پكن - ایرنا - چین با هدف تامین نیروی متخصص علمی و فنی در بحث انرژی اتمی و ساخت نیروگاه و مدیریت آنها، تصمیم به ایجاد یك كالج اتمی گرفته است اقدامی كه بیانگر برنامه های بلند مدت این كشور پر جمعیت، برای بهره گیری بیشتر از نیروگاه های اتمی و هسته ای است.

به گزارش ایرنا با توجه به ساخت سریع نیروگاه ها و راكتورهای هسته ای در مناطق ساحلی و غیرساحلی چین، طبیعی است كه در یك دهه آینده این كشور بشدت در این عرصه با كمبود نیروی متخصص روبرو خواهد شد و این دانشگاه می تواند این كمبود را جبران كند.
یكی از اصلی ترین عواملی كه باعث شده است تا چین به ساخت یك دانشگاه برق هسته ای رو بیاورد كمبود نیروهای كافی متخصص در این قلمرو در شرایطی است كه چین به سرعت در حال ساخت چندین نیروگاه هسته ای و اتمی است.
شركت ملی هسته ای چین كه پیشرو ساخت و سازهای اتمی در این كشور محسوب می شود قراردادی را با شهرداری شهر 'تیان جین' در شمال چین و در نزدیكی پكن امضا كرده است كه تا آنجا یك دانشگاه برای تحقیقات هسته ای و تربیت نیروی متخصص ایجاد كند.
تحقیقات نشان می دهد این دانشگاه به عنوان یك موسسه ملی فعال خواهد شد و در رشته های كارشناسی ارشد و دكترا خدمات آموزشی ارایه كرده و در زمینه پژوهش اتمی هم فعالیت گسترده ای خواهد داشت و نیروهای متخصص را وارد بازار چین خواهد كرد.
'وان گانگ' رییس موسسه انرژی اتمی چین می گوید ما به پرورش نیروی ماهر برای بخش انرژی هسته ای نیاز مبرم داریم و با توجه به فعالیت گسترده چین در این عرصه باید آینده نگری هایی صورت گیرد.
وی می افزاید برنامه گداخت هسته ای و ساخت نیروگاه و یا راكتور و غنی سازی اورانیوم از مجموعه فعالیت هایی است كه دانشگاه های موجود در كشور برای تربیت نیروی مستعد ناكافی هستند و باید با ساخت مجموعه های آموزشی دیگر به دنبال تربیت استعدادها بود.
وی گفت اكنون تنها نیمی از نیروهای مستعد را دانشگاه ها برای برق هسته ای و انرژی اتمی تربیت می كنند و خروجی آنها برای كشور كافی نیست و لازم است موسسات جدید آموزشی ایجاد شود.
وی می افزاید این مركز نیز فقط 20 درصد از دو هزار و 300 دانشجوی فارغ التحصیل را جذب می كند و مابقی به رشته ها و بخش های دیگر می روند و لازم است كه افراد بیشتری در دوره های آموزشی اتمی شركت كنند.
'وانگ یی نن' محقق مركز توسعه و تحقیقات دولت چین نیز آموزش نیروهای متبحر و خبره برای برق هسته ای و پژوهش های اتمی را بسیار مهم دانست.
وی تصریح كرد ما در حال اجرای طرح های ساخت راكتور و نیروگاه برق هستیم و بشدت با كمبود نیروی مستعد روبرو هستیم و باید در زمینه طراحی و مهندسی ساخت و مدیریت و كنترل نیروگاه نیروهای لازم و متخصص پرورش دهیم.
این كارشناس چینی گفت اگر در نیروگاه مشكلی پیش بیاید باید خیلی زود برطرف شود و برای جلوگیری از نقایص فنی و رفع آنها لازم است نیرو داشته باشیم افراد مستعد باید پرورش داده شوند.
در زمان حاضر دانشگاه های مختلف در سراسر چین از جمله دانشگاه پكن و دانشگاه مهندسی 'چینگ خوا' در پایتخت و دانشگاه حمل و نقل در شهر 'شی آن' در شمال غرب چین رشته های مرتبط با انرژی اتمی برای دانشجویان دایر كرده اند.
چین كه پیشتر در یك دهه قبل اعلام كرده بود 500 میلیارد دلار برای توسعه انرژی هسته ای اختصاص می دهد، كار ساخت نیروگاه های جدید اتمی را آغاز كرده است.
كار بررسی محل های ساخت نیروگاه های اتمی در سال 2016 میلادی به پایان رسید و از آن زمان احداث نیروگاه ها آغاز شده است و تا سال 2020 میلادی ادامه می یابد.
بر اساس آنچه دولت چین اعلام كرده است بر خلاف رویه گذشته این بار قرار است نیروگاه های جدید در خشكی و مناطق غیرساحلی ساخته شوند.
از جمله نیروگاه هایی كه در برنامه ساخت قرار گرفته است می توان به نیروگاه اتمی 'تایو هوا جیانگ' در استان خونان در مركز، نیروگاه 'شیان نینگ' در استان 'خه بی' در شمال و نیروگاه اتمی 'پنگزی' در استان 'جیانگ شی' در جنوب شرق كشور اشاره كرد.
اداره انرژی اتمی و اداره علوم و فنون صنایع دفاعی چین این برنامه را اجرا می كنند و بر اساس اعلام تارنمای آنها كار ساخت تا سال 2020 میلادی خاتمه خواهد یافت كه بخشی از برنامه توسعه پنجساله كشور (2016ـ2020 ) است.
در زمان حاضر در چین 35 نیروگاه اتمی فعال است و 21 سایت هسته ای دیگر هم در حال ساخت می باشد كه نیروگاه های ساحلی محسوب می شوند.
بر اساس برنامه، تا سال 2020 میلادی ظرفیت تولید برق هسته ای چین دوبرابر شده و به 58 میلیون كیلووات خواهد رسید كه 30 میلیون كیلووات آن از ناحیه سایت های در حال ساخت تا آن زمان تامین خواهد شد.
چین سریعترین رشد را در توسعه انرژی هسته ای در دنیا دارد و تا سال 2020 میلادی با ساخت راكتورهای جدید تعداد ژنراتورهای هسته ای این كشور به 90 خواهد رسید و پس از آمریكا در این زمینه در رده دوم جهان قرار خواهد گرفت.
آساق**231**1904**