تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷

كرمانشاه - ايرنا - يك كارشناس تغذيه با بيان اينكه قهوه حاوي انتي اكسيدان است، گفت: اين آنتي اكسيدان ها با عوامل مخرب بدن نظير راديكال هاي آزاد مقابله كرده و موجب افزايش ايمني بدن در مقابل آسيب هاي ناشي از آن ها مي شود.

كيانوش همداني روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا، با بيان اينكه قهوه سرشار از كافئين است، اظهار داشت: كافئين محرك اعصاب مركزي انسان محسوب مي شود از اين رو ثابت شده است كه يك فنجان قهوه داغ به بالا بردن هوش و حواس كمك مي كند و نيروي تازه اي به فرد مي بخشد.
وي افزود: مصرف مناسب و به اندازه كافئين موجود در قهوه، موجب بالا رفتن تمركز و بهبود هوشياري ذهني بدن مي شود. از اين رو يكي از مهمترين خواص قهوه به شمار مي آيد و به همين دليل دانش آموزان و دانشجويان بيشتر تمايل به خوردن اين نوشيدني دارند.
اين كارشناس تغذيه كاهش وزن را از ديگر خواص قهوه عنوان كرد و گفت: قهوه حاوي منيزيم و پتاسيم است كه اين مواد معدني در تنظيم سطح قند خون، استفاده صحيح بدن از انسولين و كاهش ولع مصرف شيريني و تنقلات تاثير مثبتي دارند.
همداني افزود: يكي ديگر از خواص قهوه كمك به سوزاندن چربي در بدن است؛ در واقع كافئين موجود در قهوه، به سلول هاي چربي بدن كمك مي كند تا چربي هاي بدن را در جهت مصرف فعاليت هاي ذهني و آموزشي بسوزانند.
وي با بيان اينكه قهوه خطر ابتلا به سرطان ها را كاهش مي دهد، گفت: مطالعات زيادي نشان داده است كه مصرف قهوه در مردان خطر ابتلا به سرطان پروستات را به ميزان 20 درصد و در زنان خطر ابتلا به سرطان مخاط رحم را 25 درصد كاهش مي دهد.
اين كارشناس تغذيه كاهش ريسك سكته مغزي را از ديگر خواص قهوه بر شمرد و گفت: مطالعات زيادي نشان داده اند كه مصرف منظم نوشيدني قهوه خطر ابتلا به بيماري پاركينسون را تا 25 درصد كاهش مي دهد؛ در واقع برخي از شواهد حاكي از آن است كه قهوه تاثير مثبتي بر آن بخشي از مغز كه تحت تاثير بيماري پاركينسون است، مي گذارد.
همداني با بيان اينكه ديابت يكي ديگر از بيماري هايي است كه مصرف قهوه خطر ابتلا به آن را ممكن است كاهش دهد، ادامه داد: در واقع كافئين موجود در قهوه افزايش حساسيت به انسولين را در بدن كاهش مي دهد و موجب اختلال در تحمل گلوكز در خون مي شود و در نتيجه خطر ابتلا به ديابت نوع دوم را كاهش مي دهد.
به گفته وي افزايش سطح كافئين در خون خطر ابتلا به بيماري هاي اعصاب نظير آلزايمر را كاهش مي دهد و همچنين موجب كاهش زوال عقل مي شود.
اين كارشناس تغذيه يادآور شد: كافئين موجود در قهوه موجب تحريك سيستم اعصاب مركزي و افزايش توليد انتقال دهنده هاي عصبي سروتونين، دوپامين و نورآدرنالين در بدن و تغييرات مثبت در خلق و خو مي شود.
همداني، كمك به شفافيت پوست، بهبود رنگ مو، از بين بردن پف زير چشم، تقويت اعصاب بويايي و تقويت چشم را از ديگر خواص مصرف قهوه عنوان كرد.
7445/8066