پكن - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهار كرد 'وانگ یی' عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه این كشور برای شركت در مذاكرات هسته ای ایران به وین می رود.

به گزارش ایرنا، ' لوكانگ' سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی در پكن اظهار كرد وزیر خارجه چین روز جمعه برای نشست ایران و كشورهای 1+4 راهی وین می شود.
او گفت: سه كشور اروپایی در كنار روسیه، چین و ایران، در حال تلاش برای حل و فصل مساله هسته ای ایران موسوم به 'برجام' بدون حضور آمریكا هستند.
لوكانگ با بیان اینكه این نخستین نشست وزرای خارجه كشورهای حامی برجام بعد از خروج آمریكا از آن است اظهار كرد چین مایل است با نزدیك كردن ارتباطات با طرف ها برای كمك به موفقیت این نشست تلاش كند.
او گفت: چین همواره معتقد است كه برجام یك دستاورد مهم چندجانبه است و در منع گسترش سلاح های هسته ای و حفظ صلح و ثبات خاورمیانه نقش مهمی داشته و با منافع مشترك جامعه جهانی هماهنگ است.
به گفته وی حضور وزیر خارجه چین در این نشست نشانگر موضع مشخص چین برای حفظ برجام است.
نخستین جلسه كمیسیون مشترك برجام با حضور وزیران خارجه ایران و آلمان، فرانسه، روسیه، انگلیس و چین در حالی روز جمعه این هفته در وین برگزار می شود كه قرار است بسته پیشنهادی اروپایی ها برای تضمین منافع اقتصادی ایران ارائه شود.
اردیبهشت ماه امسال بالاخره دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا بی اعتنا به خواست های مكرر متحدان اروپایی خود از توافق هسته ای كه حاصل 12 سال مذاكره بود خارج شد و تحریم های هسته ای ایران را بازگرداند تحریم هایی كه در دو بازه زمانی 90 و 180 روزه اجرایی خواهند شد.
در همین راستا شركای برجامی دور تازه ای از رایزنی های خود را برای حفظ توافق هسته ای ساماندهی كردند گذشته از مذاكرات كارشناسی، 'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه هم راهی پایتخت های كشورهای عضو برجام شد و خواسته های ایران را به طور شفاف با شركای برجامی در میان گذاشت.
در نشست روز جمعه كه به درخواست ایران برگزار خواهد شد، وزیران خارجه ایران و پنج قدرت جهانی درباره بسته پیشنهادی اروپا و راهكارهای حفظ برجام پس از اقدام غیرقانونی آمریكا در خروج از توافق هسته ای بحث و تبادل نظر خواهند كرد.
در واقع بسته ای كه قرار است به ایران ارائه شود قاعدتا باید به نگرانی ها و مطالباتی پاسخ دهد كه در بیانیه پایانی نشست كمیسیون مشترك در اوایل خردادماه مطرح شده است.
**آساق**1904**