تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۶

تهران- روزنامه شرق امروز- شنبه- خود با انتشار گزارشي با عنوان درها به روي زنان باز شد، به موضوع حضور زنان در استاديوم 100 هزار نفري آزادي مي پردازد.

از پاركينگ ورزشگاه آزادي تا استاديوم صدهزارنفري حداقل 10 دقيقه راه است. اينها را همراهم وقت پارك ماشين توضيح مي‌داد و ما مبهوت زناني بوديم كه با پرچم‌هايي در دست و چشماني متعجب، به زمين پهناوري نگاه مي‌كردند كه ورودش برايشان ممنوع بود.
از كنار استاديوم واليبال، شنا و دووميداني گذشتيم و به كاپ بزرگ طلايي‌رنگي رسيديم كه مجسمه ورودي در استاديوم صدهزارنفري بود.
دخترها جلوي مجسمه مي‌ايستادند و عكس مي‌گرفتند و اشك‌هايشان را پاك مي‌كردند.
از راهروي اول كه گذشتيم، كسي گفت چشمتان را ببنديد تا اولين چيزي كه به چشمتان مي‌افتد، زمين چمن ورزشگاه باشد. با چشمان بسته، از راهرو گذشتيم؛ صداي مرد جواني آمد كه بلند پشت سرمان فرياد كشيد: خانم‌ها مباركتون باشه.... صداي جيغ دختران هيجان‌زده با يك زمين چمن بزرگ سبز كه تا پيش از اين فقط در قاب تلويزيون جا مي‌شد، تصوير هيجان‌انگيزي بود كه با هيچ زباني نمي‌شود بيانش كرد.
نور چراغ‌ها و نورافكن‌هاي ورزشگاه روي زمين سبز استاديوم صدهزار نفري مي‌تابيد و ما، زناني كه همه اين سال‌ها منتظر اين لحظه بوديم، حتي نمي‌توانستيم از خوشحالي فرياد بزنيم. دختري كه اشك‌هايش را پاك مي‌كرد، به همراهش مي‌گفت: «نگاه كن! ببين چه سبزه» و همان‌طور كه از كنار ما رد مي‌شد، داد زد: بالاخره توانستيم... .
اينجا استاديوم صدهزارنفري آزادي است؛ زنان در كنار مردان در امنيت كامل و با احترام فوتبال را ديدند.
آسيه كه هفت نفر از همراهانش به اين تصور كه اين بازي در استاديوم پخش نخواهد شد، به خانه رفته بودند، به خبرنگار «شرق» گفت:‌ ما از رشت آمديم تا بازي را اينجا ببينيم، واقعا باورم نمي‌شود كه بالاخره درهاي استاديوم روي ما باز شد و حالا فكر مي‌كنم اين اتفاق مي‌تواند سرآغازي براي بازشدن درها براي هميشه باشد.
اين روايت، اما وجه ديگري هم دارد؛ با اينكه يك روز پيش از بازي ايران و اسپانيا طيبه سياوشي، عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، خبر بازشدن درهاي استاديوم را براي اين بازي داده و بليت‌ها نيز از طريق ايران‌تيكت به فروش رسيده بود، اما دو ساعت پيش از بازي از ورود مردم به استاديوم آزادي به بهانه صادرنشدن مجوز ممانعت شد كه با پيگيري نمايندگان مجلس و مساعدت رئيس‌جمهوري و وزير كشور، اين اتفاق محقق شد. طيبه سياوشي‌ درباره اتفاقات روز چهارشنبه به «شرق» مي‌گويد: يك «ان‌جي‌او» به اسم جشنواره توپ طلا، پشت بحث حضور جمعيت براي ديدن مسابقات ايران در جام جهاني در ورزشگاه آزادي بود.
آنها تلاش خود را از مدتي پيش آغاز كرده بودند، اما براي بازي ايران و مراكش موفق به گرفتن مجوزها نشدند و در حال رايزني با وزارت ورزش بودند.
آنها يك پرده 140‌متري براي ديدن بازي در ورزشگاه طراحي كرده بودند. من از مدتي قبل براي انجام‌شدن اين واقعه پيگيري‌هاي خودم را از طريق استاندار تهران شروع كرده بودم كه رياست شوراي تأمين استان را هم بر عهده دارند.
