تهران- ایرنا- معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با اینكه قوانین و تسهیلات مالی بسیاری برای حمایت از كساب و كارهای نوین (استارتاپ) در داخل تهیه و اجرا شده اما مهمترین مانع رونق در این بخش استفاده نكردن عموم مردم از كالاها و خدمات ارایه شده آنهاست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، نصرالله جهانگرد روز سه شنبه در نشست خبری معرفی زنجیره حمایتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولید كسب و كارهای نوپای بخش آی.سی.تی و در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینكه صاحبان ایده و جوانان خلاق هنگامی كه ایده خود را به محصول تبدیل كردند با مشكلات و موانعی مواجه می شوند كه نومید می شوند، گفت: اكنون قوانین و مقررات و تسهیلات فراوانی در نظام حمایتی مالی برای این ایده پردازان و جوانان خلاق وجود دارد كه از آنها حمایت های لازم را انجام می دهد.
وی ادامه داد: به رغم همه این سرفصل های حمایتی و تعدد اقدام های حاكمیتی كسب و كارهای نوپا و جوانان خلاق با مشكل در سمت تقاضا مواجه می شوند و این موضوع از عواملی است كه سبب می شود آنها نتوانند محصول خود را آنگونه كه باید و شاید، عرضه كنند.
جهانگرد خاطرنشان ساخت: اكنون انواع و اقسام پول های حمایتی و قانون هایی كه تسهیل كننده كار هستند در خدمت كسب و كارهای نوپاست اما در بخش استفاده، كار كساد است و ایده پردازان نیز از آن در رنج هستند.
معاون فناوری و نواوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باید تلاش كرد در سمت تقاضا رویكرد همگانی به سمت استفاده از محصولات تولید داخل باشد و علاوه بر آن، عزم مدیران نیز به استفاده از دست آورد های متخصصان داخلی باشد تا رونق در این كسب و كارها ایجاد شود.

*كسب و كارهای نوپا تا 50درصد آورده خود تسهیلات می گیرند
جهانگرد در ادامه به اقدام های حمایتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حمایت از كسب و كارهای نوپا اشاره كرد و از ایجاد یكصد شتاب دهنده این كسب و كارها و تعدادی صندوق های ریسك پذیر خبر داد و گفت: تا 50 درصد آورده كسب و كارهای نوپا به آنان تسهیلات كم بهره پرداخت می شود.
وی یكی از مهمترین اقدام های حمایتی وزارت ارتباطات از كسب و كارهای نوپا را تدوین پیوست فناوری برشمرد و افزود: پیوست مذكور پس از تایید در ستاد اقتصاد مقاومتی اجرایی می شود و بر اساس آن 19 قلم كالای خارجی مرتبط با حوزه آی تی كه در داخل تولید می شوند، اجازه ورود نخواهند داشت.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات خاطرنشان كرد: پیوست فناوری موضوع خرید از داخل و میزان مشاركت داخلی ها در قراردادهای بین المللی را به جد مورد توجه قرار داده و اكنون بیشتر خریدها به سمت محصولات داخلی است.
جهانگرد خاطرنشان ساخت: كمیته ای برای كنترل اپراتورها درباره خرید تجهیزات داخلی توسط آنها تشكیل شده است كه این كمیته طبق مصوبه 163 سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شكل گرفته و با عضویت رییس سندیكای صنعت مخابرات كار نظارت بر خرید تجهیزات اپراتورها انجام می دهد.

*نمایشگاه فناوری های ایران در افغانستان برگزار می شود
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات ادامه داد: نمایشگاه فناوری های كشورمان با هدف حمایت از كسب و كارهای فعال این بخش با حضور سه استان شرقی در كشور افغانستان به زودی برگزار خواهد شد كه اقدامی حمایتی برای توسعه بازار آنها است.
وی به حمایت های فنی و اجرایی و حقوقی از استارتاپ ها، شتابدهنده ها و شركت داخلی اشاره كرد و گفت: مصوبه 163 سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات نحوه استفاده از ظرفیت نیروی انسانی شركت های داخلی، ظرفیت مشاوره و ظرفیت تولید مشترك را اعلام كرده است و یك كمیسیون هم ناظر بر این كار است.
جهانگرد به تلاش های یكسال اخیر وزارت ارتباطات برای حمایت از كسب و كارهای نوپا اشاره كرد و بیان داشت: تسهیلات بیمه ای و مالیاتی، تسهیلات مربوط به تاسیس، تولد، شكل دهی و توسعه بازار این شركت ها و مصوبات حقوقی در جریان اجرا قرار گرفته است و به تدریج اگر موارد دیگری پیش بیاید دنبال خواهد شد به گونه ای كه همین الان طرحی در دولت به نام «نو آفرین» در دست اجراست كه با تصویب آن ، اعلام عمومی می شود.
معاون وزیر ارتباطات با تاكید بر كمك های فنی و اجرایی وزارتخانه برای ایجاد شرایط تست فنی بسیاری از محصولات داخلی گفت: از طریق مركز تحقیقات مخابرات در بسیاری از دانشگاه ها، آزمایشگاه های تست محصولات تولید داخل شكل گرفته تا از اجرایی اپلیكیشن ها و برنامه هایی كه در داخل كشور تولید می شوند، آزمایش شوند.
جهانگرد افزود: جدیدترین مورد برای بهبود ظرفیت ها مربوط به شبكه های اجتماعی بومی بوده است كه به همه آنها ظرفیت لینك بسیار بالای را داده ایم تا بتوانند سرویس خوبی را به مردم ارایه دهند.
وی در ادامه با بیان اینكه تامین مالی از كمك های مقدماتی آغاز می شود، افزود: تامین مالی (سیدمانی) یا كمك های مقدماتی با كمك صندوق كارآفرینی امید دنبال می شود كه در قالب آن تسهیلات زیر 15 مییلیون تومان برای طراحی و اجرای انواع برنامه های كاربردی تلفن همراه و ایده های جدید پرداخت می شود.
معاون وزیر ارتباطات افزود: در مراحل بعد كمك ها در قالب تحقیق و توسعه پرداخت می شود كه برای این كار شوراهای استانی تشكیل شده است و به تشخیص آنها، ایده های نو برای دریافت وام معرفی می شوند.
جهانگرد گام سوم حمایت مالی از استارتاپ ها را حمایت از قراردادهای بزرگی دانست كه بنگاه های تولیدی برای تامین نقدینگی نیاز دارند و تا سقف 3 میلیارد تومان پرداخت می شود.
وی تصریح كرد: گروه چهارم كه به تازگی انجام شده، ایجاد مراكز شتابدهی در سطح استان هاست كه تا 50 درصد آورده این شركت ها از محل وجوه اداره شده، وام داده می شود.
وی با اشاره به مساله فرهنگ سازی در سطح عموم و مدیران برای ایجاد اعتقاد به استفاده از محصولات تولید داخل خاطر نشان كرد: بخش زیادی از این فرهنگ سازی نیازمند مساعدت و همكاری رسانه ها و باید با كمك یكدیگر بتوانیم هم ارزش این كار و اشاعه آن را در جامعه هدف گذاری كنیم.
معاون وزیر ارتباطات گفت: در بحث كمك های فنی و مشاوره ای در سال های گذشته مركز تخصصی توانمند سازی كسب و كارهای نو پا در سازمان فناوری اطلاعات شكل گرفته است كه به استان ها نیز تسری یافته تا آنها بتوانند به طور مستقیم به توسعه این بازارهای حمایتی از كسب و كارهای نوپا كمك كنند.
اقتصام*2078**2025