به گزارش ايرنا، مهاجم انتحاري با خودرو بمب گذاري شده ديروز (يكشنبه) ساعت 16 و 30 دقيقه در چهارراه «پشتونستان» شهر جلال آباد زماني خود را منفجر كرد كه كاروان پيروان اقليت سيك ها و هندوهاي مقيم استان ننگرهار براي ديدار با «محمد اشرف غني» رئيس جمهوري افغانستان از آن محل عبور مي كردند.
در اين حمله «اوتار سنگه خالصه» تنها نامزد اقليت سيك هاي افغانستان براي انتخابات مجلس اين كشور، «ميرسنگ خوگيانيوال» رهبر سيك هاي شهر جلال آباد و «سردار اقبال سنگه » پيشواي مذهبي اين اقليت ديني همراه با 14 تن از هم كيشانشان كشته شدند.
اشرف غني كه براي افتتاح طرح ساخت بيمارستان يك هزار تختخوابي به جلال آباد رفته بود با منتخبين هندوها و سيك ها در محل استانداري ننگرهار قرار ديدار داشت.
در افغانستان متداول است كه حملات تروريستي عليه مردم بي دفاع را اغلب داعش به عنوان گروهي وارداتي و حملات عليه نظاميان دولتي را طالبان به عنوان گروه محدود به جغرافياي افغانستان بر عهده مي گيرند اما با گذشت ساعت ها از حمله ديروز هنوز هيچ شخص يا گروهي ننگ آن جنايت را بر عهده نگرفته است.
البته مقامات رسمي در دولت افغانستان نيز تاكنون اين كه حمله انتحاري ديروز مستقيم با هدف اقليت هاي ديني صورت گرفته باشد را تاييد يا رد نكرده اند هر چند بديهي است كه مهاجم انتحاري يك عامل انساني هوشمند است كه هدفمند خود را به منظور نابودي اهداف تعيين شده منفجر مي كند.
اين كه چه اهدافي پشت اين حمله پنهان شده هنوز روشن نيست، فرد يا گروهي كه در اين حمله دست داشته ، خاموشي اختيار كرده است و نهادهاي انتظامي و امنيتي نيز انگشت خود را به سمتي نگرفته اند پس تنها بايد منتطر ماند تا مشخص شود بيشترين سود را از اين حمله چه كساني مي برند.
امروز نخست وزير هند و سفارت آن كشور در كابل حمله جلال آباد را بشدت محكوم كردند و گفتند كه اين حمله بار ديگر ثابت كرد كه لازم است جهانيان به گونه اي متحد عليه تروريسم اقدام كنند.
«نارندرا مودي» در صفحه توئيتر خود نوشته است كه دولت و مردم هند در كنار مردم و دولت افغانستان همچنان خواهند ايستاد.
«عبدالله عبدالله» رئيس اجرايي دولت وحدت ملي افغانستان نيز ساعتي قبل در نشست شوراي وزيران اعلام كرد كه حمله به اقليت هاي هندو و سيك اين كشور يك جنايت ضد بشري است و به نهادهاي اطلاعاتي و نيروهاي نظامي دستور داد كه عاملان آن را سريعتر شناسايي كنند.
پيش از جنگ هاي داخلي افغانستان در دهه هاي 1370 به قبل؛ هزاران خانواده هندو و سيك در استان ننگرهار زندگي مي كردند اما در حال حاضر شمار آنها به 200 خانواده مي رسد و آنها همواره از غصب زمين هاي كشاورزي و املاك خود توسط ديگر اقوام شكايت مي كردند كه شنيده هاي غيررسمي حاكي است ديدار ديروز هندوها و سيك ها با غني مقدمه اي بود براي حل اين مشكل كه انجام نشد.
آساق*291*1104**1337
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۷
كابل - ايرنا - حمله انتحاري روز گذشته در شهر جلال آباد مركز استان ننگرهار افغانستان، رخدادي متفاوت از نظرعامل جنايت و كشته هاي آن براي اين كشور بود چرا كه از ميان 19 تن كشته آن حمله 17 جان باخته اقليت هندو بوده و تاكنون نيز مسئوليت آن را هيچ فرد يا گروهي برعهده نگرفته است.