از ابتداي ماجرا، مشكلات زيادي داشتيم و رايزني‌ها از ابتداي بازي ايران و مراكش آغاز شد و تا شب قبل از بازي ايران و اسپانيا ادامه داشت تا اينكه شب قبل از بازي، آقاي استاندار خبر صدور مجوز را به من دادند و من هم خيلي خوشحال، خبرش را منتشر كردم و به ما اطلاع دادند بليت ديدار اين بازي در سينماتيكت به فروش مي‌رسد و براي ما نمايندگان نيز بليت به اندازه كافي ارسال مي‌شود.
فرداي همان روز، بليت‌ها به ما تحويل داده شد تا همراه نمايندگان براي بازي ايران و اسپانيا به استاديوم آزادي برويم.
اين نماينده مجلس ادامه داد: من با همكاران آن «ان‌جي‌او»ها مدام در ارتباط بودم و همه چيز به‌خوبي پيش مي‌رفت، تا اينكه حوالي بعدازظهر كه من به موبايل دسترسي نداشتم، گويا مجوز لغو شده بود و حدود ساعت 19 بود كه افراد «ان‌جي‌او»ي جشنواره توپ طلا، خبر لغو مجوز را به صورت رسمي به من دادند.
من با استاندار تماس گرفتم و ايشان گفتند نهايت كاري كه از ايشان برمي‌آمده، صدور مجوز بوده و حالا بعد از لغو مجوز ديگر كاري از دستشان ساخته نيست.
ما شروع به رايزني با نهادهاي مختلف كرديم و آقاي مازني نيز خبر دادند وزير كشور در گرگان هستند و با ايشان ارتباط گرفته‌اند. من نيز با آقاي ساماني، معاون وزير كشور، ارتباط گرفتم و دست‌اندركاران وزارت ورزش مانند معاون وزير ورزش، در حال پيگيري موضوع بودند.
سياوشي تأكيد كرد: در اين ميان شايعه‌هاي عجيبي نيز درباره اين ماجرا مطرح شد كه مسئله را سخت‌تر مي‌كرد.
اول فكر مي‌كردند شايد اتفاق بدي افتاده كه اين مراسم لغو شده و اخبار ضدونقيض بود و براي من شرايط عجيب بود.
با اينكه قرار بود همراه خانواده به استاديوم براي ديدن بازي بروم، اما اين قرار خانوادگي را كنسل كردم و از همكارانم در مجلس خواستم من را همراهي كنند.
در راه ديدم هرجايي را كه به استاديوم راه داشت، بسته بودند. تقريبا به محل نزديك شده بودم و عده زيادي از مردم به خانه بازگشتند كه آقاي ساماني به ما اطلاع دادند مجوز برقرار شده و من به مأموران نيروي انتظامي اطلاع دادم و آنها گفتند هنوز مجوز به ما نرسيده، اما با پافشاري من و ديگر همراهانم، راه را باز كردند.
وقتي به نزديك‌ترين ورودي رسيديم، جمع كثيري از مردم را نزديك به ورودي‌هاي استاديوم ديديم.
راه باز شد و همه داخل استاديوم شديم و من ترجيح دادم به‌جاي جايگاه، در داخل زمين باشم؛ چون كيفيت نمايش پرده خيلي پايين بود و ما براي ديدن بازي مجبور به نشستن روي زمين شديم كه عكس من و آقاي موسوي و خانم‌ها ذوالقدر و سلحشوري منتشر شد.
خانم ابتكار، معاون زنان و خانواده رياست‌جمهوري نيز در شب بازي در ورزشگاه حاضر شده بود.
سياوشي در پايان خاطرنشان كرد: تلاش من در راستاي محقق‌شدن اين اتفاق بود و ايمان داشتم بايد اين اتفاق بيفتد و بالاخره با مساعدت دوستان اين اتفاق افتاد، اما من به ياد مردمي هستم كه به علت اطلاع‌رساني ضدونقيض، پشت در ماندند.
اين يك روايت واقعي از تلاش مردم و نمايندگان براي ورود زنان به ورزشگاه بود كه شايد بشود به ادامه‌ آن اميدوار بود. سياوشي با تأكيد بر اينكه مجوز ديدار بازي ايران و پرتغال در استاديوم صدهزارنفري صادر شده و بايد پيگيري‌هاي نهايي انجام شود، ادامه مي‌دهد: ما اميدواريم كه اين جرقه‌ها منجر به ورود زنان به استاديوم براي ديدن مسابقات زنده باشد.
ما اميدواريم، شما هم اميدوار باشيد.
روزنامه شرق
تهرام/1735