تقي كهوريان روز دوشنبه در بازديد از سد بويلاپوش خوي افزود: با بهره برداري از سد انحرافي بويلاپوش خوي از هدر رفت بيش از 40 درصد آب رودخانه قطور در نهرهاي سنتي منطقه جلوگيري خواهد شد.
وي اضافه كرد: اين سد تكميل زير ساخت سد غازان چاي است و با اجرايي شدن آن آب شرب شهر خوي نيز از آن تامين مي شود.
وي بيان كرد: دشت خوي در برداشت آب از منابع زير زميني به علت بحران آب در سفرهاي زير زميني به عنوان دشت ممنوعه حفر چاه در استان اعلام شده است.
معاون استاندار آذربايجان غربي با بيان اينكه پيشرفت سازه اصلي سد بويلاپوش 90 درصد است، بيان كرد: ساخت بدنه اين سد با چهار رسوبگير رو به اتمام بوده و در حال حاضر احداث كانالهاي اين سد انحرافي به طول 60 كيلومتر آغاز شده است.
كهوريان اضافه كرد: اين سد در هر ثانيه 12 متر مكعب آب رودخانه قطور را به حوضچه هاي رسوبگير و كانالهاي سد انحرافي بويلاپوش انتقال خواهد داد.
به گزارش ايرنا اعتبار اين طرح 700 ميليارد ريال تعيين شده است؛ تاكنون براي اجراي اين طرح 200 ميليارد ريال هزينه شده و امسال براي اجراي اين طرح 150ميليارد ريال در نظر گرفته شده است.
بر اساس اعلام مسئولان و مجري اين طرح با صرف اين اعتبار بدنه و حوضچه هاي سد تا پايان امسال آماده بهره برداري خواهد شد.
اين سد و بند انحرافي در بيست كيلومتري شهر خوي بر روي رودخانه قطور خوي و نيز سرشاخههاي متعددي نظير چيليك، كلندسو، آورش، قيلهليق، سريك، غازان، الند و قودوغ بوغان احداث مي شود.
كنترل و انتقال آب روخانه قطور به مزارع كشاوري 20 روستا از اهداف اصلي آن است.
كشاورزان شهرستان اميدوارند با بهره برداري از اين سد و اجرايي شدن سد غازان چاي در خوي كه مطالعات آن به پايان رسيده بخشي از مشكلات آنها در مورد تامين آب كشاورزي برطرف شود.
عمليات آغاز ساخت اين سد در سال 1388 شروع اما به دليل نبود اعتبار لازم به صورت نيمه كاره رها شد.
7125/2093
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۱
اروميه- ايرنا- معاون هماهنگي امور عمراني استاندار آذربايجان غربي گفت: سالانه 65 درصد از آب رودخانه هاي قطور و الند خوي به ميزان بيش از 200 ميليون متر مكعب به علت نبود طرحهاي مهار و كنترل از دسترس خارج مي شود.