از این هم به دنبال تنش های فزاینده در دریای جنوبی توان هسته ای خود را مطرح كرد و آزمایش موشكی اتمی انجام داد.
چین می گوید كه یكی از پیشرفته ترین كشورهای دنیا در ساخت و نگهداری تسلیحات اتمی است و از فن آوری بسیار بالایی در این عرصه برخوردار است.
كارشناسان آكادمی علوم اجتماعی چین در مصاحبه هایی كه تارنمای یی سی از آنها منتشر كرده است گفته اند كه چین در ساخت تسلیحات اتمی، موسسات تسلیحاتی هسته ای و راكتورهای اتمی بسیار پیشرفته است.
این در شرایطی است كه چین اولین آزمایش بمب اتمی خود را در منطقه خودمختار سین كیانگ در شمال غرب این كشور در روز 17 ژوئن سال 1967 انجام داد.
تارنمای چینی نوشته است كه این كشور در مقایسه با روسیه و آمریكا از زرادخانه هسته ای كوچكی برخوردار است اما پیشرفته ترین های دنیا است.
این گزارش خاطر نشان می كند كه چین راهبردش پیشگام نشدن در استفاده از تسلیحات اتمی است مگر اینكه از سوی یك كشور مورد حمله اتمی قرار گیرد.
چین اكنون هم آزمایش اتمی انجام می دهد اما با توجه به پیشرفت هایی كه پیدا كرده است این كار را در زیر زمین انجام نمی دهد بلكه آزمایش های اتمی شبیه سازی رایانه ای صورت می دهد كه هم هزینه بالایی نمی خواهد و هم آلودگی زیست محیطی نخواهد داشت.
روزنامه ارتش چین هم نوشته است ما قابلیت های بالایی اتمی تسلیحاتی داریم اما طبیعتا راهبرد ما استفاده از این تسلیحات به عنوان نیروی بازدارنده است.
آساق**231**1904**1663**
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۳
پكن - ایرنا - با بالا گرفتن موج تنش ها میان دولت های چین و آمریكا در عرصه های سیاسی، اقتصادی و نظامی، چین زرادخانه های هسته ای خود را گسترش داده است.