به گزارش ايرنا از اعلام روز پنجشنبه پايگاه خبري پليس، سردار قاسم رضايي در حاشيه دومين اجلاس فرماندهان مرزباني ايران و افغانستان درباره نتايج مذاكرات دومين اجلاس مشترك با مقامات وزارت دفاع و وزارت كشور افغانستان، اظهار داشت: با مسئولان حوزه مرزباني افغانستان توافق شد تا با همكاري نزديك و مديريت يكپارچه، در 945 كيلومتر مرز مشترك به شيوه اي عمل شود كه در پايان سال جاري، شاهد يك مرز مشترك و نمونه بين دو كشور باشيم.
وي به اشتراكات فرهنگي، زباني و مذهبي مردم دو كشور اشاره كرد و افزود: در 2 سال گذشته با توجه به مسائل داخلي افغانستان، روند همكاري ها در حوزه مرزي دچار وقفه شد، اما با پيگيري مسئولان مرزباني كشور افغانستان اين تعاملات از سرگرفته شد و در اين راستا نقطه عطف جديدي در حوزه مرزباني آغاز شده است.
فرمانده مرزباني ناجا تصريح كرد: با توجه به پروتكل هاي تعريف شده و معاهدات مرزي، بايد مرزها با مشاركت دو طرف مديريت شود كه در همين راستا بر افزايش نيرو و افزايش امكانات به منظور ارتقاي كيفيت مديريت مرزي توافق شد.
رضايي عملكرد سال هاي اخير مرزبانان افغانستان را خوب دانست و خاطرنشان كرد: همكاري و مديريت دو كشور در مرزها، سبب شده كه ميزان ورود مواد مخدر به ايران به حداقل برسد اما باز هم نياز است كه اين تعاملات و مديريت هاي ميداني افزايش يابد تا ديگر شاهد حضور قاچاقچيان مواد مخدر در مرزهاي مشترك نباشيم.
اين مقام عالي مرزباني از نگاه عميق مرزباني دو كشور بر كنترل مرزها در آينده خبر داد و خاطرنشان كرد: اين هماهنگي برآمده از شناخت عميق دو طرف از مسائل مرزي و ماموريت هاي تعريف شده است تا بتوانيم مرزهاي مشترك را بهتر مديريت كنيم. در گذرگاه هاي مرزي بايد تسهيلات و زيرساخت ها فراهم و ابنيه هايي كه براي خدمات دهي به مراجعان لازم است در هر دو سوي مرز ايجاد شود.
رضايي اظهار داشت: مقرر شد اولين نشست مسئولان مرزباني ايران و افغانستان پس از اين سفر در يكي از شهرهاي مرزي و در استان سيستان و بلوچستان برگزار شود تا به صورت ميداني و مستقيم موضوعات و مسائل مورد بحث و تبادل نظر قرار گيرد.
فرمانده مرزباني كشور به باز بودن سه دروازه مرزي براي فعاليت بازارچه هاي مرزي اشاره كرد و گفت: اين فعاليت هاي اقتصادي در راستاي منافع ملي دو كشور است و منافع مرزنشينان را نيز تامين ميكند كه به همين منظور اميدواريم گذرگاه هاي رسمي دو كشور افزايش يابد.
وي افزود: مقرر شد با به روزرساني فرايندهاي مرزباني، تسهيلات بيشتري ايجاد شود و دستگاه هاي ذيربط مانند وزارت امورخارجه و وزارت كشور دو طرف براي ساماندهي ميله هاي مرزي در اسرع وقت اقدام كنند.
رضايي گفت: تبادل اخبار و اطلاعات، جلوگيري از تردد غيرقانوني اتباع، ممانعت از ورود و خروج كالاهاي ممنوع، نظارت موثر بر مرزها در برابر تروريست ها، رصد تحركات، مديريت لحظهاي و مكاني، اجراي گشتهاي همزمان در دو سوي مرز، تعريف خطوط ارتباط مستقيم در سطوح مختلف و انجام رفت و آمدهاي مستمر مقامات مرزباني ميان تهران و كابل و فرماندهان مرزي در شهرستان ها از ديگر توافقات انجام شده در اين اجلاس بود.
ايران در استان هاي خراسان رضوي، خراسان جنوبي، سيستان و بلوچستان خود به طول 945 كيلومتر با افغانستان مرز مشترك دارد و گذرگاه هاي دوغارون در شهرستان تايباد خراسان رضوي، زابل در سيستان و بلوچستان و يزدان در خراسان جنوبي از مهمترين معابر مرزي دو كشور است.
براي سفر دو روزه اين هيات ايراني، ديدارهايي با مقامات وزارتخانه هاي دفاع و كشور افغانستان انجام شد. هيات ايراني كه فرماندهان مرزباني استان هاي خراسان جنوبي و خراسان رضوي نيز آن را همراهي مي كردند، صبح سه شنبه وارد كابل شد و امروز پنجشنبه پايتخت افغانستان را به مقصد ايران ترك كرد.
اجتمام * 7268*1834
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۲
تهران- ايرنا- فرمانده مرزباني جمهوري اسلامي ايران، با اعلام توافق بين ايران و افغانستان درخصوص ارتقاي كيفيت مديريت مرزي گفت: به منظور حفظ منافع ملي و خدمات رساني بيشتر به مرزنشينان، گذرگاههاي رسمي دو كشور افزايش خواهد يافت.