به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ولی اله سیف روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: برخی به اشتباه تصور كردند كه 20 درصد درآمد حاصل از صادرات همه كالاها قابل عرضه در بازار ثانویه است در حالی كه چنین نیست و این بازار به صادركنندگان بخش خصوصی و خُرد اختصاص دارد.
وی افزود: در این بازار 20 درصد صادرات غیرنفتی یعنی صادرات اقلامی به جز «پتروشیمی ها، فولاد و مواد معدنی رنگین» عرضه می شود كه این ارز نیز صرف واردات گروه سوم كالایی خواهد شد كه وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص كرده است.
رئیس كل بانك مركزی با بیان اینكه در این روش واردكننده و صادركننده بر سر مبادله ارز تفاهم می كنند و با ثبت آن در سامانه جامع تجارت، عملیاتی می شود، توضیح داد: واردكننده به بانك مراجعه كرده و گواهی خود را دریافت می كند و پس از ثبت، عملیاتی می شود؛ واردكننده به بانك مراجعه گواهی ثبت خود را می گیرد و بعد با صادركننده توافق می كند و این توافق عملیاتی می شود.
وی تاكید كرد كه با فعال شدن این بازار و رونق آن، به تدریج ابهامات نیز رفع می شود.
رئیس كل بانك مركزی، ضمن رد اخبار منتشر شده مبنی بر بازگشایی صرافی ها از شنبه آینده، گفت: صرافی ها اكنون نیز فعالند و در زمینه حوالجات ارزی فعالیت می كنند؛ اما اینكه امكان خرید و فروش اسكناس فیزیكی را داشته باشند، در زمان دیگری اقدام خواهد شد.
وی نرخ ارز در این بازار ثانویه را متناسب با عرضه و تقاضا دانست و اعلام كرد: در گام نخست، این بازار برای واردات كالا و خدمات است و در مراحل بعدی، برای اختصاص به موارد دیگر انجام تصمیم گیری خواهد شد.
سیف در پاسخ به اینكه نقش صرافی ها در این بازار چیست، گفت: صراف می تواند رابط بین واردكننده و صادركننده باشد.
وی یادآور شد: در تخصیص ارز پتروشیمی ها به واردكنندگان، ارز فیزیكی جابجا نمی شود، بلكه از حساب های صادركننده به واردكننده انتقال می یابد.
سیف درباره برنامه بانك مركزی برای صرفه جویی ارزی نیز گفت: این بانك تنها ثبت سفارش هایی تامین ارز می كند كه وزارت صنعت تایید كرده است؛ تصمیم گیری درباره صرفه جویی ارزی با بانك مركزی نیست بلكه تامین كننده آن است و بنابراین می تواند نسبت به كالاهایی كه ارز گرفته اند، اطلاع رسانی كند.
اقتصام**1108** 2025** 2023
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲
تهران- ایرنا- رئیس كل بانك مركزی از آغاز به كار بازار ثانویه ارز از امروز (چهارشنبه) خبر داد و گفت: در این رویه صادركننده و واردكننده برای مبادله ارز تفاهم می كنند و این در سامانه جامع تجارت ثبت و عملیاتی نیز می شود.