اسلام آباد - ايرنا - كابينه دولت انتقالي پاكستان به سرپرستي «ناصر الملك» نخست وزير موقت اين كشور به مهاجران افغان در اين كشور تا ماه سپتامبر (شهريورماه) فرصت داد به كشور شان بازگردند.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا، بر اساس تصميم دولت انتقالي پاكستان، موضوع مهاجران افغانستاني به دولت آينده اين كشور سپرده مي شود، لذا حضور اين مهاجران در اين كشور تا ماه سپتامبر تمديد مي شود.
دولت پاكستان طي سال هاي گذشته بارها و بارها مهلت بازگشت مهاجران افغانستاني را به كشورشان تمديد كرده است.
براساس اعلام كميسر عالي پناهندگان سازمان ملل، افغانستان دومين كشور در سال 2017 بود و بيشترين تعداد آوارگان را به خود اختصاص داد، به نحوي كه جمعيت آوارگان اين كشور در طول آن سال، به ميزان پنج درصد افزايش داشت و به دو ميليون و 600 هزار تن رسيد.
پس از اوج گيري دامنه جنگ هاي داخلي افغانستان در سال هاي ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ ميليون ها تن از اين كشور بيرون شدند كه بسياري آنان در پاكستان پناه گزيدند و از آن زمان تاكنون در بخش هاي مختلف اين كشور همسايه زندگي مي كنند.
در اين اواخر، روابط ميان كابل و اسلام آباد به وخامت گرائيد و اسلام آباد بر افغان هاي مقيم در پاكستان فشارها را نيز بيشتر كرد.
كابل و واشنگتن همواره پاكستان را متهم كرده اند كه براي جنگجويان گروه طالبان پناه مي دهد و تلاش هاي بازسازي در افغانستان را متاثر مي كند.
افزون بر دامنه وسيع اعتراض هاي جهاني، گروه بزرگي از مهاجران افغان در سال ۲۰۱۶ از پاكستان به افغانستان بازگشتند، اما در سال گذشته، رقم مهاجرين بازگشت كننده به دليل اوج گيري درگيري ها در افغانستان رو به كاهش نهاد.
اين روزها كه بيشتر كشورهاي اروپايي مرزهاي خود را بر روي مهاجران خارجي بسته اند پاكستان و جمهوري اسلامي ايران از چهار دهه گذشته تاكنون پذيراي ميليون ها مهاجر افغان بوده اند.
پاكستان طي چهار دهه گذشته يكي از كشورهاي داراي بيشترين مهاجران و پناهجويان در جهان بوده است.
بر اساس گزارش كميسارياي عالي امور پناهندگان سازمان ملل متحد هم اكنون يك ميليون 450 هزار نفر از پناهجويان افغان به صورت قانوني در مناطق مختلف پاكستان زندگي مي كنند، در حالي كه صدها هزار نفر از پناهجويان افغان به صورت غير قانوني و ثبت نشده در اين كشور به سر مي برند .
برخي از مهاجران ثبت شده افغان در پاكستان از تسهيلات مختلف از جمله تحصيل در نهادهاي آموزش عالي و متوسطه و كار و كسب نيز برخوردارند .
از سوي ديگر با سخت شدن شرايط زندگي در پاكستان، بسياري از پناهجويان افغانستاني به كشور خود بازگشته اند و اين روند همچنان ادامه دارد .
از سال 2002 ميلادي تاكنون، چهار ميليون و 100 هزار مهاجر افغان با كمك نهادهاي سازمان ملل به كشور خود بازگشته اند .
پاكستان روز 30 ژوئن 2018 را آخرين مهلت براي بازگشت پناهجويان افغانستاني به كشور خود اعلام كرده است .
بزرگترين موج مهاجران افغان به پاكستان پس از حمله ارتش سرخ شوروي به افغانستان در اواخر 1970 ميلادي و آغاز حملات متقابل مجاهدان افغان آغاز شد .
آساق**6125**1663**