تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۹

همدان- ايرنا- مدرسه سازي؛ اين جهاد ماندگار كه اگر چه از ساخت چند كلاس درس آغاز شد اما در اين 20 سال با ايجاد فرصت تحصيل براي كودكان مناطق محروم و تحقق روياي سوادآموزي براي آنان، به ارتقاي فرهنگ و تمدن اين كشور كمك كرده است.

به گزارش ايرنا 20 سال قبل، مدارس كشور چهار نوبته بود و برخي از دانش آموزان اين مرز و بوم، در حسرت فضايي براي كسب علم و تحصيل بودند اما در اين فضا بود كه جهادگراني از جنس عشق و نور كه در جهاد نفس، پيروز شده بودند به جهاد مال رسيدند و مدرسه سازي مردمي را آغاز كردند.
اين اقدام جهادگونه، مدرسه هايي را در گوشه و كنار خاك پاك ايران به همت و غيرت اين مردمان تاسيس كرد و از آنجا كه نياز بود اين حركات، نظم و نظامي ويژه يابد، مجمع خيرين مدرسه ساز تاسيس شد تا به صورت سازمان يافته به ياري دانش آموزان مناطق محرومي بشتابد كه براي رسيدن به كلاس درس مجبور بودند كيلومترها راه بروند و امروز 38 درصد فضاهاي آموزشي در كل كشور به همت خيران عضو اين مجمع احداث شده است.
در اين ميان در دياري چون هگمتانه كه در ميانه موزه ها و آثار باستاني فراوانش، علم دانشمنداني چون حكيم بوعلي سينا، ميرزا رضي الدين آرتيماني و عين القضات همداني ماندگارترين آثار محسوب مي شود، مردمان دانايي كه همواره پا در مسير علم آموزي و آموزگاري داشتند، پا در مكتب عشق گذاشتند و مجمع خيران مدرسه ساز را بنا نهادند و تا به امروز پوياتر از گذشته اين سلسله را ادامه داده اند و حالا بعد از 20 سال تلاش و همدلي، 20 سال مشاركت در كار خير و 20 سال دغدغه تحصيل فرزندان اين مرز و بوم را داشتن، 267 واحد آموزشي اين استان به همت خيران مدرسه ساز ساخته شده است.
نتيجه اين همدلي 20 ساله آن شد كه 267 واحد آموزشي با بيش از يك هزارو 598 كلاس درس و زيربناي 182 هزارو 137 مترمربع به همت خيرين مدرسه ساز استان به صورت خيري و مشاركتي احداث و به اداره هاي آموزش و پرورش استان همدان اهدا شود.
و امروز پس از آنكه بيستمين دوره جشنواره خيران مدرسه ساز در 19 منطقه آموزشي استان همدان برگزار شد، اين جشنواره با حضور خيران مدرسه ساز استان در شهر همدان خاتمه يافت تا سرآغازي بر پويايي بيشتر مدرسه سازي اين استان باشد.

** خيران همداني پيشرو در امر مدرسه سازي
رئيس مجمع خيران مدرسه ساز استان همدان در بيستمين دوره جشنواره خيران مدرسه ساز گفت: اين مجمع جزو رتبه هاي بالاي كشوري است و در حالي كه سرانه فضاي آموزشي در كل كشور پنج مترمربع است به همت خيران مدرسه ساز و همدلي و مشاركت اين افراد، سرانه فضاي آموزشي در همدان به حدود 6 مترمربع رسيده است.
علي فراهاني افزود: در اين 20 سال ميزان تعهدات جشنواره خيران مدرسه ساز استان همدان حتي با وجود ركود اقتصادي كشور، رشد فزاينده اي داشته و از حدود پنج ميليارد ريال در سال 1377 به بيش از 300 ميليارد ريال در سال جاري رسيده است.
وي بيان كرد: استان همدان در مجموع داراي 859 مدرسه ساز حقيقي و حقوقي است كه 190 نفر آنها اين خيران مدرسه ساز هستند و بقيه آنها با اهداي زمين، مستغلات، پول نقد، تجهيزات و مصالح به مدرسه سازي كمك مي كنند.

**خيران مدرسه ساز مصداق بارز نيك انديشي
مديركل آموزش و پرورش استان همدان نيز با بيان اينكه خيران مدرسه ساز مصداق بارز نيك انديشي هستند گفت: در 20 سال عمر مجمع خيرين مدرسه ساز، خيران نيك انديش به كمك حوزه تعليم و تربيت آمدند.
محمد پور داود افزود: اين جشنواره بايد جامعه را به سمت و سوي مدرسه سازي سوق دهد و ساخت و توسعه فضاهاي آموزشي، اشاعه فرهنگ نيكوكاري و تجليل از اقدامات خيران، سه رويكرد پيش روي اين جشنواره است.

** تعهد 2200 ميليارد ريالي خيران مدرسه ساز همدان در 20 سال
مديركل نوسازي مدارس استان همدان نيز گفت: كل تعهدات مجمع خيران مدرسه ساز در 20 جشنواره بالغ بر 2 هزار و 200 ميليارد ريال بوده است.
فرزاد تيموري افزود: حضور خيران مدرسه ساز در ايجاد زيرساخت هاي آموزشي اعم از ساخت و تجهيز مدرسه، ساخت سالن ورزشي، ساخت نمازخانه، اهداي مبلغ نقد و مستغلات قابل تحسين است.
وي تاكيد كرد: خيران مدرسه ساز در دستيابي به اهداف و پيشبرد امور آموزشي و پرورشي نقش بسزايي دارند.

** خير و بركت زير بناي مدارس خير ساز
معاون امور عمراني استاندار همدان نيز گفت: مدرسه اي كه توسط خيران احداث مي شود علاوه بر ماهيت آموزشي داراي خير و بركت نيز هست و در اين مدارس انسان هاي بزرگي پرورش مي يابند.
محمود رضا عراقي افزود: اهداي مال در راه ساخت مدرسه به عنوان محلي امن براي تحصيل فرزندان اين سرزمين اقدامي سترگ است كه بايد استمرار يابد.
وي ادامه داد: سنت حسنه خيرين مدرسه ساز در 20 سال گذشته به حدي موفق بوده است كه در حال حاضر بسياري از بخش هاي ديگر در سطح كشور به دنبال ايجاد مجمعي همچون مجمع خيرين مدرسه ساز هستند.
2087/1181