تهران- ايرنا- نشريه آتلانتيك در گزارشي نوشت: براساس اينكه چه موادي (شامل ميكروب ها و باكتري ها) از اقيانوس ها خارج و وارد جو مي شوند، مي توانيم ابرهاي روشن تر و سفيد تر ببينيم و بسته به مواد خارج شده از اقيانوس، دماي كره زمين نيز مي تواند تغيير كند.

به گزارش روز شنبه ايرنا، 'ورونيك گرين وود' از خبرنگاران نيويورك تايمز روز گذشته طي گزارشي با عنوان 'ميكروب هاي اسرارآميز در آسمان' افزود: دانشمندان به تازگي دريافته اند كه چگونه موجودات ميكروسكوپي كه از اقيانوس ها وارد جو مي شوند، مي توانند در مديريت اقليم موثر باشند. همه مي دانيم تنها در روده انسان يك اكوسيستم پيشرفته از باكتري هاي مفيد وجود دارد. اما گستردگي و عمق مشاركت ميكروب ها در بسياري از سيستم هاي موجود در اين سياره هنوز به خوبي درك نشده است. به عنوان مثال، شواهدي وجود دارد كه در ابرها ميكروب هايي وجود دارد كه در بارندگي ها نقش موثري ايفا مي كند.
به نظر مي رسد برخي از اين ميكروب هاي موجود در ابرها از خاك مي آيند، اما برخي ديگر از ميكروب هاي موجود در ابرها احتمالا منشا اقيانوسي دارند. در مطالعه اي جديد محققان از مخزن 13 هزار ليتري آب دريا استفاده كردند تا ببينند گونه هاي ميكروبي كه در آب هستند چگونه وارد جو مي شوند.
اين مطالعه در واقع براي پيدا كردن پاسخ اين پرسش صورت گرفت؛ ميكروب ها چگونه از اقيانوس ها وارد جو مي شوند و بر روي اقليم تاثير مي گذارند؟ طبق گفته 'كيم پرتر' محقق دانشگاه كاليفرنيا در 'سن ديگو'، مواد آزاد شده از اقيانوس ممكن است بر روي مديريت اقليم تاثير گذار باشند. او مي گويد: براساس اينكه چه موادي از اقيانوس ها خارج و وارد جو مي شوند، مي توانيم ابرهاي روشن تر و سفيد تر را ببينيم. بنابراين بسته به مواد خارج شده از اقيانوس، دماي كره زمين نيز مي تواند تغيير كند.
براي اين آزمايش، تيم پرتر هزاران گالن آب از اقيانوس آرام را به يك مخزن طولاني و محصور در آزمايشگاه كشانده و جو موجود را با دقت فيلتر كرده بود تا تنها ميكروب هاي آب كه از آن بيرون مي آيند، مورد بررسي قرار گيرند. محققان، ارگانيسم ها را تشويق به رشد كرده و باد و امواج را به وجود آوردند تا بتوانند ذرات آب را به جو اسپري كنند. آنها يك آزمايش سريع ژنتيكي براي شناسايي آنچه در ذرات اسپري شده بود انجام دادند و متوجه شدند كه در واقع، همه چيزهايي كه در اقيانوس زندگي مي كنند در ذرات حاصل از اسپري آب اقيانوس به جو وجود ندارد.
در اين مطالعه مشخص شد كه گروه هاي خاصي از باكتري ها از آب اقيانوس ها وارد جو مي شوند. پرتر متوجه شد نوعي باكتري كه اغلب بر روي پوست انسان بيشتر ديده مي شود در حجم آب خارج شده از اقيانوس بيشتر از ساير باكتري ها ديده مي شود. وي دريافت كه اين باكتري هاي خاص داراي اجزاي تشكيل دهنده سلولي هستند كه آب گريز بوده و در واقع داراي ديواره هاي مومي هستند و به همين دليل تمايل به خروج از آب دارند.
اكنون اين پرسش براي محققان پيش آمده كه آيا اين باكتري ها، همان ميكروب هايي هستند كه در ابرها نيز وجود دارند. پرتر مي گويد كه هنوز نتيجه مشخص نيست اما جمع آوري نمونه هاي بيشتر از طريق بالن ها و يا هواپيماهاي ويژه، قدم بعدي قابل قبولي است. اين گروه همچنين قصد دارد تا آزمايشات لازم را با استفاده از آب دريا در زمان هاي مختلف سال، يا آب درياهاي ديگر انجام دهد تا ببيند نتايج تغيير مي كند يا خير.
پرتر در ادامه نياز به بررسي مقادير مختلف دي اكسيد كربن موجود در ريه انسان را نيز يكي ديگر از راه هاي موجود براي اندازه گيري مقادير مختلف ميكروب ها در جو مي داند. او مي خواهد بداند حال كه ميزان دي اكسيد كربن بسيار بالاتر از ظرفيت جو است بر سر ميكروب هاي موجود در جو چه مي آيد؟ وي در نهايت تاكيد كرد 'ما مي خواهيم با اين آزمايشات بدانيم قرار است در آينده چه بر سر ما بيايد.
***'نشريه آتلانتيك يكي از مجلات آمريكايي است كه در ابتدا تحت عنوان ماهنامه آتلانتيك در سال 1857 در بوستون، ماساچوست تأسيس شد. دفتر مركزي اين نشريه در حال حاضر در واشينگتن، دي. سي. قرار دارد. همان‌طور كه در مورد نام پيشين به آن اشاره شد، هر ماه يك شماره چاپ مي‌شد و اين سياست به مدت 144 سال ادامه داشت تا اينكه در سال 2003 رسماً كلمه ماهنامه از اسم روي جلد اين نشريه حذف شد و در نهايت در سال 2007 رسماً اسم نشريه به نام فعلي، آتلانتيك تغيير يافت. عمده موضوعات چاپ شده در مجله در مورد سياست خارجي، علم سياست، اقتصاد، هنر، فناوري و تكنولوژي است'.
اروپام**7276**1485