آنكاراـ ایرناـ ابراهیم كالین سخنگوی ریاست جمهوری تركیه گفت: آنكارا در چهارچوب منافع اقتصادی خود حركت می كند و موافق تحریم نفتی آمریكا علیه ایران نیست.

به گزارش روز جمعه ایرنا، كالین در گفت و گو با تلویزیون بلومبرگ به موضوع دعوت آمریكا از متحدان خود مبنی بر نخریدن نفت از ایران پرداخت و اظهار كرد: ایران كشور همسایه و از مهمترین شركای تجاری ـ بازرگانی تركیه به شمار می رود كه قراردادهای مهم دوجانبه اقتصادی زیادی از جمله در زمینه نفت و گاز میان دو كشور منعقد شده است كه به همین دلایل ما به هیچ عنوان وارد تعاملی كه این توافقات را به خطر اندازد، نمی شویم.
وی اضافه كرد: در خصوص بسته جدید تحریمی آمریكا علیه ایران، ما و كشورهای منطقه و نیز اروپا مخالف هستند چرا كه این اقدام آمریكا زیان های فراوان اقتصادی برای شركت های ترك و اروپایی به همراه خواهد داشت.
وی تاكید كرد: گزارش های سازمان انرژی اتمی حاكی از انجام تعهدات برجامی از سوی ایران بوده است و ما نیز تاكنون اطلاعات و یا گزارشی خلاف آن به دست نیاورده ایم اما به نظر می رسد خروج آمریكا از برجام و قصد آنها در تحریم های سنگین علیه ایران، دلایل دیگری دارد.
دو روز پیش نهاد زیبكچی وزیر اقتصاد تركیه نیز گفت كه تصمیم ایالات متحده در خصوص تحریم نفتی ایران به تركیه ارتباطی ندارد و آنكارا مجبور به اجرای آن نیست.
زیبكچی طی مصاحبه ای در آنكارا با اشاره به اعلام آمریكا مبنی بر لزوم توقف خرید نفت ایران از سوی كشورهای مختلف تا ماه نوامبر افزود: این تصمیم مربوط به وزارت تجارت خارجی آمریكاست و ربطی به تركیه ندارد.
وی بیان كرد: ما به هیچ چیزی خارج از منافع ملی تركیه تن نمی دهیم و به رسمیت می شناسیم.
زیبكچی اظهار كرد: اگر در خصوص خرید نفت ایران از تحریم های بین المللی مصوب سازمان ملل پیروی می كنیم.
وی با بیان این كه خارج از مصوبات سازمان ملل، تنها به منافع ملی تركیه فكر می كنیم، گفت: ما همواره بر این اساس تصمیم می گیریم.
وزیر اقتصاد تركیه تاكید كرد: تلاش می كنیم كه كشور دوست و برادرمان ایران در خصوص این موضوعات دچار مشكل و ضرر نشده و قربانی ناعدالتی نشود.
به گزارش ایرنا، تركیه نیمی از نفت مورد نیاز خود را از ایران تامین می كند و صادرات نفت به تركیه، هشت درصد مجموع صادرات نفتی ایران است.
مقامات آمریكایی اعلام كرده اند كه خریداران نفت خام از ایران باید تا چهارم نوامبر(13 آبان 1397) واردات نفتی خود از ایران را پایان دهند، در غیر این صورت مشمول تحریم ثانویه آمریكا خواهند شد.
تعلیق تحریم های نفتی كه از زمان خروج آمریكا از برجام و عهدشكنی رییس جمهوری این كشور اعلام شد، به مدت 6 ماه و تا 13 آبان ادامه می یابد.
تحریم های ثانویه آمریكا علیه طرف های خریدار نفت خام از ایران كه مغایر قوانین تجارت بین المللی است، موجب واكنش منفی كشورهای مختلف شده به طوری كه تعدادی از كشورها در صدد مستثنی شدن خود هستند و برخی از كشورها نیز اعلام كرده اند كه آن را اجرا نخواهند كرد.
خاورم/1905