تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵

تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ادعای سقط جنین به واسطه مصرف نمك یددار را نادرست خواند و گفت: نمك ید دار باعث سقط جنین نمی شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پژوهشكده علوم غدد درون ریز و متابولیسم داشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، دكتر حسین دلشاد افزود: شایعه ای كه درفضای مجازی مبنی بر سقط جنین و كم كاری و پركاری تیروئید به واسطه مصرف نمك ید دار انتشار یافته، نادرست و پایه و اساس علمی ندارد.
این فوق تخصص بیماری های غدد با بیان اینكه علل سقط جنین در زنان باردار بسیار زیاد بوده و 50 دصد سقط ها نیز علت شناخته شده ای ندارند، اظهار داشت: كمبود ید به خصوص در زنان باردار با عوارضی از جمله سقط جنین، تولد نوزاد مرده، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش مرگ و میر نوزادان، عقب ماندگی ذهنی و اختلال رشد و نمو كودك همراه است.
وی با اشاره به اینكه مصرف بیش از مورد نیاز ید می تواند زیان باشد، گفت: تامین ید مورد نیاز مادر طی بارداری بسیار حیاتی است. مطالعات بسیار زیادی از چند دهه قبل وجود دارند كه بر استفاده از نمك ید دار و حتی مكمل ید در بارداری حمایت می كنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بیان كرد: مصرف متعارف نمك ید دار با كم كاری یا پر كاری تیروئید همراه نیست.
وی گفت: براساس تحقیقات انجام شده در ایران در 30 ساله گذشته كه در مجلات علمی معتبر دنیا بچاپ رسیده اند ، تا سه دهه قبل شیوع گواتر و اختلال های ناشی از كمبود ید از جمله كم كاری تیروئید در حد هیپر آندمیك بوده و حدود 80 درصد كودكان ، زنان، و مردان ایرانی مبتلا به گواتر (بزرگی غده تیروئید) در اثر كمبود یدبیودندكه پس از یك دهه ید رسانی همگانی، شیوع گواتر ناشی از كمبود ید به كمتر از 5 درصد رسیده و ضریب هوشی دانش آموزان ایرانی نیز بطور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.
وی افزود: در حال حاضر كم كاری تیروئید ناشی از كمبود ید در جامعه ایرانی بسیار اندك است و بیمارانی كه از كم كاری تیروئید رنج می برند مبتلا به نوعی اختلال خود ایمنی در بدن هستند كه باعث كم كاری تیروئید آنها می شود.
دلشاد به همه افراد جامعه توصیه كرد كه از نمك ید دار تصفیه شده استفاده كنند. بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، كلیوی یا سایر یبماران مقدار مصرف روزانه نمك خود را با پزشك معالج خود تنظیم كنند.
وی گفت: زنان باردار علاوه بر مصرف نمك ید دار از سه ماه قبل از بارداری و در طول بارداری و شیردهی نیاز به حداقل 150 میكرو گرم ید اضافی در روز دارند كه با مصرف فرآورده ای دارویی دارای حداقل 150 میكرو گرم ید كه توسط پزشك معالج تجویز می شود تامین خواهد شد.
دلشاد بیان كرد: مصرف نمك ید دار در حد توصیه شده برای تمام افراد جامعه ضروری بوده و با هیچگونه عارضه جانبی همراه نیست.
علمی (1) ** 1201 **1440