تبريز-ايرنا- فرماندار شهرستان هريس اعلام كرد: بخش گازي نيروگاه سيكل تركيبي هزار مگاواتي اين شهرستان با 310 مگاوات امسال به بهره برداري مي رسد.

علي محمودي روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، احداث نيروگاه سيكل تركيبي هريس را يكي از مهم ‌ترين مزيت‌هاي رقابتي در زمينه سرمايه‌ گذاري بيان كرد و افزود: طبق برنامه ريزي هاي انجام شده بخش بخار اين نيروگاه با ظرفيت 180 مگاوات نيز سال آينده به بهره ‌برداري خواهد رسيد.
وي اظهار داشت: متقاضيان طرح‌هاي انرژي‌ بر مي‌ توانند از اين مزيت بزرگ صنعتي و نيرو بهره ‌مند شوند.
به گزارش ايرنا، نيروگاه سيكل تركيبي هريس با ظرفيت توليد ۱۰۰۰ مگاوات در قالب B.O.T (ساخت، بهره ‌برداري و واگذاري) در زميني به مساحت ۸۰ هكتار در حال ساخت است كه پست برق اين نيروگاه ۴۰۰ كيلوولت مي باشد.
با راه اندازي اين نيروگاه ركورد راندمان نيروگاه‌هاي كشور از زير ۵۰ درصد به ۵۸ درصد جهش خواهد يافت.
محمودي، تكميل بزرگراه تبريز- هريس- اهر و آغاز بهره برداري از معادن مس و طلاي شهرستان هريس را نقطه آغاز تحول اقتصادي و شتاب توسعه شهرستان دانست و از سرمايه‌گذاران منطقه اي و ملي درخواست كرد با حضور در همايش سرمايه‌گذاري شهرستان در ايجاد صنايع پايين دستي و همچنين پروژه هاي گردشگري، تفريحي و ورزشي پيشگام باشند.
وي با اشاره به اينكه همايش سرمايه‌گذاري شهرستان هريس 15 تيرماه امسال در منطقه گردشگري و تاريخي روستاي خشكناب برگزار مي شود، با تشريح توانمندي هاي گردشگري، صنعتي، معدني و انساني شهرستان، به ضرورت معرفي اين توانمندي هاي بومي براي جذب سرمايه گذاران بخش خصوصي تاكيد كرد.
محمودي ادامه داد: همزمان با برگزاري اين همايش، برنامه‌هاي متنوع ديگري نيز اجرا مي ‌شود كه يكي از آنها برگزاري سومين جشنواره فطير سنتي و توانمندي‌هاي بومي شهرستان هريس است.
وي اضافه كرد: جشنواره فطير و توانمندي‌هاي هريس به منظور معرفي توانمندي‌هاي بومي شهرستان از جمله توليدات صنايع ‌دستي، غذاهاي سنتي و آيين و سنن بومي برگزار مي‌شود.
محمودي تعداد بازديدكنندگان از جشنواره سال گذشته را بيش از 10 هزار نفر اعلام كرد.
وي برگزاري مسابقات اسب ‌دواني و ماهي گيري را از جمله برنامه‌هاي جانبي همايش معرفي ظرفيت‌هاي سرمايه‌گذاري شهرستان هريس بيان كرد و مهمترين هدف همايش را معرفي ظرفيت‌هاي شهرستان براي سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي مختلف كشاورزي، صنعت، گردشگري و حوزه‌هاي امور شهري برشمرد.
فرماندار شهرستان هريس با اشاره به آخرين وضعيت جاده تبريز – هريس-اهر، گفت: جاده تبريز- هريس-اهر سال‌ها يك جاده تك بانده بود و متاسفانه با تصادفات و ترافيك بسياري مواجه بوديم اما در سال 92 از سوي دولت تدبير و اميد پروژه دوبانده كردن اين جاده به جد شروع شده است.
محمودي با بيان اينكه خوشبختانه در سفر اخير رييس جمهوري به آذربايجان شرقي 130 ميليارد تومان اعتبار براي تكميل پروژه جاده تبريز – اهر اختصاص داده شد، افزود: در حال حاضر 60 درصد اين پروژه اجرايي شده است.
وي اضافه كرد: معدن مس سوناجيل در شهرستان هريس نيز يكي از بزرگترين معادن مس كشور است كه اكتشاف بخشي از آن تمام شده و در حال حاضر به محض تكميل كارخانه اين معدن به بهره‌برداري خواهد رسيد.
محمودي وجود معافيت‌هاي مالياتي در امر سرمايه گذاري در شهرك هاي صنعتي و توسعه آن را فرصت مناسبي براي استقرار صنايع دانست و آمادگي مجموعه ادارات شهرستان براي تسهيل روند صدور مجوزها و كاهش بروكراسي اداري در اين زمينه را اعلام كرد.
وي با بيان اينكه شهرستان هريس با 18 سد آبي فرصت مناسبي براي سرمايه‌گذاري در حوزه گردشگري دارد، وجود 350 هزار راس دام را يكي از بزرگترين مزيت هاي كشاورزي منطقه دانست و گفت: در حال حاضر 22 هزار و 159 تن شير در اين شهرستان توليد مي‌شود.
محمودي به توليد 2 هزار و 525 تن گوشت قرمز در شهرستان هريس نيز اشاره كرد و گفت: ايجاد كشتارگاه صنعتي بزرگ و واحدهاي بسته‌بندي در اين شهرستان توجيه اقتصادي بالايي دارد كه با سرمايه‌گذاران در اين زمينه وارد مذاكره شده‌ايم.
وي با بيان اينكه فرش هريس به عنوان نماد اين شهرستان از شهرت جهاني برخوردار بوده و ثبت جهاني شده است، گفت: فرش هريس يكي از باكيفيت ترين فرش هاي ايران و استان است كه سالانه يكصد هزارمترمربع با پشم بافته مي شود و كشورهايي چون آلمان، كانادا و آمريكا به عنوان بيشترين كشورهاي خريدار فرش هريس به شمار مي روند.
محمودي از راه اندازي مجتمع بزرگ تجاري براي فرش هريس نيز خبر داد و گفت: زنجيره فرش از مرحله ريسندگي تا بافت با هدف صادرات در اين مجتمع انجام مي شود و خريداران مي ‌توانند فرش را به صورت مستقيم از توليد كننده خريداري كنند.
وي با بيان اينكه پارسال 10 درصد صادرات فرش استان متعلق به شهرستان هريس بود، خاطرنشان كرد: سال گذشته صادرات استان 180 ميليون دلار بود كه از اين رقم 18ميليون دلار مربوط به صادرات فرش هريس است.
محمودي، سرقت و كپي برداري از طرح و نقشه هاي فرش شهر هريس در برخي شهرهاي ايران و حتي ساير كشورهاي همسايه را تاييد كرد و افزود: در اين خصوص بايد دستگاه هاي تخصصي نظارتي و سازمان بازرگاني و اتحاديه فرش استان وارد عمل شوند.
وي ايجاد زنجيره توليد فرش دستباف هريس و همچنين احداث صنايع فرآوري محصولات كشاورزي، دامي و نيز كاشت و بسته بندي گياهان دارويي را از ديگر زمينه‌هاي سرمايه‌ گذاري شهرستان برشمرد.
شهرستان هريس با حدود 70 هزار نفر جمعيت در فاصله 65 كيلومتري مركز آذربايجان شرقي قرار دارد.
3038/7227/518