تهران-ایرنا- یك روزنامه آمریكایی نوشت: واشنگتن در حال ارزیابی خروج احتمالی نیروهای آمریكا از آلمان است، موضوعی كه در آستانه اجلاس سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) زنگ هشدار و نگرانی را بین متحدان اروپایی این كشور نواخت.

روزنامه واشنگتن پست روز جمعه به نقل از مقام های آمریكایی (بدون اعلام نام) افزود: ارزیابی پنتاگون (وزارت دفاع) ازعواقب خروج یا انتقال نیروهای مستقر در آلمان در بحبوحه افزایش تنش در روابط آنگلا مركل صدراعظم این كشور و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا انجام می شود.
این مقام ها گفته اند: بررسی های پنتاگون پس از آن آغاز شد كه ترامپ اوایل ماه جاری در جلسه ای با حضور مقام های امنیتی و كاخ سفید تمایل خود را برای انتقال نیروهای مستقر در آلمان ابراز كرد.
واشنگتن پست نوشت: شمار و هزینه حدود 35 هزار سرباز در حال خدمت در آلمان شگفتی ترامپ را برانگیخت و از خودداری كشورها از پرداختن سهم خود در ناتو و كمك مناسب به عملیات مشترك امنیتی این سازمان انتقاد كرد.
واشنگتن پست ادامه داده است: مقام های اروپایی تلاش می كنند به این موضوع پی ببرند كه آیا ترامپ واقعا قصد جابجایی نیروهای آمریكایی را دارد یا صرفا تاكتیك مذاكره در آستانه اجلاس سران ناتو در بروكسل است. انتظار می رود وی در این نشست (20 و 21 تیر) بار دیگر از متحدان واشنگتن به دلیل آنچه كه بودجه ناكافی دفاعی می داند، انتقاد كند.
همزمان سخنگوی شورای امنیت ملی آمریكا در بیانیه ای اعلام كرده كه این شورا درباره جابجایی نیروهای این كشور در آلمان درخواستی از وزارت دفاع نكرده است.
اریك پاهون سخنگوی وزارت دفاع آمریكا هم با اینكه اعلام كرده قصد خروج نیروهای خود را از آلمان نداریم، این ارزیابی ها را روندی عادی توصیف كرده است.
از پایان جنگ جهانی دوم به این سو، حضور نیروهای آمریكایی در آلمان به عنوان سپری مقابل تهاجم احتمالی روسیه به اروپا و زمینه ساز عملیات آمریكا در آفریقا و خاورمیانه قلمداد می شود.
واشنگتن پست ادامه داده است: سناریوی جابجایی شامل بازگرداندن تعداد زیادی از نیروهای آمریكایی به كشور و انتقال كامل یا بخشی از آنان به لهستان متحد ناتو است كه به اهداف هزینه های دفاعی ائتلاف متعهد بوده و مواضع هماهنگ تری با ترامپ دارد.
مقام های اروپایی امیدوارند در اجلاس آینده ناتو بر اتحاد كشورهای غربی تاكید كنند، اما دولت ترامپ همچنان از این كه اعضای این پیمان نتوانسته اند دستكم دو درصد تولید ناخالص داخلی را صرف هزینه های دفاعی كنند، اعتراض دارد، زیرا آمریكا حدود 3.25 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به این امر اختصاص داده است.
اعضای ناتو توافق كرده اند تا سال 2024 به این تعهد عمل كنند.
ترامپ در آستانه برگزاری اجلاس ناتو بار دیگر بر ضرورت افزایش هزینه دفاعی كشورهای عضو این پیمان تاكید كرده است.
وی روز جمعه گفت: برلین باید پول بیشتری هزینه كند. آنچه كه آلمان، اسپانیا و فرانسه در قبال آمریكا انجام داده اند، عادلانه نیست.
به رغم تلاش ها برای رفع اختلافات بین واشنگتن و ناتو، ترامپ تاكنون بارها اعلام كرده آمریكا را از این ائتلاف 29 عضوی خارج می كند.
آلمان و اسپانیا از جمله كشورهایی هستند كه انتظار نمی رود بتوانند تا سال 2024 هدف ناتو را برای اختصاص دو درصد از تولید ناخالص داخلی به بودجه دفاعی عملی كنند.
فرانسه قصد دارد بین سال های 2017 و 2025 هزینه دفاعی را به میزان بیش از یك سوم افزایش دهد تا بتواند هدف ناتو را محقق كند.
اروپام**9158**1516