حجت الاسلام حسن درویشیان روز شنبه در جمع خبرنگاران مشهد افزود: تخلفات مالی كشف شده در دستگاه های مختلف طی این مدت در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و گلستان حدود هفت هزار میلیارد ریال بوده است.
وی اظهار كرد: در مجموع بیش از 640 بازرسی شامل 170 بازرسی برنامه ای، 471 بازرسی موردی به واسطه شكایات واصله و 2 بازرسی فوق العاده از شركتها، دستگاه های دولتی، شهرداری ها و نهادهایی كه بر اساس قانون مورد نظارت این نهاد هستند انجام شده است.
وی گفت: بر اساس بازرسی های صورت گرفته در استان های یاد شده 206 نفر از مسئولان و كاركنان دستگاه های اداری به خاطر تخلفات یا احكام كیفری به دستگاه قضایی معرفی شدند كه 53 نفر طی سال گذشته محكوم شده و برای 46 نفر حكم برائت صادر شده و رسیدگی به پرونده بقیه نیز در حال انجام است.
حجت الاسلام درویشیان افزود: پارسال 866 گزارش از دستگاههای اداری استان های مزبور تهیه شد كه 326 گزارش مربوط به استان خراسان رضوی بود.
وی به برگزاری 236 جلسه با مدیران ارشد خراسان رضوی اشاره كرد و گفت: با توجه به اینكه به طور متوسط مدیران هر 2 سال تغییر می كنند بخشی از مشكلات به دلیل عدم آشنایی و اطلاع از قوانین و مقررات است لذا امسال برنامه هایی برای برگزاری جلسات آموزشی با مدیران ارشد دستگاهها، بازرسان و ذیحسابان آنها برگزار می شود.
وی اظهار كرد: پنج یا 6 مدیر كل در خراسان رضوی طی سال گذشته به خاطر تخلفات به مركز رسیدگی كننده در نهاد ریاست جمهوری معرفی شده یا در دستگاه قضایی برای آنان پرونده كیفری تشكیل شد.
حجت الاسلام درویشیان تضییع حقوق بیت المال را مهمترین تخلف آنان عنوان كرد و گفت: در 2 فقره از این تعداد یكی به مبلغ 170 میلیارد و دیگری به مبلغ 35 میلیارد ریال به خاطر كوتاهی و عدم دقت مدیران در انجام پروژه های عمرانی، تضییع حقوق صورت گرفته است.
وی برخی قوانین و ساختارهای ناكارآمد اداری را عامل بروز تخلفات دانست و افزود: به عنوان مثال دستگاههای دولتی هنگام خرید، 9 درصد ارزش افزوده كالای خریداری شده را به مودی پرداخت می كنند این در حالی است كه می توان با اصلاح قوانین، هنگام خرید این مالیات به صورت مستقیم به دولت پرداخت شود.
وی در باره دریافت برخی حقوق های نامتعارف در استان خراسان رضوی اظهار كرد: گزارشی در این زمینه تهیه و ارسال شده اما برخی دریافتی ها هرچند نامتعارف بوده طبق قانون انجام شده و ردیف بودجه و اعتبار مربوطه را نیز داشته است.
حجت الاسلام درویشیان گفت: پرداخت برخی مزایا و دیگر عنوان ها نیز بدون مجوز انجام شده و تعدادی از افرادی كه حقوق های نامتعارف دریافت كرده اند، آن را برگردانده اند.
وی عمده حقوقهای نامتعارف را مربوط به دانشگاههای علوم پزشكی دانست و افزود: این پرداختها در اجرای طرح تحول سلامت بوده و در استان خراسان رضوی نیز مواردی شامل پرداخت یك میلیارد ریال در این قالب داشته ایم اما اینك نحوه پرداختها در طرح مزبور اصلاح شده و سقف تعیین شده در این زمینه 600 میلیون ریال است.
3221 / 6053
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۴
مشهد- ایرنا- رئیس منطقه 2 سازمان بازرسی كشور گفت: نظارت های این سازمان بر دستگاههای مختلف در پنج استان شرقی كشور طی سال گذشته موجب بازگشت 850 میلیارد ریال از حقوق تضییع شده بیت المال شد.