به گزارش روز یكشنبه ایرنا اگر چه سنگاپور به دلایل مختلف به عنوان این میزبان انتخاب شد اما گزارش های رسانه ای كمتر از یكماه پس از برگزاری این نشست حاكی از آن است كه امنیت سایبری یكی از مهمترین دلایل انتخاب این دولت شهر- كوچك جنوب شرق آسیا برای برگزاری رویدادی تاریخی بود.
طبق جدول شاخص امنیت سایبری سازمان ملل در جهان سال 2017 در صدر 10 كشور برتر جهان بود و كشورهای آمریكا، عمان، جزیره ماریتوس در اقیانوس هند، گرجستان ، فرانسه و كانادا ازجمله كشورهایی بودند كه در این شاخص پس از سنگاپور رتبه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
طبق گزارش رسانه های آسیایی سنگاپور درروز اجلاس نشست تاریخی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا و كیم جونگ اون رهبر كره شمالی در بالاترین سطح تهدیدات مجازی با حدود 40 هزار مورد حمله سایبری روبه برو شد.
سنگاپور در روزهای12-10 ژوئن (22-20 خرداد) میزبان نشست كیم - ترامپ به منظور گفت وگو ها برای خلع سلاح هسته ای در كره شمالی بود.
ساوت چاینا مورنینگ پست پیشتر درگزارشی درمورد وضعیت دیواره دفاعی سایبری سنگاپوردر ایام نشست سران كره شمالی و آمریكا گزارش داد: این كشور بالاترین سطح امنیت سایبری را در جهان و جنوب شرق آسیا برخوردار است و به همین دلیل توانست تمام حملات هكری در روز نشست سران آمریكا- كره شمالی را دفع كند.
یك شركت آمریكایی اعلام كرده بود كه طبق طبق این گزارش 88 درصد از این حملات سایبری از سوی روسیه، هشت درصد از سوی برزیل و 2 درصد از سوی آلمان انجام شده است.
علاوه براین 97 درصد از كل حملات سایبری از سوی روسیه در 2 روز آخر نشست دو جانبه كیم - ترامپ انجام شده است.
سنگاپور همچنین در 2 روز پایانی نشست، حدود 4.5 برابر بیشتر از آمریكا و كانادا هدف حملات حملات هكرها قرار گرفت.
سازمان امنیت سایبری سنگاپور نیز در روزهای گذشته با انتشار گزارشی در مورد عملكرد خود در این ایام اعلام كرد : بررسی ها نشان می دهد كه هیچ یك از حملات هكرها در ایام این اجلاس موفقیت آمیز نبوده است.
طبق این گزارش، این سازمان با افزایش تدابیر نظارتی ، تمركز خود را بر سه محل اصلی مذاكرات شامل هتل كاپلا جزیره سنتوزا، هتل شانگریلا( محل استقرار ترامپ) و هتل ریگز( محل استقرار كیم) قرار داده بود.
نقش سنگاپوربه عنوان رئیس كنونی آسه آن در هدایت كشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا برای مقابله با تهدیدات امنیتی نیز حائز اهمیت است.
رهبران كشورهای اتحادیه جنوب شرق آسیا در جریان سی و دومین اجلاس سران «آ.سه.آن» كه در روزهای 27 و 28 آوریل ( 8-7 اردیبهشت) با حضور رهبران 10 كشور مالزی، اندونزی، سنگاپور،تایلند، كامبوج، لائوس، میانمار، برونئی و ویتنام و فیلیپین در سنگاپوربرگزار شد ، حملات سایبری را از مهمترین تهدیدات این كشورها عنوان كردند.
این كشورها كه یكی از مراكز و هاب های مهم تجارت اینترنتی و رشد فناوری های دیجیتال در جهان هستند ، تمام امكانات برای مقابله با جرایم و تهدیدات سایبری را به كار گرفته اند چرا كه درآمدهای این منطقه از این تجارت تا سال 2025 ، حدود 200 میلیارد دلار برآورد شده است.
طبق گزارش آسه آن 2017، بیش از یك هزار شركت فعال در حوزه دیجیتالی در جنوب شرق آسیا فعالیت دارند.
در بیانیه نهایی این اجلاس اعلام شد اعضای 10 گانه آسه آن قرار است حدود 171 میلیارد دلار برای ارتقای سیستم های امنیتی خود در فضای مجازی طی سال های 2017 تا 2025 هزینه كنند.
براین اساس سنگاپور افزایش توانمندی های سایبری در آسه آن را یكی از مهمترین اولویت های كاری خود قرار داده است.
طبق گزارش شبكه تلویزیونی سی ان بی سی استرالیا ، برخی داده های بین المللی نیز حاكی است كه اندونزی، مالزی و ویتنام به عنوان نقاط جهانی در عملیات مشكوك وب شناخته شده اند كه این حاكی از استفاده از زیرساخت های ناامن برای فعالیت های هكری است.
در مجموع كشورهای آسه آن با درك تهدیدات سایبری درصدد هستند تا با اختصاص بودجه های درخور نقاط ضعف خود را در این زمینه كاهش داده یا از بین ببرند.
طبق گزارش 2017 آسه آن ، این كشورها 0.13 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای توسعه تجهیزات زیرساختی برای افزایش امنیت فضای مجازی هزینه می كنند، اما سنگاپور دراین میان حتی بالاتر از استانداردهای جهانی در این زمینه قرار دارد.
آساق**1599 **1663**
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۹
كوالالامپور - ایرنا - گزارش های بین المللی حاكی است سنگاپور نه تنها بالاترین رده امنیت سایبری در جنوب شرق آسیاست، بلكه درصدر 10 كشور برتر در جهان قرار دارد و به همین دلیل،این چتر امنیتی، سایبانی برای میزبانی نشست تاریخی ترامپ - كیم بود.