در اين گزارش آمده است: شهرستان رابر يكي از قطب هاي گردشگري استان كرمان شمرده مي شود و وجود طبيعت بكر، آب و هواي مطبوع و مناظر چشم اندازهاي چهار فصل، گياهان دارويي زيبايي هاي اين شهرستان را دوچندان كرده است.
از آنجا كه شهرستان رابر داراي ذخائر طبيعي بكر بسياري استو بطور عام اين شهرستان را با طبيعت و فرآورده هاي طبيعي مي شناسند شناخت مراجع طبيعي و گياهان دارويي بسيار غني و با ارزش آن، چشم هر بيننده اي را مي نوازد.
گياهان دارويي رابر با توجه به آب و هوا و اقليم شهرستان از كيفيت و عطر بسيار بالايي برخوردار هستند، اين گياهان دارويي از ابتدا بصورت خودرو در دشت ها و كوه ها و بيابان ها مي روييد، آنهايي كه گياه را مي شناختند و با خواص آن آشنايي داشتند به دامن طبيعت رفته و از سخاوت كوهستان و دامنه هاي اطراف آن و رويش محصولات گياهي بهره مي بردند.
گياهان دارويي به لحاظ نياز آبي كم و صرفه اقتصادي مي تواند جايگزين مناسبي براي گياهان با نياز آبي فراوان باشد.
برداشت بي رويه گياهان دارويي علاوه بر اينكه نسل اين گياهان را با خطر انقراض مواجه خواهد كرد، موجب تخريب منابع طبيعي مي شود.
برخي از گياهان دارويي استان كرمان بدليل برداشت بي رويه در معرض خطر انقراض قرار دارند كه با اقداماتي مانند شناسنامه دار كردن با واگذاري داوطلبانه اراضي ملي به مردم مي توان از اين معضل جلوگيري كرد.
ترويج الگوي كشت گياهان دارويي در بخش كشاورزي موجب ارزش افزوده بيشتر براي كشاورزان مي شود و آنها مي توانند با استفاده از منابع آبي كمتر و كاهش هزينه ها براي توليد محصول درآمد بالاتري را به دست آورند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان گفت: گياهان دارويي هميشه ثروت آفرين بوده است لذا 450 هكتار سطح زير كشت محصولات كشاورزي در شمال اين استان است.
عباس سعيدي افزود: هم اكنون يك چهارم باغات كشور در كرمان واقع شده و پنج درصد مساحت استان را مراتع كشاورزي تشكيل مي دهند كه هشت هزار ميليارد تومان ارزش توليدات محصولات كشاورزي استان در سال است.
وي با بيان اينكه 30 درصد جمعيت شاغل استان كرمان در بخش كشاورزي مشغول بكار هستند، عنوان كرد: استان كرمان مقام نخست سطح زير كشت پسته، گردو، خرما ، كرك و زعفران را در كشور دارد لذا توسعه سيستم هاي نوين آبياري در استان 60 درصد افزايش پيدا كرده است و بيش از 37 درصد از كل اراضي كشاورزي در شمال استان تحت پوشش آبياري قطره اي قرار گرفته اند .
وي ادامه داد: برنامه پنج ساله تغيير الگوي كشت در چهار محصول از جمله گل محمدي، زرشك، گياهان دارويي و زعفران طراحي است ، زيرا بيش از 95 درصد زعفران دنيا در ايران توليد ميشود و زعفران يك محصول اقتصادي و كم آب است كه در استان كرمان در شهر زرند نيز رشد خوبي داشته است ، توسعه كشت محصول زرشك نيز از 26 هكتار به 145 هكتار در سال رسيده است.
7420 / 5054
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۱
كرمان - ايرنا - پايگاه خبري صبح رابر با انتشار گزارش 'شهرستان رابر گنجينه گياهان دارويي' به ظرفيت هاي بي مانند اين گياهان و گردشگري در اين شهرستانِ استان كرمان پرداخته است.