سمنان- ايرنا- مديركل انتقال خون استان سمنان گفت: بر اساس چشم انداز تعيين شده سال 97 در استان تامين خون بايد به 35 هزار واحد برسد.

پژمان صالحي فر روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: در سال 1396 از 42 هزار مراجعه كننده در استان سمنان حدود 33 هزار نفر موفق به اهداي خون شدند.
وي اظهارداشت: اين تعداد بر اساس هدفگذاري در سال جاري بايد تا 35 هزار نفر افزايش يابد كه تحقق اين امر به همكاري و ياري شهروندان در كار خداپسندانه اهداي خون وابسته است.
مديركل انتقال خون استان سمنان با تاكيد بر اين كه به اين منظور تعداد اهداكنندگان مستمر و بانوان بايد در استان سمنان افزايش يابد، تاكيد كرد: سمنان از استان هاي ممتاز كشور در تامين خون براي هموطنان در ديگر استانهاست و اين روند بايد به همت مردم نوعدوست استان پايدار بماند.
وي ادامه داد: سال 96 حدود 33 هزار نفر موفق به اهداي خون شدند، و در سه ماه 97 بيش از هفت هزار نفر خون اهدا كردند كه اين ميزان به نسبت پيش بيني و هدفگذاري عقب است.
وي تصريح كرد: امسال بر اساس هدفگذاري بايد تعداد 33 هزار اهداكننده به 35 هزار نفر افزايش يابند و 2 هزار ليتر پلاسما از سوي اهداكنندگان تامين شود.
صالحي فر بيان كرد: در سال 1396 از 42 هزار مراجعه كننده از 33 هزار خون دريافت شد كه فرآورده خوني 16 هزار نفر در مراكز درماني داخل استان مصرف شد و فرآورده خوني 17 هزار نفر به تهران ارسال شد.
وي به اهميت پلاسما در توليد داروهاي مشتق از آن براي درمان بيماري هاي خاص اشاره و اضافه كرد: اكنون چهار دستگاه پلاسمافرزيس در پايگاه انتقال خون امام رضا(ع) سمنان وجود دارد، اين امكانات در كمتر از 10 استان موجود است شهروندان بايد مطلع باشند، انتقال خون سمنان روزانه دست كم به 20 واحد پلاسكا نياز دارد.
وي با بيان اينكه كمبود فرآورده خوني در استان سمنان وجود ندارد، بيان كرد: تنها نگراني در تامين خون، روزهاي گرم تابستان است كه مردم تمايل كمتري به اهداي خون دارند.
صالحي فر اضافه كرد: سمنان از استان هاي معين كشور است، در طول سال در هفته 300 واحد به تهران ارسال مي شد كه با ايجاد شبكه ملي خونرساني مرزهاي استاني شكسته شده و تامين خون براي هموطنان بايد جدي تر دنبال شود.
وي با بيان اين كه اولويت اول استفاده از فرآورده هاي خوني اهداشده مردم استان تامين نياز مراكز درماني خود استان است، گفت: ولي سمنان استاني است كه ظرفيت ياري به استان هاي مهم كشور را دارد كه به همت مردم در اين زمينه نياز است.
مديرك انتقال خون استان سمنان با بيان اين كه به صورت هفتگي 350 تا 400 واحد از سمنان به سيستان و بلوچستان ارسال مي شود، گفت: بيش از 100 درصد نياز فرآورده هاي خوني مراكز درماني استان سمنان از سوي اهداكنندگان استان تامين مي شود.
وي اضافه كرد: در مورد گروه‌هاي خوني خاص و منفي مانند اوي منفي و آب منفي ميزان پاسخگويي به مراكز درماني استان بيش 98 درصد است، در حالي كه اين ميزان در شهري مانند تهران كمتر از 70 درصد است كه نشان مي دهد سمنان در اين شاخص از استانهاي برتر است.
وي يادآور شد: فرآورده هايي مانند پلاكت كه فقط عمر سه روزه دارند به شدت به مراجعه روزانه و مستمر اهداكنندگان وابسته است زيرا عمر اين نوع فرآورده هاي خوني كوتاه است ونمي شود براي مدت طولاني از آن نگهداري كرد.
وي با دعوت از مردم نيك انديش استان سمنان براي اهدا خون، پسلاكت و پلاسما، بيان داشت: پايگاه هاي اهداي خون در استان در روزهاي زوج از هفت صبح تا ساعت 19 و در روزهاي فرد از هفت صبح تا ساعت 14 آماده خونگيري هستند.
وي به كاربرد پلاسما و پلاكت براي ياري به بيماران خاص اشاره كرد و گفت: تعداد بيماران تالاسمي در استان سمنان 70 نفر است و تعداد بيماران هموفيلي بسيار كم است، ولي استانهاي ديگر اين نياز بسيار بالاست.
به گفته صالحي فر، از 20 فروردين 97 توليد پلاسما از روش آفرزيس در استان سمنان آغاز شده و ترغيب مردم به مشاركت در اهداي پلاسما در استان بايد فرهنگسازي شود، همان‌طور كه اهداي خون كامل در اين استان به خوبي به يك فرهنگ تبديل شده است.
وي يادآور شد: در شهرستان سمنان چهار دستگاه پلاسماآفرزيس وجود دارد كه از آن داروهاي مشتق از پلاسما براي بيماران سرطاني و بياران خاص توليد مي شود.
مديركل انتقال خون استان سمنان با اشاره به روز 24 خرداد روز جهاني اهداكنندگان، گفت: در روزهاي مختلف در شهرستان هاي اين استان جشن تقدير از اهداكنندگان برنامه ريزي شده ادامه دارد.
سمنان استان اول كشور در شاخص اهدا به ازاي هر 100 هزار نفر است، اين شاخص در كشور 27 و در استان سمنان 46 اهداكننده است و 79 درصد اهداكنندگان خون در استان اهداكننده مستمر هستند.
در سال 1396 تعداد 32 هزار و 701 نفر در پنج پايگاه هداي خون استان سمنان در شهرهاي سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار موفق به اهداي خون شدند.
6103/6026