همدان- ايرنا- وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه ميراث بوعلي سينا متعلق به همه دوران هاست، گفت: تاثيرگذاري فكر و انديشه اين دانشمند و فيلسوف، زمان و مكان نمي شناسد و بايد فعاليت هاي بوعلي شناسي در عرصه بين المللي گسترش يابد.

به گزارش روز سه شنبه مركز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سيدعباس صالحي در نشست ساليانه با اعضاي هيات امناي بنياد علمي و فرهنگي بوعلي سينا، اظهار داشت: تاثيرگذاري فكر و انديشه اين دانشمند فقط متعلق به زمانه خود نبود و تا امروز بدون در نظر گرفتن مرزهاي زماني و جغرافيايي بسيار اثربخش بوده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اضافه كرد: براي ايرانيان اين فيلسوف بزرگ در حوزه هاي مختلف حكمت، انديشه و پزشكي افتخار بزرگي است.
صالحي افزود: بوعلي سينا از زمره بزرگاني است كه هر مقدار كار و فعاليت براي او شود به عنوان تكليف محسوب مي شود و اقدامات درباره اين فيلسوف از درون و جان افراد برمي خيزد.
وي با اشاره به شرايط حاكم بر كشور در زمينه هاي داخلي و بين المللي تاكيد كرد: فرهنگ و انديشه مانند قطرات آب است كه با آهستگي بر روي سنگ هم اثر مي گذارد و بي توجه به موانع پيش روي، آثار خود را در زمان حال و آينده به جا مي گذارد.
صالحي ضمن قدرداني از زحمات و خدمات اعضاي هيات امناي بنياد علمي و فرهنگي بوعلي سينا، گفت: حضور امام جمعه همدان به عنوان رئيس اين بنياد در كنار هيات امنا كه جملگي از مفاخر علمي كشور هستند، فرصت مغتنمي براي گسترش انديشه اين فيسلوف گرانقدر محسوب مي شود.
وي خاطرنشان كرد: شيخ الريس بوعلي سينا يكي از 10 چهره تاثير گذار همه اعصار است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بر پيشبرد اهداف بنياد علمي و فرهنگي بوعلي سينا و گسترش حكمت و انديشه اين فيلسوف در كشور و جامعه بين المللي تاكيد كرد.

** اختصاص 10 ميليارد ريال اعتبار به بنياد بوعلي سينا
استاندار همدان و عضو هيات‌ امناي بنياد بوعلي نيز در اين نشست با اشاره به جايگاه اين عالم در حكمت و فلسفه گفت: آماده حمايت از فعاليت هاي اساسي بنياد علمي و فرهنگي بوعلي سينا در راستاي معرفي و جايگاه اين فيلسوف را داريم.
محمدناصر نيكبخت با اشاره به شأن والاي حجت‌الحق ابن‌سينا كه مايه افتخار همدان و ايران است، از پيگيري‌هاي خود براي بازگرداندن تصوير بوعلي به روي دفترچه‌هاي تأمين اجتماعي سخن گفت.
وي با بيان اينكه به نظر مي‌رسد اين كار اگر از روي عمد نباشد، ناشي از ناآگاهي است، اظهار داشت: در جلسات مختلف با معاون رئيس‌جمهوري و وزراي مربوطه، اين موضوع را طرح و به شدت نسبت به اين كار غير قابل قبول اعتراض كردم كه در نهايت اعتراض‌ها نتيجه داد و قرار است تصوير بوعلي به روي دفترچه‌هاي تامين اجتماعي بازگردد.
استاندار همدان افزود: به تازگي دفتر اداري بنياد بوعلي به آرامگاه بوعلي و در كنار مرقد آن فيلسوف منتقل شده است و براي تقويت مالي اين بنياد 10ميليارد ريال در نظر مي‌گيريم.
نيكبخت به كثرت مفاخر و مشاهير استان همدان اشاره و اضافه كرد: دانشنامه 120 جلدي همدان به علت كثرت مشاهير و مفاخر در حال تدوين است.
وي بر هرچه باشكوه هتر برگزار شدن آيين ولادت شيخ‌الرئيس در اول شهريورماه نيز تأكيد كرد و خواستار مشاركت همه سازمان‌هاي مرتبط در اين زمينه شد.
استاندار همدان گفت: هزينه ساخت مجموعه بوعلي كه مورد درخواست آيت الله محمدي بود نيز مورد موافقت قرار گرفت.

** تمام ابعاد شخصيت بوعلي سينا معرفي شود
امام جمعه همدان و رئيس بنياد علمي و فرهنگي بوعلي سينا نيز در اين نشست گفت: هيات امناي اين بنياد همگي از افراد ارزشي كشور هستند و اين امر فرصت مغتنمي در معرفي جايگاه و آثار بوعلي سينا به جهان است.
آيت الله غياث الدين طه محمدي افزود: مردم جهان اين فيلسوف را بيشتر به عنوان پزشك مي شناسند و ما در اين بنياد سعي مي كنيم همه وجوه شخصيتي، آثار و خدمات بوعلي سينا را به جهانيان معرفي كنيم.
وي تاكيد كرد: ابن سينا در تمام علوم زمان خود تخصص داشت و معرفي تاريخ كامل زندگي وي از ضروريات است.
رئيس روابط عمومي و امور بين الملل بنياد علمي و فرهنگي بوعلي سينا نيز در اين جلسه گفت: در ١٢ سال گذشته اين بنياد در معرفي ميراث شيخ الرئيس در قالب همايش هاي داخلي و خارجي و نشر برخي از آثار بوعلي سينا فعاليت مستمر داشته است.
توكل دارايي يادآور شد: طرح جامع تامين آثار مخطوط و چاپي بوعلي سينا، طرح ترجمه قانون به زبان فارسي، برگزاري همايش و نشست هاي علمي و فرهنگي، همكاري هاي بين المللي و ايجاد كتابخانه و مركز اسناد تخصصي بوعلي سينا شناسي از جمله اقدامات اين بنياد است.
7527/2090