محمدحسین شاملی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اجرای طرح بیابان زدایی با محوریت كاشت نهال در مساحتی بالغ بر هشت هزار هكتار در اراضی بیابانی شرق اصفهان برای سالجاری پیش بینی شده بود اما اعتبارات اینگونه طرحها در فقط برای استان خوزستان تصویب شد واصفهان از آن بی بهره ماند.
وی اضافه كرد: طرح بیابان زدایی 10 هزار هكتاری شرق اصفهان شامل فعالیتهایی نظیر نهال كاری، آبیاری و حفاظت است كه از آبان سال 94 درمنطقه سگزی اصفهان در دست اجراست.
به گفته مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، از آن زمان تاكنون حدود پنج هزار هكتار از بیابانهای یاد شده با گیاه نوع تاغ و قره داغ و با نوع كشت قطعه ای زیر كشت رفته است و با اعتبار استانی سال جاری فقط می توان این اراضی را حفظ و آبیاری كرد.
شاملی تصریح كرد: در استان اصفهان یك میلیون و 700 هزار هكتار مرتع قابل چرای دام وجود دارد كه نسبت به وسعت این مراتع حدود 25 درصد دام مازاد گزارش شده است.
وی خاطرنشان كرد: بر مبنای هر پروانه ای صادره برای دامداری ها، شمارش دام یا به اصطلاح شاخ شماری انجام می شود و دارندگان دام های مازاد باید از علوفه بجای چرای دام در مرتع استفاده كند تا تخریب مرتع رخ ندهد.
او همچنین در باره طرح های حوزه آبخیزداری گفت: بر اساس این طرح با اعتباری بالغ بر 23 میلیارد تومان در 14 حوزه آبخیزداری در استان اصفهان، سیلاب و فرسایش زمین كنترل می شود.
به گفته مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تا پایان امسال ادامه خواهد یافت.
میزان كانون های بحرانی فرسایش خاك در شرق اصفهان بالغ بر 34 هزار هكتار است و برداشت خاك از بویژه توسط معدنكاران و تولیدكنندگان غیر قانونی گچ و آجر بخش وسیعی از این اراضی با تشدید فرسایش روبرو شده است.
بیابان زایی درشرق اصفهان سالانه بیش از 36 میلیارد تومان به امكانات زیربنایی و منابع طبیعی این خطه خسارت وارد می كند.
عمده خسارات به پایگاه های نظامی اطراف همچون پایگاه هوایی هشتم شكاری، فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، اراضی كشاورزی، محورهای مواصلاتی و شهرك های صنعتی، راه آهن و شهرهای پیرامون وارد می شود.
ت / 6020/ 6022
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴
اصفهان - ایرنا - مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: تخصیص نیافتن اعتبارات مانع آغاز طرح های جدید بیابان زدایی در مناطق شرقی این خطه شد.