پايگاه خبري زاهدان پيگير روز شنبه مطلبي با عنوان «مضرات قهوه كه فكرش را نمي كنيد» منتشر كرده است.

دراين مطلب آمده است: نوشيدن قهوه اگرچه لذتبخش و جذاب است اما ممكن است براي سلامتي تان ضررهايي داشته باشد. باور نمي كنيد؟ اين مطلب را بخوانيد.
مضرات قهوه كه فكرش را نمي كنيد
كافئين ممكن است آرامشتان را بگيرد
به گزارش سايت الودكتر،كافئين را به‌خاطر توانايي‌اش در افزايش هوشياري مي‌شناسند. «آدنوزين»‌ ماده‌اي شيميايي در مغز است كه باعث مي‌شود احساس خستگي كنيد. كافئين از تأثيرات آدنوزين جلوگيري مي‌كند. همچنين كافئين موجب افزايش ترشح «آدرنالين» مي‌شود. آدرنالين از هورمون‌هاي ستيز و گريز است كه موجب افزايش سطح انرژي مي‌شود.مصرف بيش‌ازحدِ كافئين مي‌تواند موجب اضطراب و عصبانيت شود. براساس فهرست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني كه انجمن روان‌پزشكي آمريكا آن را منتشر كرده است، اضطراب ناشي از كافئين يكي از 4 سندروم «نشانگان» مرتبط با مصرف كافئين است. مصرف زياد (مقدار 1000 ميلي‌گرم يا بيشتر) كافئين در روز مي‌تواند موجب بروز عصبانيت، اضطراب يا علائم مشابه در بيشتر افراد شود. البته در افرادي كه به كافئين حساس‌ترند، مصرف مقادير كمتر كافئين نيز مي‌تواند موجب بروز اين علائم شود. حتي مصرف مقادير نسبتا كم كافئين در بازه‌ي زماني كوتاه مي‌تواند موجب افزايش سطح استرس و افزايش ضربان قلب شود. در مطالعه‌اي كه در اين راستا روي 25 مرد سالم انجام گرفت، مشاهده شد گروهي‌ كه تقريبا 300 ميلي‌گرم كافئين مصرف مي‌كنند، دو برابرِ كساني‌كه به آنها دارونما (چيزي شبيه به دارو ولي بدون تأثير واقعي) داده مي‌شود، استرس را تجربه مي‌كنند. جالب توجه است كه ميزان استرس در بين مصرف‌كنندگان منظم و غيرمنظم كافئين به يك اندازه افزايش يافت. اين موضوع نشان مي‌دهد عادت به مصرف كافئين در تأثير آن بر استرس ربطي ندارد. البته اينها، نتايج اوليه هستند و به تحقيقات بيشتري نياز است.
مهمترين ضرر قهوه
مصرف يك فنجان قهوه در اول صبح مي‌تواند به حركات روده‌اي كمك كند. خاصيت ضديبوست قهوه موجب آزادشدن هورمون «گاسترين» مي‌شود. اين هورمون توسط معده ترشح مي‌شود و فعاليت روده‌ي بزرگ را افزايش مي‌دهد. همچنين قهوه‌هاي بدون كافئين نيز مي‌توانند موجب همين واكنش در بدن شوند. البته كافئين به‌تنهايي مي‌تواند با افزايش انقباضات و حركات روده‌اي به حركت راحت‌تر غذا در دستگاه گوارشي كمك كند. با توجه به اين تأثيرات جاي تعجب ندارد كه مصرف زياد كافئين موجب شل شدن مدفوع و اسهال فرد شود. براي سال‌ها عده‌اي بر اين باور بودند كه مصرف قهوه مي‌تواند باعث زخم‌هاي گوارشي شود، ولي مطالعه‌اي كه بر روي بيش از 8000 نفر انجام گرفت، ارتباطي را بين اين دو نشان نمي‌دهد. برخي مطالعات نشان مي‌دهند مصرف نوشيدني‌هاي حاوي كافئين مي‌تواند بيماري بازگشت اسيد به مري را در برخي افراد تشديد كند. به‌نظر مي‌رسد قهوه حتي بيشتر موجب بروز اين پديده شود. در يك مطالعه‌ي كوچك به 5 فرد آب كافئين‌دار داده شد و مشاهده شد عضلاتي كه باعث مي‌شوند محتواي معده به سمت گلو حركت نكند، به‌حالت استراحت در آمد و درنتيجه فرد ترش مي‌كند. ترش‌ كردن نشانه‌اي از بيماري بازگشت اسيد به مري است. باتوجه به تأثيرات چشمگير قهوه بر عملكرد گوارشي، شايد بهتر باشد ميزان مصرف قهوه را كاهش دهيد يا به‌جاي آن، چاي بنوشيد تا اين عوارض كافئين را تجربه نكنيد.
6ضرر قهوه
1- فشار خون: قهوه فشار خون را بالا مي برد. حتي اگر اين افزايش خيلي جزئي هم باشد، كساني كه دچار پرفشاري خون هستند در برابر اين تاثير قهوه آسيب پذيرترند.
2- پوكي استخوان:‌ مصرف كنندگان بالاي قهوه ممكن است دچار افزايش دفع كلسيم از ادرار شده و در معرض خطر پوكي استخوان قرار گيرند. اين مشكل به خصوص در مورد كساني كه به اندازه كافي كلسيم دريافت نمي كنند اهميت بيشتري پيدا مي كند.
3- خواب نامطلوب: افراط در مصرف كافئين ممكن است تا حد چشمگيري سيستم عصبي مركزي را تحريك كند. همچنين مقدار بالاي كافئين تاثيرات منفي در به خواب رفتن و كيفيت خواب دارد. هر فردي بايد متناسب با شرايط خواب خود ساعت نوشيدن قهوه را تنظيم كند اما به طور كلي توصيه مي شود4تا 6 ساعت قبل از به رختخواب رفتن قهوه نوشيده نشود.
4- بارداري: گرچه هنوز دلايل روشني در رابطه با آسيب قهوه به جنين تاييد نشده است اما توصيه مي شود درمدت بارداري نوشيدن قهوه به 1 تا 2 فنجان در روز كاهش يابد. همچنين خانم هايي كه سقط هاي مكرر داشته و يا براي بارداري مشكلاتي دارند بايد قهوه را به طور كامل كنار بگذارند.
5- كاهش جذب آهن:‌ نوشيدن قهوه به همراه غذا به خاطر وجود تانين، جذب آهن را كم مي كند. افراد مبتلا به كم خوني بايد قهوه را مانند چاي يك ساعت قبل يا دو ساعت بعد از غذا بنوشند
8006**3042