به گزارش ايرنا، مناظر بكر طبيعي در برخي از نقاط استان طي چند سال گذشته در معرض آسيب ناشي از اقدامات معدنكاري قرار گرفته كه توقف فعاليت اين معادن را مي طلبد.
در سالهاي گذشته تعدادي از معادن سنگ در مسير بهترين نقاط گردشگري و طبيعي اين استان بدون در نظر گرفتن سيما و منظر طبيعت به كانون برداشت محصولات معدني تبديل شده است.
معاون گردشگري و سرمايه گذاري اداره كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري معتقد است؛ فعاليت معدني كه موجب نازيبايي مناظر طبيعي در محورهاي ارتباطي اين استان شده است، در بلند مدت تيشه اي بر ريشه صنعت گردشگري است.
حيدر صادقي تاكيد كرد: هرچند تعدادي از معادن اين استان بدون مديريت جامعه توسعه فعاليت خود را شروع و تاكنون هيچ خسارت و اثرگذاري منفي بر صنعت گردشگري و توريستي منطقه نداشته است، اما اين آثار در بلند مدت غيرقابل جبران خواهد بود.
وي افزود: يكي از آسيب هاي جدي در اين مسير پرتردد گردشگري، در شهرستانهاي كوهرنگ، سامان و كيار است كه برخي از معدنكاران شن و ماسه اقدام به خراش طبيعت كرده اند كه چاره انديشي مسئولان را مي طلبد.
معاون و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري نيز در اين باره از فعاليت 178 معدن با اشتغال يكهزار و 860 نفر در استان خبر داد و گفت: همه معادن اين استان از گذشته تاكنون داراي مجوز از دستگاه هاي نظارتي هستند.
بهزاد ابراهيمي، معادن شن، ماسه و سنگ در مسيرهاي ياد شده را 11 معدن اعلام كرد و افزود: با تمهيدات انديشيده شده در زمان مقرر نسبت به جابه جايي اين معادن اقدام خواهد شد.
مديركل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري نيز در اين باره از غير فعال شدن همه معادن در مناطق تحت حفاظت استان خبر داد و گفت: با برنامه ريزي انجام شده، شرايط تمديد پروانه فعاليت معادن آلاينده و داراي شاكي با رعايت كامل قوانين زيست محيطي انجام مي شود.
شهرام احمدي تاكيد كرد: آلاينده هاي زيست محيطي تنها معيار گرد غبار و آلودگي محيط نيست، بلكه آلودگي صوتي و نازيبا كردن سيماي طبيعت كه به روح و روان افراد جامعه لطمه وارد مي كند، نيز جزو آلايندگي هاي زيست محيطي محسوب مي شود و در صورت مشاهده از فعاليت آنها جلوگيري خواهد شد.
وي افزود: هرچند اقدامات موثري در كارگروه هاي معادن و گردشگري استان در راستاي توقف صدور هرگونه مجوز اكتشاف و بهره برداري معدني در مناطق گردشگري انجام شده است، اما حفره هاي ايجاد شده قابل ترميم نيست.
به گزارش ايرنا، در شرايطي كه اين استان به عنوان قطب گردشگري در سطح كشور شناخته شده است و گسترش صنعت پاك گردشگري موجب احياي كانون هاي اشتغالزا و بهترين گزينه درآمدزايي اين خطه آبخيز و طبيعي كشور محسوب مي شود، بايد در سايه تدبير و همگرايي از حركت هاي بي برنامه معدنكاري كه لطمه بر زيرساخت هاي گردشگري است،پرهيز شود و براساس برنامه اي دقيق زخم هاي وارد شده بر منطقه ناشي از برداشت هاي بي رويه معدني را التيام بخشيد.
6199/6021
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۹
شهركرد- ايرنا- تيشه آهنين معدنكاران بر معادن سنگ، خراش هاي نازيبا و زشتي را در مناظر بكر و طبيعي چهارمحال وبختياري انداخته كه چشم و دل هر گردشگري را مي آزارد.