دراین مطلب آمده است: در كودكان نه تنها مقدار خواب بلكه ساعات خواب نیز اهمیت است. زود خوابیدن قدرت ذهن و سلامت كودكان را تقویت میكند. كودكانی كه زودتر به تخت خواب می روند احمال چاقی آن ها كمتر است.
خواب بر سلامت كودكان تاثیر میگذارد
به رغم مقدار خواب یكسان، كودكانی كه زودتر می خوابند و زودتر بیدار می شوند، خوش اندام تر از دسته دیگر هستند. كودكانی كه دیر می خوابند و دیر بیدار می شوند، احتمال ابتلا به چاقی در آن ها 5/1 بار بیشتر از دسته دیگر و فعالیت بدنی آن ها 9/2 بار كمتر از آن هاست. افرادی كه دیرتر می خوابند، وقتهای بیكاری خود را به بازی های كامپیوتری یا تماشای تلویزیون اختصاص می دهند. افرادی كه زود به تختخواب می روند قادر به 27 دقیقه فعالیت فیزیكی بیشتر نسبت به آن ها كه دیرتر می خوابند، هستند و افرادی كه دیرتر می خوابند، به طور متوسط 48 دقیقه بیشتر به تماشای تلویزیون، بازی های كامپیوتری و جست وجو در اینترنت می پردازند.
خواب بر ذهن كودكان تاثیر میگذارد
در طول خواب، مغز به بازسازی خود میپردازد، هورمونهای رشد را آزاد و حافظه را تقویت و خاطرات بی اهمیت را پاك میكند. از دست دادن یك ساعت خواب در شب، توانایی شناختی یك كودك 12 ساله را در حد یك كودك نه ساله كاهش می دهد. یك ساعت دیرتر خوابیدن كودكان در شب بیش از یك هفته می تواند منجر به كاهش نمره هوش (IQ) كودكان شود.
بهترین زمان برای خواب چه زمانی است؟
كودك 9 ساله: ساعت 8:30 شب، كودك 12 ساله: ساعت 21، افراد 15 ساله: ساعت 22، بهتر است والدین كودكان خود را تشویق كنند تا هر چه زودتر بخوابند. خواب یكی از اساسی ترین احتیاجات ماست كه متاسفانه آن طور كه باید به آن توجه نمی كنیم. اگر والدین دیر به خواب بروند، كودكان نیز مانند آن ها عمل خواهند كرد.
كودكان به چه مقدار خواب احتیاج دارند؟
كودكان زیر 12ماه: 14 تا 18 ساعت در طول شبانه روز، كودكان نوپا: 12 تا 14ساعت، كودكان دبستانی: 10 تا 12ساعت، كودكان دبیرستانی: 9 تا 10 ساعت
8006**6081
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴
روزنامه محلی سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه /14تیر 97 مطلبی با عنوان «زود خوابیدن كودكان» منتشر كرده است.