اروميه- ايرنا- فرماندار چالدران گفت: قره كليسا به عنوان قديمي ترين كليساي جهان آماده برگزاري شصت و چهارمين آيين مذهبي ارامنه جهان با عنوان ' باداراك' است.

به گزارش ايرنا كريم حسين زاده روز پنجشنبه در جلسه هماهنگي مراسم مذهبي ساليانه باداراك با بيان اينكه دين اسلام دين صلح و برادري است و هيچ گونه تبعيضي براي برنامه هاي ساير اديان قايل نيست، افزود: برگزاري آيين مذهبي ارامنه جهان همه ساله در ايران ضمن اينكه نشان دهنده زندگي مسالمت آميز اقوام و اديان مختلف در ايران و آذربايجان غربي است، صلح و دوستي ايرانيان را به اثبات مي رساند.
وي ابراز اميدواري كرد كه با رفع نواقص برنامه هاي گذشته و اجراي صحيح اين آيين در روزهاي پيش رو، شان و جايگاه نظام مقدس جمهوري اسلامي همچون سال هاي گذشته به خوبي حفظ شود.
وي ادامه داد: ايجاد درمانگاه سيار و استقرار گروه امداد و نجات جاده اي، آتش نشاني، راهداري و پليس راه در زمان برگزاري اين مراسم و راه اندازي غرفه هاي سيار براي فروش مواد غذايي مورد نياز زائران از جمله تمهديدات اتخاذ شده براي برگزاري اين آيين است.
اعضاي شوراي خليفه گري ارامنه آذربايجان هم در اين جلسه با قدرداني از زحمت هاي مسوولان دلسوز ايران اسلامي در جهت حفظ حقوق اقليت هاي ديني ايران، اجراي خوب برنامه هاي ساليانه مذهبي قره كليسا را از حقوق هاي رعايت شده عنوان كرد و افزود: ما هر سال شاهد اجراي بهتر برنامه هاي مذهبي در قره كليسا هستيم.
به گزارش ايرنا، مراسم مذهبي باداراك از بيست و دوم تا بيست و چهارم تير سال جاري برگزار مي شود؛ آيين مذهبي عشاي رباني در قره كليساي چالدران به طور سالانه با حضور ارامنه از كشورهاي ارمنستان، سوريه، لبنان، هلند، فرانسه، اتريش، آلمان، كانادا و ديگر كشورهاي جهان برگزار مي‌ شود و يكي از هفت ‌آيين مقدس در تمام فرقه‌هاي مسيحيت است.
ريشه اين آيين بين المللي به آخرين شامي برمي‌گردد كه مسيح (ع) در شب دستگيري خود توسط سربازان رومي با حواريون خورده و از آنجا كه يكي از آنان با نام تاتاووس مقدس در قره كليسا دفن شده، اين كليساي باستاني از اهميت ويژه اي براي ارامنه برخوردار است.
ارامنه ايران و جهان در اين آيين اعمالي چون راز و نياز به درگاه خداوند، قرباني كردن و غسل تعميد فرزندانشان را به جا مي آورند و تعداد شركت كنندگان و مليت هاي آنان نيز متغير است.
ارامنه بر اين عقيده هستند كه تعميد فرزندانشان در نخستين كليساي مسيح و محل شهادت حواري آن حضرت همراه با خير و بركت همراه است و گروه ديگري نيز فرزندان 15 تا 20 ساله خود را با نذر و نيت در آنجا غسل مي دهند.
روزهاي توقف خانواده ها در قره كليسا براي برگزاري آيين باداراك متفاوت است؛ آنان طبق رسم بايد سه روز در آنجا بمانند ولي كساني كه از راه دور به آنجا رفته اند، گاهي بيش از سه روز مي مانند و خانواده هايي هم كه راهشان نزديك است، شايد در روز دوم به اين كليساي باستاني بروند.
بناي قره‌كليسا (كليساي تاتائوس مقدس) جزو 9 اثر ثبت شده جهاني ايران و 2 اثر ثبت شده جهاني آذربايجان غربي است و بيشتر صاحب‌ نظران آن را قديمي‌ترين كليساي جهان مي دانند.
قره‌ كليسا در 20 كيلومتري شمال شرقي چالدران و بر روي مزار تاتائوس، يكي از حواريون حضرت مسيح(ع) احداث شده است و تاريخچه ساخت آن به عنوان اولين كليساي جهان مسيحيت بر اساس اسناد موجود به بعد از شهادت تاتائوس مقدس توسط جانشين پادشاه ارمنستان برمي‌گردد.
بعد از شهادت حواري حضرت مسيح (ع) او را در محل كنوني كليساي تاتائوس به خاك سپرده اند و بعدها روي قبر او نمازخانه كوچكي ساخته اند؛ اين نمازخانه در قرن هفتم ميلادي به كليساي بزرگ و مجللي تبديل شده است.
8135/3072