سيدلطف الله سپهر دوشنبه در حاشيه آيين تشييع اسفنديار رنجبري خواننده خوش نام و خوش صداي بختياري در اهواز در گفت وگو با ايرنا با اشاره به ويژگي هاي شخصيتي و هنري اين هنرمند بيان كرد: وي هنرمندي بود كه حاشيه هاي اجتماعي نداشت و در حوزه دفاع مقدس در دوران جنگ نيز فعاليت هاي هنري، موسيقايي و فرهنگي داشت.
وي افزود: همچنين زنده ياد رنجبري در حوزه ديني و انقلابي هنرمندي همراه با سياستهاي نظام اسلامي بود و در ارتقاي فرهنگ و هنر ديني، منطقه اي و ايراني بسيار تلاش كرد و گام هاي خوبي برداشت.
رييس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي استان توضيح داد: از لحاظ شخصيتي نيز زنده ياد رنحبري شخصيتي محترم، مهربان و اهل ارتباطات اجتماعي بود علاوه بر اين تمام هم و غم او اين بود تا اثرش در نهايت عشق، حرارت، انگيزه و نشاط براي جامعه و صداي قوم خود باشد.
وي بيان كرد: اشراف مرحوم رنجبري در خوانش كار موسيقايي و تسلطش بر دستمايه هاي آوازهاي بختياري موجب مي شد احساس دروني او به شنونده منتقل شود و هنرش به راحتي با مخاطب ارتباط برقرار كند، هنر او ايجاد نشاط در اجتماع و ارايه يك موسيقي ايراني اسلامي با لهجه محلي لري و بختياري بود.
سپهر توضيح داد: آثار هنري مرحوم رنحبري به خوزستان محدود نبود بلكه آوازه هنرش در رسانه هاي استانهاي فارس چهار محال و بختياري، كهگيلويه وبوير احمد، لرستان، بوشهر و حتي اصفهان نيز منعكس بود و علاقه مندان بسياري داشت.
وي تاكيد كرد: به عقيده من پس از درگذشت آبهمن علاءالدين، امروز فرهنگ قومي منطقه زاگرس يكي ديگر از ثروتها و پشتوانه هاي هنري خود را در حوزه موسيقي محلي از دست داد.
رييس حوزه هنري خوزستان نيز دراين آيين در گفت و گو با ايرنا در خصوص آثار و شخصيت زنده ياد رنجبري گفت: سير حركتي مرحوم رنجبري در فضاي موسيقي بختياري و موسيقي كشور خاص خودش بود و در سالهاي متمادي در فضاي فرهنگي، انقلابي و هنري آثار خوبي از خود برجاي گذاشت.
سيدشهاب الدين طباطبايي توضيح داد: اين خواننده كشوري اشعار حماسي،ارزشي و دفاع مقدسي خوبي با گويش بختياري ارايه داد و در تقويت بنيانهاي عقيدتي و فرهنگي براي جامعه و خانواده ها كارهاي خوبي را به يادگار گذاشت.
وي توضيح داد: اخلاق خوب او مورد تاييد همه كساني است كه اين هنرمند را مي شناختند ، وي هنرمند خوشنامي است كه خودش را گم نكرد، در كنار مردم بود و زندگي متواضعانه خودش را همواره حفظ كرد.
رييس حوزه هنري خوزستان بيان كرد: بيشترين آثار اين هنرمند از صدا و سيما پخش شده لذا شايسته بود متولي اين برنامه صدا و سيماي خوزستان باشد البته اميدواريم در برنامه هاي بعدي اين موضوع را مد نظر قرار دهند، حداقل قدرشناسي از يك هنرمند مردمي اين است كه حرمت وي حفظ شود و برنامه اي در شان مقام و جايگاه او برگزار شود.
وي بيان كرد: از آنجايي كه اين هنرمند تعلق خاصي به ايل بختياري داشت از مردم هنر پرور درخواست مي كنيم با لباس بختياري در برنامه هاي بعدي وي حضور يابند.
به گزارش ايرنا مرحوم رنجبري صبح يكشنبه به علت بيماري قلبي در يكي از بيمارستان هاي شهركرد درگذشت.
رنجبري در سال 1332 به دنيا آمد و در سال 1360 با اجراي ترانه هاي 'گويل بهاره'، 'آهاي گل' و همنوازي ده ها نوازنده در اركستر سمفونيك تهران شهرت يافت، همچنين در برنامه هاي تلويزيوني شبكه هاي مختلف استاني اجرا داشت.
7164/6064
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۰
اهواز-ايرنا- رييس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي خوزستان گفت: مرحوم رنجبري از جمله هنرمنداني بود كه درحوزه اجتماعي و به ويژه فعاليت هاي هنري و موسيقايي خود در كشور، خطه جنوب و منطقه زاگرس نشين از خود نام نيكي برجاي گذاشت.