به گزارش ایرنا، این ائتلاف كه عصر شنبه در جریان سفر العبادی به نجف و دیدار با صدر انجام شده است، در چارچوب تلاش هفته های اخیر رهبران سیاسی عراق برای تشكیل ائتلاف (فراكسیون) اكثریت در پارلمان جدید این كشور تعریف می شود.
ائتلاف یاد شده از سوی این دو رهبر سیاسی عراق در یك كنفرانس خبری پس از دیدار امروز اعلام شد.
العبادی و صدر درعین حال تاكید كردند كه از پیوستن ائتلاف های دیگر به این ائتلاف استقبال می كنند.
پیش تر ائتلاف های سائرون و الفتح (به رهبری هادی العامری) و قبل از آن ائتلاف های سائرون، حكمت (سید عمار حكیم) و الوطنیه (ایاد علاوی) برای تشكیل ائتلاف بزرگتر (فراكسیون اكثریت) اعلام ائتلاف كرده بودند.
به گفته العبادی و صدر ائتلاف امروز میان سائرون و النصر خصلت 'فرافرقه ای و فرانژادی' خواهد داشت و بر مبنای توافق بر سر چندین محور صورت گرفته است.
دعوت از همه گروههای سیاسی عراقی فارغ از مذهب، دین و نژاد برای تشكیل یك ائتلاف فراگیر، مبارزه با فساد و پیگرد مفسدان، تشكیل دولت تكنوكرات با اعضای توانمند و بدور از سهمیه بندی های (فرقه ای) تنگ نظرانه، حمایت و تقویت ارتش، پلیس و نیروهای امنیتی و انحصار سلاح در دست دولت از جمله محورهای این ائتلاف اعلام شده است.
تدوین یك برنامه اصلاحات اقتصادی، حفظ روابط متعادل با همه در چارچوب منافع ملی، حاكمیت و استقلال عراق و عدم مداخله در امور دیگر كشورها و اجازه مداخله ندادن به دیگران، حمایت از اصلاح نظام قضایی و تقویت نقش مدعی العموم، حفظ یكپارچگی عراق و وحدت ملی و گردش مسالمت آمیز قدرت سایر محورهای این توافق را تشكیل می دهد.
گفتنی است در پی برگزاری انتخابات پارلمانی 22 اردیبهشت در عراق، همزمان با آغاز رایزنی ها برای تشكیل فراكسیون اكثریت، رهبران و احزاب سیاسی بر سر نتایج انتخابات دچار اختلاف و تنش شدند و سخن از تقلب های گسترده در برخی مراكز رای گیری و شهرهای این كشور به میان آمد، بگونه ای كه مدتی بحث تشكیل ائتلاف بزرگتر را به حاشیه برد.
سرانجام این كشمكش ها به برگزاری جلسه فوق العاده پارلمان و پاره ای تصمیمات جنجال برانگیز منجر شد و پارلمان عراق قانون انتخابات را اصلاح كرد و شمارش آرا را از الكترونیكی به دستی بازگرداند و رای به پایان فعالیت كمیسیون عالی انتخابات در عراق داد و همزمان مجموعه ای از قضات را برای مدیریت امور این كمیسیون تعیین كرد.
پارلمان همچنین با ابطال آرای نیروهای نظامی و آوارگان، بر بازشماری دستی آرا در سراسر كشور تاكید كرد اما مخالفان و موافقان نتایج انتخابات و نیز مخالفان تصمیمات پارلمان همزمان به دادگاه عالی فدرال عراق شكایت كردند.
دادگاه عالی فدرال عراق روز پنج شنبه گذشته در پاسخ به شكایات احزاب عراقی ضمن تایید مصوبه پارلمان، بر بازشماری دستی آرای نتایج انتخابات پارلمان عراق تاكید و ابطال آرای نیروهای نظامی و آوارگان را خارج از اختیارات مجلس و بر خلاف قانون اساسی دانست و آن را رد كرد.
در چنین شرایطی كه تنش ها و اختلاف نظرهای احزاب و رهبران عراقی درخصوص مرحله آتی سیاسی در این كشور ادامه دارد، احتمال ورود كشور به مرحله خلاء قانونی درصورت تاخیر بیش از حد در تشكیل پارلمان و دولت جدید نگرانی هایی را ایجاد كرده است.
با این حال تشكیل ائتلاف میان صدر و العبادی كه در انتخابات اخیر به ترتیب بیشترین آرا را نسبت به سایر ائتلاف های انتخاباتی بدست آورند، گامی مثبت در راه تشكیل فراكسیون اكثریت و دولت جدید در زمانبندی های قانونی خود تلقی می شود.
در چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق كه با مشاركت 44.5 درصد واجدین شرایط و بصورت كاملا الكترونیك برگزار شد، بر اساس آمار رسمی اعلام شده از سوی كمیسیون عالی انتخابات، فهرست های انتخاباتی 'سائرون' (سید مقتدا صدر) با 54 كرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 كرسی، النصر (حیدر العبادی) با 42 كرسی در رتبه اول تا سوم قرار گرفتند.
دولت قانون (نوری المالكی) با 26 كرسی، دموكرات (مسعود بارزانی) با 24 كرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 20 كرسی، جریان حكمت (سید عمار حكیم) با 19 كرسی و اتحادیه میهنی (كوسرت رسول جانشین جلال طالبانی) با 18 كرسی در رده های بعدی قرار دارند.
خاورم**380**
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۸
بغداد - ایرنا - 'حیدرالعبادی' نخست وزیر عراق و رئیس ائتلاف انتخاباتی 'النصر' و 'سید مقتدا صدر' رهبر جریان صدر عراق و رهبر معنوی ائتلاف 'سائرون' اعلام ائتلاف كردند.