به گزارش خبرنگار ايرنا، محسن رستمي روز چهارشنبه در نشستي خبري افزود: سهم استان كرمانشاه از نظر تعداد واحدهاي صنعتي در كشور يك و نيم درصد، حجم سرمايه گذاري 2 درصد و ميزان اشتغال يك و چهار دهم درصد است.
وي اظهار داشت: كل واحدهاي صنعتي كشور 70 هزار و 487 واحد با سرمايه گذاري 2 ميليون و 414 هزار و 26 ميليارد ريال است و 2 ميليون و 281 هزار و 430 نفر اشتغالزايي داشته است.
به گفته وي، در مجموع به اين ترتيب استان كرمانشاه از نظر صنعتي در زمينه تعداد واحدهاي صنعتي در مقايسه با وضعيت كشوري رتبه 23 ، از نظر ميزان سرمايه گذاري رتبه 21 و از نظر ميزان اشتغال رتبه 18 كشوري را به خود اختصاص داده است.
وي سهم اشتغال بخش صنعت استان را 30 هزار و 284 نفر ، بخش معدن را 2 هزار و 273 نفر و در نهايت بخش تجارت را 126 هزار و 400 نفر اعلام كرد و افزود: در مجموع 159 هزار و 400نفر در اين بخش ها مشغول به كار هستند و اين سهم اشتغال ما را در كشور در اين سه بخش به 2 درصد رسانده است.
هرچند او تاكيد كرد كه اين آمار به غير از آمار فعالان اصناف مختلف استان است.
رستمي در خصوص وضعيت مشاركت اقتصادي در استان نيز گفت كه 38 و 9 دهم درصد مشاركت اقتصادي داريم كه از اين نظر در رتبه 17 كشوري قرار داريم.
آن گونه كه رستمي اعلام كرد 10 محصول عمده توليدي در استان كرمانشاه شامل محصولات پتروشيمي، خودرو، شمش و مقاطع فولادي، تيرآهن و نبشي، نخ تاير، كابل فشار قوي ، رب گوجه فرنگي ، كاشي و سراميك ، سيمان ، انواع چيني آلات بهداشتي ، فرش ماشيني ، انواع لبنيات ، روغن خوراكي و قند از چغندر است.
از نظر پراكندگي واحدهاي صنعتي و معدني در شهرستان هاي استان نيز شهر كرمانشاه با دارا بودن 579 واحد فعال ؛ نيمه فعال و غيرفعال و با ظرفيت اشتغالزايي 18 هزار و 76 نفر مقام اول و شهرستان ثلاث باباجاني با پنج واحد با ظرفيت اشتغال 44 نفر مقام آخر استان را دارد.
به گفته رييس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان كرمانشاه، صنايع معدني با 293 واحد فعال ، نيمه فعال و غيرفعال و اشتغالزايي هشت هزار و 416 نفر بيشترين سهم را در بين واحدهاي توليدي استان به خود اختصاص داده است هرچند كه از اين تعداد فقط 238 واحد فعال و نيمه فعال است.
رستمي ادامه داد: صنايع نساجي ، چرم و پوشاك نيز با 18 واحد و ظرفيت اشتغالزايي هزار و 480 نفر نيز رتبه آخر واحدهاي صنعتي استان را به خود اختصاص داده است.
او افزود: از اين تعداد واحد نيز فقط 10 واحد هم اكنون فعال و نيمه فعال است.
وي در ادامه به سهم واحدهاي توليدي استان در توليد محصولات كشور نيز اشاره كرد و گفت: سهم كرمانشاه در توليد محصولات پتروشيمي در كشور يك و هفت دهم درصد، در محصولات فولادي يك و هشت دهم درصد، در خودرو سواري سه و هفت دهم درصد ، در سيمان چهار و پنج دهم درصد ، در كاشي و سراميك پنج دهم درصد ، در روغن نباتي هشت دهم درصد، رب گوجه فرنگي چهار و 6 دهم درصد ، فراورده هاي لبني چهار و 2 دهم درصد و در توليد آرد نيز 2 و هفت دهم درصد است.
رستمي در مجموع ارزش افزوده سه بخش صنعت، معدن و تجارت استان را 6 هزار و 234 ميليارد تومان اعلام كرد كه استان كرمانشاه را در رتبه شانزدهم كشوري قرار داده است.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت در خصوص اقدام هاي اين سازمان براي زلزله زدگان نيز توضيح داد كه در اين مناطق 103 واحد صنعتي مبلغ 239 ميليارد تومان خسارت ديده بودند كه 400 ميليارد تومان براي تامين تسهيلات اين واحدها در نظر گرفته شد و تاكنون چهار مورد منجر به عقد قرارداد با بانك شده اند.
رستمي مشكل بزرگ اين واحدها را تامين وثايق براي دريافت تسهيلات عنوان كرد و گفت: خوشبختانه با ورود صندوق سرمايه گذاري صنايع كوچك به اين ماجرا مشكل ضمانت اين واحدها حل شده است.
وي همچنين از خسارت سه هزار و 393 واحد صنفي خبر داد و گفت: براي اين واحدها نيز مبلغ 150 ميليارد تومان تسهيلات در نظر گرفته شده است كه تاكنون هزار و 503 واحد به بانك معرفي شده اند و 150 واحد نيز موفق به دريافت 6 ميليارد تومان تسهيلات شده اند.
رستمي اضافه كرد كه در مجموع از محل كمك هاي فني اعتباري سال 95 و 96 و نيز طرح اشتغال روستايي ، طرح اشتغال فراگير و نيز از محل تسهيلات واحدهاي زلزله زده مبلغ هزار و 537 ميليارد تومان تسهيلات در نظر گرفته شده كه تاكنون 271 ميليارد تومان آن در بخش هاي صنعت، معدن و تجارت استان پرداخت شده است.
رييس سارمان صنعت، معدن و تجارت در ادامه در خصوص گزارش سه ماه اول امسال نيز گفت: در اين مدت 187 مجوز جديد صادر شده است كه با سرمايه گذاري 659 ميليارد تومان پيش بيني مي شود براي 2 هزار و 914 نفر شغل ايجاد كند.
رستمي افزود: در اين مدت پنج واحد نيز فعال شده اند كه با چهار ميليارد تومان سرمايه براي 71 نفر ايجاد اشتغال كرده است.
وي همچنين گفت كه با طرح هايي كه در استان در دست اقدام داريم در مجموع با 2 هزار و 800 ميليارد تومان سرمايه گذاري براي 31 هزار نفر شغل ايجاد مي شود.
7457/8066
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۸
كرمانشاه - ايرنا - رييس سازمان صنعت ، معدن و تجارت كرمانشاه گفت: هم اكنون هزار و 27 واحد صنعتي با سرمايه گذاري 38 هزار و 499 ميليارد ريال در استان وجود دارد كه 30 هزار و 284 نفر در آنها مشغول به كار هستند.