تهران - ایرنا- جمع كثیری از اهالی شهرهای مختلف فلسطین اشغالی از جمله رام الله ، البیره و قدس در مخالفت با معامله قرن تظاهرات كردند.

به گزارش روز دوشنبه شبكه خبری المیادین ،فلسطینیان روز دوشنبه با برپایی تظاهرات در شهرهای مختلف از جمله رام الله و البیره اعتراض خود را به انتقال سفارت آمریكا به قدس و معامله قرن اعلام كردند.
معامله قرن ( صفقة القرن) اصطلاحی سیاسی است كه به تازگی وارد فرهنگ سیاسی منطقه غرب آسیا شده است و به طرحی گفته می‌شود كه از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در راستای روند صلح بین فلسطین و اسرائیل و پایان دادن به بیش از ۷۰ سال منازعه فلسطین و رژیم صهیونیستی قرار است اعلام و اجرا شود.
این طرح در مقابل واگذاری امتیازاتی به رژیم مزبور با تشكیل یك كشور مستقل فلسطینی شامل نیمی از كرانه باختری، تمام نوار غزه و چند محله از بیت‌ المقدس شرقی موافقت می‌كند. اجرای این طرح هنوز رسماً از سوی آمریكا اعلام نشده‌ است.
كمیته هماهنگی زنان فلسطینی نیز از راهپیمایی گسترده زنان فلسطینی در راستای راهپیمایی بازگشت و رفع محاصره غزه در روز سه شنبه (فردا) در شرق نوار غزه و شهرهای مختلف فلسطین خبر داد.
این كمیته از زنان فلسطینی ساكن در كرانه باختری و شهرهای مختلف فلسطین و الشتات خواست با حضور گسترده در راهپیمایی مزبور حمایت خود از راهپیمایی بازگشت و ادامه آن را مورد تاكید قرار دهند.
همزمان با این راهپیمایی قرار است در مارون الراس ، بیروت و حیفا نیز راهپیمایی مشابهی برگزار شود.
نظامیان رژیم صهیونیستی از ابتدای سال میلادی تاكنون در جریان مقابله با راهپیمایی ها و اعتراض های مردم فلسطین 25 كودك فلسطینی را در كرانه باختری و نوار غزه به شهادت رسانده است و اكنون از نظر شمار زیادی از تحلیلگران با عنوان رژیم كودك كش صهیونیستی نام برده می شود.

** تلاش عربستان و امارات برای اجرای معامله قرن
از سوی دیگر منابع خبری در بیت المقدس فاش كردند، عربستان و امارات درصدد تاسیس دفتر نمایندگی برای خود در شهر قدس اشغالی در كنار مسجد الاقصی هستند.
منابع فلسطینی هدف از این اقدام را فعالیت های موازی امارات و عربستان در قدس در كنار اداره اوقاف اسلامی در قدس وابسته به وزارت اوقاف اردن دانستند.
بر اساس این گزارش عربستان و امارات در صدد رقابت با اردن برای به دست گرفتن تولیت مسجد الاقصی و دیگر مراكز اوقاف اسلامی شهر قدس و اجرای معامله قرن هستند.
با توجه به سوابق مبارزاتی مردم فلسطین در هفتاد سال گذشته اكنون همگان اطمینان دارند كه معامله قرن هم به سرنوشت پیمان اسلو و طرح تشكیل دو كشور منجر خواهد شد.
پیمان اسلو اولین توافق مستقیم میان سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) با اسرائیل است.
این پیمان در پی انتفاضه اول فلسطین منعقد شد و گزینه مذاكرات را در مقابل مقاومت خلق و زمینه تشكیل دولت خودگردان را فراهم كرد. این پیمان نتیجه ای برای فلسطینیان به همراه نداشت و تنها ثمره آن اعتراف ساف به وجود رژیم اسرائیل و مطرح شدن گزینه مذاكرات در مقابل گزینه مقاومت بود.
از نظر بسیاری از كارشناسان منطقه غرب آسیا نادیده گرفته شدن حق و حقوق مردم مظلوم فلسطین پس از هفتاد سال اشغال خانه ها و سرزمین های آنان از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در طرح معامله قرن موجب خواهد شد تا این طرح نیز مانند طرح های پیشین قبل از اعلام و تولد شكست خورده تلقی شود.
در این طرح انضمام قدس به رژیم صهیونیستی و نابودی كامل حق بازگشت آوارگان فلسطینی و انضمام شهرك های موجود در كرانه باختری به این رژیم نیز در نظر گرفته شده است و تقریبا همه چیز در آن به نفع رژیم صهیونیستی و اشغالگر است.
براساس این طرح، بخش های باقی مانده از كرانه باختری برای تشكیل حكومت خودگردان در اختیار فلسطینی ها قرار خواهد گرفت. همچنین حكومت فلسطینی ها بر غزه و بخشی از شمال سینا به رسمیت شناخته می شود.
خاورم**1453*1436*