تهران- ایرنا- معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با یادآوری ریاست چهارساله ایران بر شورای عالی مدیران اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه، گفت: ایران به گسترش مراودات منطقه ای پستی مصمم است.

به گزارش سه شنبه شركت ملی پست، «حسین نعمتی» در نخستین جلسه شورای عالی مدیران اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه بر استفاده از فرصت این نشست برای گسترش تعاملات منطقه ای و مراودات پستی تاكید كرد.
این نشست دیروز پس از دوازدهمین كنگره اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه به ریاست ایران در شهر «دانانگ» ویتنام آغاز به كار كرد و تا هشتم تیرماه ادامه دارد.
اندیشه تشكیل یك مجمع تصمیم‏گیری در مورد توسعه و بهبود امور پستی در منطقه آسیا و اقیانوسیه نخستین بار توسط چهار كشور جمهوری خلق چین، كره‏جنوبی، فیلیپین و تایلند در مذاكراتی مطرح شد كه سرانجام به امضای قرارداد همكاری پستی در تاریخ 23 ژوئن 1961 در شهر مانیل فیلیپین با حضور هیات های نمایندگی 6 كشور منجر شد و در اول آوریل 1962 قرارداد آن به اجرا درآمد.
كشور جمهوری اسلامی ایران در كنگره پنجم كه در سال 1985 در كشور تایلند برگزار شد، به‌عنوان ناظر شركت كرد و سرانجام در هفتمین كنگره به‌عنوان عضو پذیرفته و در كنگره مذكور كه در سنگاپور برگزار شد، شركت كرد.
سال گذشته دوازدهمین كنگره اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه در تهران و با حضور رئیسان و مدیران ادارات پست 32 كشورعضو برگزار و در همین دوره بود كه ریاست شورای عالی مدیران به ایران واگذار شد.
اتحادیه پستی آسیا- اقیانوسیه بزرگترین اتحادیه منطقه‏ای در سطح این دو قاره است كه 32 كشور در آن عضویت دارند و در مجموع شامل كنگره، شورای عالی مدیران و دفتر است.
مدیرعامل شركت ملی پست جمهوری اسلامی ایران ضمن یاداوری محدودیت زمانی موجود تا برگزاری كنگره فوق العاده كه سال آینده در كشور اتیوپی برگزار می شود، خواستار مشاركت جدی كشورها در این مباحث شد.
شورای عالی مدیران(EC)، سالانه و با حضور كلیه اعضا و نمایندگان شورای راهبری و شورای عملیات پستی اتحادیه پستی جهانی و نمایندگان آژانس‏های تخصصی سازمان ملل در یكی از كشورهای عضو APPU برای حصول اطمینان از تداوم كار اتحادیه در فواصل بین كنگره‌ها، تشكیل می‌شود. در واقع بین دو كنگره، سه نشست شورای عالی مدیران تشكیل می‌شود.
نعمتی اضافه كرد: این نشست تخصصی فرصت مغتنمی برای ایران است تا با استفاده از ظرفیت ریاست و همچنین تعاملات درون قاره ای و منطقه ای، نسبت به توسعه مراودات پستی اقدام كند.
این نشست هشت بند از موارد مندرج در دستوركار را مورد بحث و بررسی قرار داد كه از مهمترین این موارد، گزارش پاسكال كلیواز، معاون دبیركل اتحادیه پستی جهانی در خصوص كنگره فوق العاده UPU در سپتامبر( 10 شهریور تا هشتم مهر) سال جاری میلادی در اتیوپی (آدیس آبابا- Addis Ababa) بود.
وی در گزارش خود، ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط میزبان به منظور برگزاری این رویداد مهم و بلندپایه جهانی، سرفصل مهمترین موضوع های قابل طرح در این كنگره، از جمله اصلاح سیستم پرداخت حق عضویت به اتحادیه، طرح محصول یكپارچه و جایگزینی كالا و اسناد به جای پست نامه و امانت و رفرم اتحادیه را مطرح كرد.
معاون دبیركل اتحادیه پستی جهانی همچنین ضمن اشاره به برگزاری كنفرانس بلندپایه 2روزه تحت عنوان كنفرانس وزیران در خلال كنگره یادشده، خواستار مشاركت تمامی كشورهای منطقه در تدوین پیشنهادات منطقه ای شد.
اقتصام**2078** 1559