به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، 'جاش گرستین' گزارشگر ارشد كاخ سفید كه در حوزه امنیت ملی برای این نشریه قلم می زند و 'جرمی لین' روز سه شنبه (دیروز) در گزارشی با عنوان 'چرا این 7 كشور در فهرست ممنوعه سفر ترامپ وجو دارند' افزودند: روز سه شنبه، دادگاه عالی ایالات متحده ممنوعیت سفر به ایالات متحده كه از سوی دولت دونالد ترامپ وضع شده بود را تائید كرد. تائیدیه جدید شامل محدودیت هایی علیه پنج كشور با اكثریت مسلمان یعنی ایران، لیبی، سومالی، سوریه و یمن به اضافه كره شمالی و ونزوئلا است. سه كشور دیگر با اكثریت مسلمان، از جمله چاد، عراق و سودان، از این فهرست كه در ژانویه 2017 به اجرا گذاشته شده حذف شدند.
منتقدان بر این باورند كه این قانون نشان دهنده تعصبات ضد اسلام است اما دولت با اشاره به حضور دو كشور كره شمالی و ونزوئلا، تلاش دارد این انتقادها را سرپوش بگذارد. در زیر نام كشورهای و دلایل ممنوعیت سفر ساكنان این كشورها آمده است.
** ایران از جمله كشورهایی است كه در این فهرست حضور دارد؛ كشوری با اكثریت مسلمان. هرچند ویزای دانشجویی به درخواست كنندگانی كه شرایط لازم را بگذرانند داده می شود. دلیل شمول ایران در این فهرست از سوی مقامات آمریكایی عدم ارتباط این كشور ذكر شده و هیچ توضیح دیگری داده نشده است.
** لیبی كشور دیگر با اكثریت جمعیت مسلمان است كه در فهرست ممنوعیت سفر به آمریكا وجود دارد. بیشتر شهروندان لیبی، از جمله مهاجران و غیر مهاجران متقاضی روادید تجاری و گردشگری، از ورود به آمریكا محروم می شوند هرچند دانشجویان و برخی اقشار دیگر می توانند با دریافت ویزا وارد خاك ایالات متحده شوند. دلیل آوردن لیبی در این فهرست ناتوانی این كشور در ارسال گزارش اطلاعات مرتبط با امنیت عمومی و تروریسم ذكر شده است.
** كره شمالی كشور دیگر این فهرست ممنوعه است كه دارای مذهب بودایی است. تقریبا تمامی ساكنان این كشور از ورود به آمریكا منع می شوند و ایالات متحده دلیل این امر را ناتوانی كره شمالی در همكاری با آمریكا در هرزمینه ای ذكر كرده است.
** كشور چهارم سومالی نیز دارای اكثریت مسلمان است و بر اساس قانون ممنوعیت سفر آمریكا، بیشتر آوارگان سومالی از ورود به ایالات متحده محروم خواهند شد. مگر كسانیكه به تشخیص دولت آمریكا از این قانون مستثنی شوند. دلیل این امر علی رغم ارسال اطلاعات مورد نیاز از سوی دولت سومالی این است كه دولت ایالات متحده، سومالی را پناهگاه گروه های تروریستی می داند. وجود دولت ناپایدار و مسائل مربوط به گذرنامه های الكترونیكی از دیگر دلایل ذكر شده برای شمول این كشور در فهرست 7 تایی ذكر شده است.
** سوریه كشور دیگر آسیایی است كه نامش در این فهرست آورده شده است. این كشور نیز دارای اكثریت مسلمان است. بیشتر سوری ها از ورود به آمریكا منع شده اند و دلیل این امر ناتوانی دولت سوریه در همكاری با ایالات متحده و فعالیت های تروریستی در این كشور بیان شده است.
** ونزوئلا كشور حاضر در فهرست ممنوعه سفر به ایالات متحده با جمعیت اكثرا مسیحی كاتولیك است. مقامات سازمان های دولتی و وابستگان نزدیك به آنها از سفر به آمریكا منع شده اند و دیگر ونزوئلایی ها برای ورود به آمریكا تحت نظارت بیشتری قرار خواهند گرفت اما ممنوعیتی برایشان وجود ندارد. دلیل این امر تهدید امنیتی احتمالی از سوی ونزوئلایی ها ذكر شده است.
**یمن كشوری با جمعیتی مسلمان، كشور دیگر حاضر در فهرست ممنوعه آمریكا است و اكثر شهروندان یمنی همانند لیبیایی ها از جمله مهاجرین و غیر مهاجران متقاضی روادید تجاری و گردشگری، از ورود به ایالات متحده منع شده اند. اما دانشجویان و اقشار دیگر می توانند روادید مورد نظر خود را دریافت كنند. دلیل این امر فعالیت های تروریستی در داخل و اطراف این كشور و همچنین موانع فنی برای ارسال مدارك مربوط به مسافران اعلام شده است.
'فرمان اجرایی 13769 با عنوان «حفاظت از ملت در برابر ورود تروریستهای خارجی به آمریكا» فرمانی اجرایی است كه روز جمعه 28 ژانویه 2017 به امضای دونالد ترامپ رسید. در پاسخ به حكم یك دادگاه در پرونده ایالت واشینگتن در برابر دونالد ترامپ در تاریخ 4 فوریه وزارت امنیت میهن آمریكا اعلام كرد كه اجرای بخشهایی از این فرمان را طبق حكم دادگاه متوقف كرده است. در پی آن دادگاه استیناف شعبه نهم ایالات متحده نیز در 9 فوریه حكم دادگاه ناحیه را تأیید كرد. ترامپ در روز 6 مارس 2017 فرمان اجرایی 13769 را لغو و فرمان اجرایی جدید 13780 را صادر كرد. این حكم نیز در 30 مارس 2017 توسط شعبه دادگاه فدرال در ایالت هاوایی، و مریلند، و دادگاههای تجدیدنظر شعبه های چهارم و نهم معلق شد و به دیوان عالی فرستاده شد'.
اروپام**7276 **1908
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۱
تهران-ایرنا- پولیتیكو در گزارشی نوشت: منتقدان فهرست ممنوعیت سفر به آمریكا معتقدند این قانون نشان دهنده تعصبات ضد اسلام است. هرچند دولت با اشاره به حضور دو كشور كره شمالی و ونزوئلا، تلاش دارد این انتقادها را توجیه كند.