مشهد– ایرنا– معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری گفت: خراسان رضوی تنها استانی است كه تاكنون برنامه لازم را برای اقدام مشترك دستگاهی در خصوص بازآفرینی شهری تدوین كرده و در این زمینه پیشرو است.

هوشنگ عشایری، دوشنبه در حاشیه بازدید از طرح های بازآفرینی شهری در حاشیه شهر مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بازآفرینی شهری و بازسازی بافت های ناكارآمد در قالب اقدامی مشترك توسط چندین دستگاه اجرایی، با تركیبی از فعالیت های كالبدی و غیركالبدی با رویكرد فرهنگی و اجتماعی و اجرایی انجام می گیرد.
وی اظهار كرد: بازآفرینی هر محله فرسوده در قالب اجرای طرح ملی بازآفرینی شهری حداقل 10 سال زمان می برد، لذا براساس برنامه چشم انداز توسعه باید هر سال پیشرفت طرح ها در هر مرحله 10 درصد باشد.
مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری گفت: براساس برنامه طرح ملی بازآفرینی شهری باید در هر سال ستاد اجرایی طرح به 270 محله فرسوده كشور ورود داشته باشد و طبیعتا خروج از این محله و بازآفرینی كلی آن در یك دوره پنج ساله میسر نیست.
عشایری افزود: از زمان صدور پروانه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری تاكنون چندین طرح شامل ارائه یك میلیون مترمربع خدمات روبنایی، 850 هزار متر خدمات روبنایی و تاسیسات شهری در محلات هدف با پیشرفت فیزیكی 20 تا 25 درصد انجام شده است.
وی افزود: برخی از طرح ها در هفته دولت امسال به بهره برداری می رسد و تا پایان سال از محل برنامه اقدام مشترك دستگاه های اجرایی طرح های دیگری در قالب طرح بازآفرینی شهری به این بخش افزوده می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در طول برنامه ششم توسعه از محل اجرای طرح ملی بازآفرینی شهری، 9 فعالیت اجرایی، فرهنگی و اجتماعی در هزار و 334 محله در 543 شهر با اعتبار 123 هزار میلیارد تومان اجرا و هر سال به طور میانگین برای اجرای طرح ها در هر محله 85 میلیارد تومان هزینه می شود.
وی افزود: 40 درصد از برنامه بازآفرینی شهری مربوط به بازسازی مسكن است كه به بخش خصوصی واگذار شده و قرار است سالی 100 هزار واحد مورد بازسازی شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در پایان اردیبهشت امسال دولت مصوب كرد كه اعتباراتی ویژه در قالب پرداخت تسهیلات با محوریت قرار دادن مردم و بخش خصوصی برای بازسازی واحدهای مسكونی در نظر گرفته شود.
وی افزود: براین اساس 1300 میلیارد تومان از محل منابع دولتی و عمومی به محلات هدف بازآفرینی شهری در حوزه خدمات زیربنایی و روبنایی اختصاص پیدا كرده كه در برش های شهرستانی و استانی به استانها ابلاغ می شود.
وی بیان كرد: 2 هزار و 500 میلیارد تومان نیز به عنوان 'وجوه اداره شده' در نظر گرفته شده كه قرار است كه در اختیار بانكها برای پرداخت وام 50 میلیونی در كلانشهرها و وام 40 میلیون تومانی در سایر شهرها برای واحدهای مسكونی اختصاص پیدا كند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: هم اینك اعتبارات مذكور در حال تبدیل به موافقت نامه است تا برای پرداخت در قالب تسهیلات به بانكها ابلاغ شود.
به گزارش ایرنا، خراسان رضوی 6.5 درصد از مساحت كل بافت های ناكارآمد شهری و 9.8 درصد از جمعیت ساكن در بافت های ناكارآمد شهری كشور را دارد.
5132/7489