به گزارش ایرنا ،روزنامه 'تایمز او ایندیا' روز شنبه به نقل از پژوهشكده 'بروكینگز' آمریكا نوشت:با مبارزه مستمر دولت های هند با عوامل ایجاد فلاكت در سالهای گذشته ،هند دیگر دارای بیشترین جمعیت فقیر در جهان نمی باشد.
این روزنامه با اشاره به اینكه در حال حاضر نیجریه در صدر كشورهای فقیر جهان قرار دارد اضافه كرد در سال 2018 تعداد افراد دارای فقر شدید در این كشور به 87 نفر رسیده است درحالیكه در همین دوره تعداد این افراد در هند 73 میلیون نفر بوده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است در هر دقیقه شش نفر به جمیت فقیر نیجریه افزوده می شود اما جمعیت فقیر در هند روندی نزولی داشته است.
این گزارش با اشاره به اینكه در آغاز سال 2016 نزدیك به 725 میلیون نفر در جهان در فقر زندگی می كردند تصریح شده است:برای از بین بردن فقر در جهان تا سال 2030 در هر ثانیه باید 1.5 نفر از جمعیت فقیر جهان حذف شود درحالیكه تاكنون این تعداد 1.1 كاهش یافته است.
سازمان ملل متحد بر اساس اهداف توسعه پایدار خود از بین بردن فقر جهانی را تا سال 2030 هدف قرار داده است.
'شامیكا راوی' مشاور اقتصادی نخست وزیر هند در این خصوص گفت: هند با استفاده از سرمایه گذاری گسترده توسعه ای و نرخ رشد بالای اقتصادی توانسته،فقر شدید را در كشور كاهش دهد.
این اندیشكده آمریكایی داده های خود را بر اساس اطلاعات منتشر شده ساعت فقر جهانی و صندوق بین المللی پول منتشر كرده است.
با توجه به گزارشی كه توسط سازمان 'ثروت در جهان نوین' در مه- فوریه سال جاری منتشر شد ، شهر بمبئی كه مركز اقتصادی هند است، در میان 10 شهر نخست جهان از نظر تعداد میلیاردرهایی كه در آنها زندگی می كنند قرار دارد. در این شهر 28 میلیاردر با ارزش دارایی بیش از یك میلیارد دلار زندگی می كنند.
در این گزارش همچنین آمده است كه هند در سال 2017 بهترین بازار ثروت در جهان بوده است. ثروت این كشور با رشد 25 درصدی از شش هزارو 584 میلیارد دلار در سال 2016 به هشت هزار و 230 میلیارد دلار در سال 2017 افزایش یافته است.
هند یكی از كشورهای بزرگ با جمعیت انبوه است كه حدود70 درصد از جمعیت آن زیر خط فقر زندگی می كنند.
با وجود رشد اقتصادی سریع در هند ، فاصله میان فقیر و ثروتمند بیشتر شده و كلان شهر های این كشور را مانند شهر مومبای به دو قسمت حلبی نشین(فقیر) و برج نشین( ثروتمند) تبدیل كرده است.
یكی از شعارهای انتخاباتی نارندا مودی ، نخست وزیر هند، كمك به فقیرترین افراد جامعه بود كه به گفته منتقدانش تاكنون كارنامه قابل قبولی دراین زمینه نداشته است.
روزنامه 'فیننشال اكسپرس' هم در گزارشی در همین موضوع خاطر نشان كرد كه شاخص های خط فقر در كشور هند شاخص مهمی برای ارزیابی رشد اقتصادی محسوب شده و در فعالیت احزاب به هنگام انتخابات نیز موضوع بسیار حیاتی می باشد.
بر اساس گزارش های بانك جهانی و صندوق بین المللی پول، با توجه به رشد اقتصادی سریع هند در سالهای اخیر، این كشور دیگر یك كشور فقیر محسوب نمی شود.
در عین حال، برخی كارشناسان هندی نسبت به درستی این گزارش ابراز تردید كرده و ایراد گرفته اند كه یافته های این گزارش بر اساس آمار سال 2012 بنا شده است در حالی كه پس از روی كار آمدن دولت كنونی، عملكرد اقتصادی كشور رو به بهبود نهاده است.
آساق**267**1424 *1600**1337
تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۸
دهلی نو-ایرنا- براساس آخرین گزارشهای جهانی، تعداد افراد زیر خط فقر در هند بعنوان كشوری كه زمانی بیشترین جمعیت فقیر جهان را در خود جای داده بود، سیر نزولی به خود گرفته است.