دوحه – ایرنا – انتشار گاه و بی گاه اخبار از ملاقات حاكمان سعودی به ویِژه' محمد بن سلمان' با مقامات رژیم صهیونسیتی روابط سعودی ها با صهیونیست ها را از مرحله محرمانه و سری وارد فاز رسانه ای كرده است .

در حال حاضر دولت سعودی به طور رسمی رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد، اما تحولات اخیر و انتشار برخی اخبار درباره دیدارهای غیررسمی مقامات سعودی و صهیونیستی نشان می‌دهد كه ریاض و برخی كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در تلاش برای عادی سازی روابط با تل آویو می‌باشند. اقدامی كه به دلیل واكنش مخالفت‌آمیز گسترده در میان افكارعمومی جهان اسلام و كشورهای عربی هنوز به صورت رسمی از جانب دولت‌ها اعلام نشده است.
به نظر می رسد اخبار منتشره در خصوص روابط دو طرف با هدف سنجش افكار عمومی در خصوص عادی سازی روابط صورت می گیرد . بازخوردهای این اخبار می تواند در اعلام زمان رسمی ازسرگیری روابط مورد استفاده قرار گیرد.

***دیداری كه به رغم تكذیب، صحت داشت
روزنامه صهیونیستی «معاریو»، به نقل از برخی منابع اردنی، گزارش داد : در جریان سفر دوشنبه گذشته نتانیاهو به اردن، بن سلمان نیز در كاخ پادشاهی اردن حضور داشته است.
بر اساس گزارش این روزنامه، دیدار مذكور در حاشیه سفر «جیسون گرینبلات» فرستاده ویژه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریكا در خاورمیانه و نیز «جرد كوشنر» داماد و مشاور ترامپ به اردن صورت گرفته است.
«جاكی حوجی» تحلیلگر سیاسی معاریو در این باره نوشت: یك دوست اردنی گفت كه در سفر نتانیاهو به اردن، بن سلمان در كاخ عبدالله دوم شاه اردن، منتظر نتانیاهو است. خوب، درست یا غلط، این خبر، خبر دراماتیكی نیست. 'اسرائیل' و عربستان تماس‌های مستقیمی تحت نظارت شاه اردن یا بدون نظارت او دارند.
عربستان و رژیم صهیونسیتی به انتشار این خبر واكنش نشان ندادند اما برخی مقامات اردنی آنرا تكذیب كردند با این وجود یك مقام بلندپایه كشورهای عربی حوزه خلیج فارس در گفت وگو با شبكه خبری المیادین فاش كرد كه این دیدار انجام شده است .
این مقام بلندپایه تایید كرد كه در جریان این دیدار طرح موسوم به «معامله قرن» و اقدام آمریكا در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت اسرائیل مورد بررسی قرار گرفت.
این دیدار پس از آن انجام شد كه عربستان و امارات با اعطای كمك 2 و نیم میلیارد دلاری به اردن در پی بحران اقتصادی و اعتراض های داخلی این كشور، موافقت كردند.
مقام بلندپایه شورای همكاری خلیج فارس همچنین گفت كه در پی این دیدار، لحن اردن در قبال تصمیم آمریكا مبنی بر شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل تا حدودی عوض شده، زیرا اردن بعد از اعلام این تصمیم به شدت با آن مخالفت كرده و آن را غیر قانونی دانسته بود.
بن سلمان پیش‌تر در گفت‌وگو با مجله آمریكایی «آتلانتیك» اعلام كرده بود با موجودیت رژیم «اسرائیل» مخالفت دینی وجود ندارد و از نظر او فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها می‌توانند كنار هم زندگی كنند.
این نخستین دیدار ولیعهد سعودی با مقامات صهیونیستی نیست. پیش از این در فرودین ماه امسال نیز خبرگزاری‌ها از قول 'گادی آیزنكوت'، رئیس ستاد كل ارتش رژیم صهیونیستی، دیدار 'مئیر بن شبات'، مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی با بن سلمان، را تائید كرده بودند. در آن زمان همچنین رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند كه بن سلمان در سفر اخیرش به آمریكا با رؤسای چند سازمان مهم یهودی، از جمله كمیته روابط عمومی آمریكا و' اسرائیل' موسوم به «آیپك» دیدارهایی داشته است

*** گذشته ای كه تباه شد
انتشار اخبار تمایل سعودی ها برای ایجاد ارتباط با رژیم صهیونسیتی در حالی صورت گرفت كه این كشور در گذشته یكی از كشورهای پیشرو عربی در مبارزه با اهداف رژیم صهیونسیتی در منطقه محسوب می شد .
تا پیش از این به ظاهر تنها یهودیانی كه توانسته بودند به عربستان سعودی سفر كنند، مقامات آمریكایی بودند اما، در ماههای اخیر خبر سفر هیات های صهیونیستی به این كشور و حتی حضور گردشگران صهیونیست در امكان مقدس از جمله مكه مكرمه هم منتشر شده است.
زمانی كه در سال 1948 رژیم صهیونیستی اعلام موجودیت كرد، عربستان با اعزام سه هزار نیروی نظامی به كشورهای عرب برای جنگ با اسرائیل مشاركت كرد. این شراكت عملی در جنگ 1967 تكرار شد.
در جنگ تموز 1973 نیز ارتش سعودی با اعزام نیرو به سوریه و اردن برای یاری‌رسانی به دمشق و امان، در كنار كشورهای عرب ایستاد و بعد از جنگ 1973، عربستان در صدر كشورهایی بود كه تحریم نفتی علیه اسرائیل را اعلام كرد.
در سال 1978 كه ' انور سادات' رهبر وقت مصر با 'مناخم بگین' نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اسرائیل پیمان سازش 'كمپ دیوید' را امضا كرد، عربستان ، مصر را 'خائن' خطاب كرد و به عنوان پیشرو دولتهای عربی روابط با قاهره را قطع كرد..
قطعی مناسبات عربستان با مصر به‌خاطر صلح كمپ دیوید، تا 9 سال بعد ادامه یافت و تنها در 1987، سال پایان جنگ ایران و عراق بود كه ریاض با قاهره آشتی كرد.
تنها در سال 1982 زمانی كه یك كشتی نظامی حامل موشك‌های اسرائیلی در سواحل سعودی دچار حادثه شد، با میانجی‌گری آمریكا، عربستان به اسرائیل اجازه داد كه برای چند روز نظامیانی را برای نجات كشتی در ساحل سعودی فرود آورد.
این همه در حالی است كه ولیعهد امروز عربستان با 'جرد كوشنر' داماد یهودی رییس جمهوری آمریكا طرح دوستی برای ایجاد ارتباط بیشتر با رژیم صهیونیستی ریخته است .
مناسبات نزدیك كوشنر با بن سلمان همواره زبانزد رسانه های اسراییلی است . در سفر بهار امسال دونالد ترامپ به عربستان، كوشنر و همسرش و 'ایوانكا ترامپ' كه به یهودیت گرویده است، از سوی سعودی ها به ویژه ولیعهد ای كشور مورد استقبال گسترده قرار گرفتند.
نزدیكی روابط سعودی ها با صهیونیسم به جایی رسیده است كه 'زوی بر- اِل' تحلیلگر صهیونیست در روزنامه هاآرتص، روزنامه‌ای كه دیدگاه انتقادی سخت به دولت راستگرای نتانیاهو نیز دارد، نوشته بود: محمد بن سلمان دقیقا همان كارهایی را می كند كه اسرائیل می‌خواهد انجام دهد.
عنوان مقاله هاآرتص این بود: «عربستان، دوستت داریم.»
خاورم**1508**1144